מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחשבות אובדניותאילנה08/12/2009
שלום לך,
אני מאוד מודאגת מבני בן השש עשרה וחצי לאורך כל שנות התבגרותו זה התחיל מגיל 13 ברגע שלא היה מקבל מה שהוא רוצה או רב עם אחותו היה אומר אני אתאבד , איימתי עליו שאני אגש ליועצת לספר לה אחרי כמה זמן הוא הפסיק אבל השנה האחרונה איתו ממש מדאיגה אותי הלימודים מאוד קשים לו ויש לו עומס ולחץ הוא לא מסתדר עם הזמן גם לימודים גם חברים גם מכון כושר הוא כל הזמן עצבני בקושי רואים חיוך על פניו הוא כל הזמן חוזר ואומר שהוא מחכה לצבא כי הוא רוצה ללכת לקרבי ,וגם כך החיים שלו לא יהיו ארוכים כי הוא ימות בצבא , ובשביל זה הוא רוצה ללכת לקרבי , כל הזמן לא טוב לו , אבל נורא מדאיג אותי שהוא מדבר על מוות כל דבר קטן שאני שואלת אותו מה יש לך למה אתה עצבני הוא טוען שהוא רוצה למות , יש לציין שיש לו חברים והוא יוצא איתם המון הייתה לו חברה במשך חודש וחצי שהוא מאוד אהב אותה אבל העינינים לא מסתדרים בינהם , איך אני אמורה בתור אמא להגיב לכל האמירות האלו שלו , כל הזמן הוא אומר גם ככה אני לא אחייה הרבה זמן , בגלל זה אני לא מפחד מכלום גם ברחוב שאני אומרת לו שצריך להזהר לא להתעסק עם כל מיני אנשים הוא אומר שהוא לא מפחד שידקרו אותו , אני ממש לא יודעת מה לעשות ולאן לפנות מה גם שהמצב הכספי שלי לא מי יודע מה ואני לא יכולה להשקיע בפסיכולוג כי זה ממש הרבה כסף , בבקשה תנו לי עצה מה לעשות ואיך להתנהג ,
תודה מראש אמא מודאגת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות אובדניות
אייל קנדינוף08/12/2009אילנה שלום
אכן כן, את מתארת מצב מפחיד שדורש יעוץ מעמיק.
המלצתי לך היא לפנות במקביל ליועצת של בית הספר וגם לקופת החולים ולברר איפוא יהיה ניתן להיוועץ בדחיפות.
לא להתמהמה
בנך, בשלב הראשון לא חייב לדעת על ההתייעצות
משם הדרך תהיה קלה יותר למציאת פתרון לבעיה שאת מתארת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות אובדניות -תגובה
אילנה09/12/2009תודה לך , אני אפנה ליועצת בית ספר , אתמול דרך אגב הייתי איתו קצת לבד אז שאלתי אותו
למה הוא מדבר ככה , למה כל דבר אצלו קשור למוות , אז הוא טוען שככה הוא שהוא עצבני , זה הדרך שלו להוציא את העצבים , אבל היה חשוב לי להבין מתוך מה זה בא לו , הוא טוען שהוא לא יודע למה הוא עצבני כל הזמן , אין לו משהו ספציפי להצביע עליו שהוא כזה הוא רוצה שאני אביא לו משהו להרגעת העצבים , אני קצת מפחדת לערב את בית ספר בזה , אתמול הייתי באסיפת הורים שלו וכולם אומרים שהוא ילד מקסים וילד טוב לא הייתה מילה רעה עליו, אולי תיעץ לי איזה שאלות לשאול אותו .בבית הוא לא מתנהג יפה הוא אומר שרק בבית הוא ככה ,בחוץ הוא אחרת לגמרי .
מחכה לתגובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילנה
אייל קנדינוף09/12/2009הי שוב
לבנך קשה עם הציפיות שבנה בעצמו להצלחה וזה יוצר מתח נפשי שבה לידי ביטוי בבית.
הוא חייב מבחינתו להצליח והחשש של כשלון יוצר מצב שבו הוא פורק את המתח בבית בעוד שבחוץ הוא מתנהל "כפי שצריך".
יהיה נכון לערב את היועצת של בית הספר כדי שתיתן לו כלים וראיה נכונה יותר לגבי ציפיות והצלחה.
במקביל בבית, נסי לא לשתף פעולה איתו כשהוא מתעצבן וכועס, ומצד שני, חפשי את הזמנים שבהם הוא עם עצמו מהורהר ועטפי אותו באהבה ותמיכה.
זאת תקופה לא פשוטה שעוברת עליו ויש לתמוך בו ללא ציפיות ושיפוט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)