מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות משמעת עם בן 15אמא26/11/2009
שלום רב,החלטתי לכתוב כי לא הצלחתי ואני מבקשת עזרה.אני אם חד הורית,אמא לשלושה.מזה כמה חודשים שחלה ירידה בלימודים אצל בני בן ה 15,הוא תוקפני מאד כלפי,לא מקבל את חוקי וכללי הבית,מרים את קולו עליי ולאחרונה אף הרים פעם את ידו.כמובן שפעלתי בשיטת העונשים,שללתי ממנו דברים,אך הוא עקשן וממשיך בדרכו.אנו מנהלים שיחות רבות,אך הוא בשלו,רוצה לחזור בשעות הבוקר כמו שאר חבריו,לא שותף כמעט במטלות הבית,מבטיח דברים ולא מקיים,מקלל ומתחצף.לפעמים יש שיפור ליומיים שלושה ואז שוב חוזר חלילה.אני מקפידה על דרך אחת,עם מסר קבוע של כבוד,הצבת גבולות ,השגחה ועירנות,אולם כל זה מוביל לחוסר כבוד מצידו,התקררות ביחסים ביננו וחוסר הבנה.אני משתפת את אביו,הוא משוחח עימו,אולם לא תקיף כלל.נהפוך הוא-אם מנעתי ממנו דמי כיס כדרך ענישה,הוא מגיע לאביו ומקבל זאת.אם מנעתי יציאה לבילוי עקב הפרת הכללים,התחצפות, קללות וכדומה,הוא מגיע לאביו באותו השבוע ויוצא לבלות,למרות שעידכנתי אותו בהתנהגותו של הילד.חוסר תמיכה בדרכי ובמסרים שאני מעבירה באופן עיקבי.לפני יומיים לאחר שהגיעו מים עד נפש,הסברתי לילדי שאי אפשר לגור תחת אותה קורת גג במקום שאתה לא מכבד אותו ואת דייריו,להמשיך לקבל שירותים ולא לתת ואם הוא רוצה להישאר בבית,עליו לכבד את הכללים,כמו בבי"ס,כמו בצבא,כמו בכל מסגרת.הבית הוא הבסיס לכל דבר.הילד התקשר לאביו ,ארז תיקים ועבר אליו.קיויתי שהאבא יעביר מסר חד משמעי,שאצלו גם כן יש חוקים,ששום דבר לא ישתנה,אך לשווא.כל מה שמעניין את האב ביומיים האחרונים,זה כמה כסף עליו להוריד לי מהדמי מזונות שהוא משלם לי,עכשיו כשהילד גר אצלו.
ואולי זה זמני?ואולי הילד יבין את הזעזוע שעבר בניתוק הזה?ואולי הוא יבין שתפקידי הוא לחנך בראש ובראשונה?...אני פונה לעזרה,כי קשה לי הפרידה מילדי,אני מאמינה שבסוף זה יחלחל והוא יבין שישנה רק דרך אחת,כיבוד המסגרת בה אתה חי.
אולם כשהמסר הוא כפול (מהאב),הדרך קשה עוד יותר ובטח הפיתרון.משוועת לעזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות משמעת עם בן 15
אייל קנדינוף26/11/2009שלום לך
הקושי שאת מתארת נובע מהעובדה שאת ובן זוגך לא תמימי דעים ולכן בנך מנצל זאת כדי להשיג את מבוקשו.
אין טעם לנהל שיחות עם נער בשיא גיל ההתבגרות.
היה כדאי שאת ואביו תפנו ליעוץ/אימון הורים כדי להסדיר בינכם את העינינים כדי שהילדים לא יפגעו.
המתיני זמן מה, חכי וראי לאן נושבת הרוח.
בגדול, אם לא תצליחי להביא את אביו להבנה שהילד נפגע יהיה קשה להתקדם.
פעולותיך נכונות ולא טעית, הבעיה היא שאין לך גיבוי מאביו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)