חוסר מוטיבציה בלימודים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר מוטיבציה בלימודים
    אירית
    06/12/2009

בני בכתה י', ילד נבון מאד אבל בטלן. לא רוצה להתאמץ ואף מודע לכך חלקית. לומד בכתת 4 יח"ל במתימטיקה. מאחר שצריך לתרגל והוא לא מתרגל הוא נכשל. לאורך השנים האחרונות אני דוחפת אותו ולא מוותרת על כך שעליו ללמוד 4 יח"ל. הוא לקח מספר שיעורים אצל מורה פרטי אבל לא תירגל מספיק. עומדת לפניו הבחירה לרדת ל-3 יחידות או להישאר ולהיאבק מה שאפשרי השאלה אם המחיר כדאי.
    שאלתי היא עד מתי אני צריכה לעמוד מאחור ולדחוף כאשר הוא מצידו לא עושה את המקסימום ומגיב בצורה לא נעימה לנידנודים שלי. אני חושבת שבדרך ההתנהלות שלי אני כנראה שוגה ואולי אם אנקוט בדרך שונה יתכן שתושג מטרתי.אשמח לעצה טובה.
    אמא מיואשת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר מוטיבציה בלימודים

הוספת תגובה

• חוסר מוטיווציה בלימודים

אייל קנדינוף
    07/12/2009

שלם לך
    ברור ומובן הרצון שלך במימוש הפוטנציאל שגלום בבנך אך יש מקום להניח לו להחליט במידה על גורלו.
    בנוסף, יהיה זה נבון מצדך לקחת צעד אחורה ולייצר מרחב שבו יוכל להתחבט בשאלות לבדו ובעיקר לקחת אחריות על לימודיו.
    נראה שבנך בחור אינטליגנטי שרגיל לקבל ציונים טובים בלי להתאמץ מידי ובמקום שבו צריך "ישבן" הוא מוותר.
    תני לו למצוא את מקומו וגם אם יוותר על 4 יח' זה לא סוף העולם, הוא תמיד יוכל אם ירצה לשפר בעתיד.
    את תרוויחי מכך שקט, ותהליך מצויין בשבילו של לקיחת אחריות. בנוסף, כרגע יש אותך שמנדנדת והוא מתנגד, במצב החדש את ממקמת את עצמך במקום חדש שמאפשר לו לראות בדיוק איפוא הוא נמצא ויכול מאוד להיות שהוא יתעשת על עצמו ויחליט לעשות מאמץ.
    כרגע, במצב הנתון, הוא מייצר התנגדות אליך, אז עשי את הצעד הראשון ותני לו להחליט לבד כשהאפשרויות לעתיד מונחות לנגד עניו.
    הוא לומד בשביל עצמו, לא בשבילך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו