מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כבר מיואש מאימי - חייב עצה.אנונימי09/12/2009
שלום, קוראים לי יוסי (שם בדוי) בן 15.
טוב אז ככה,
בבר מצווה אמא שלי קנתה לי מחשב נייד במקום לעשות באולם בגלל שסבי נפטר באותה שנה.
תמיד עזרתי לאימא שלי בבית , בניקיונות, מגיל קטן זה כבר,
ולא ניקיונות רגילות, אלא שטיפות של בית, ניקוי אבק, הכל,
במשך השנים זה כבר התחיל להמאס עליי כל זה,
כבר הגעתי לתקופה בגיל ההתגברות שכבר לא רוצה בלנקות.
כי נמאס לי, אני מרגיש כמו איזשהו עובד פיליפני, ואפילו יותר גרוע.
יש אפילו ימים שאני עוד לא מסיים את הבית ספר, אמא שלי מתקשרת אליי ואומרת לי כשאני מגיע הביתה להוריד את המצעים מהמיטות או לתלות כביסה, או לשטוף את המרפסת וכו'.
אני בתור אחד שמאוד אוהב את אמא שלו לא יכול להגיד לה "לא".
אלא אני חייב לעשות את זה,
במקרים שאני אומר לה לא ואין לי כוח וכו', או שאני עושה איזה משהו שהיא ביקשה, היא מאיימת שהיא תיקח לי את המחשב נייד, וכשהיא לוקחת לי אותו ומחביאה אותו זה לפחות לתקופה של כמה ימים-שבוע.
אתמול זה כבר היה השיא, היא הייתה בעבודה בבוקר, חזרתי מבית ספר והיא מתקשרת אליי ואומרת לי לשטוף את המרפסת , שטפתי את המרפסת בלית בררה, היא חוזרת מהעבודה ואמרה לי למה לא שטפתי גם את הברזלים של המרפסת , והיא אמרה שרק לכלכתי אותה יותר, והיא מקללת אותי במלמול. היא פשוט הלכה לחדר שלי ולקחה את המחשב ונשבעה שהיא לא מביאה לי את המחשב.
במקום שהיא תגיד לי תודה על מה שאני עושה היא רק מקללת ולוקחת לי את המחשב.
הבעיה היא שביום הראשון הבא (אחרי חופשת חנוכה) יש מבחן לשדרנות, ואני רוצה לשדרן באיזשהו רדיו כבר המון זמן, וביום ראשון הבא זאת ההזדמנות שלי, לשדר ברדיו זה החלום שלי, ואני לא רוצה שאימא שלי תגזול לי אותו.
היא תמיד מאיימת וגם לוקחת לי את המחשב בגלל שהיא יודעת שהמחשב הוא יקר לי, ואני מעדיף אותו מאשר גם לצאת לחברים/בילויים.
אני כבר לא יודע מה לעשות בקשר לזה, אני כבר חודש מחכה למבחן בשדרנות, ודווקא עכשיו הוא לוקחת לי אותו.
מה עליי לעשות כדי שהיא תחזיר לי אותו? מאוד חשוב לי השדרנות הזאת, אני כבר מחכה לזה חודש.
אני כרגע במחשב בית ספר כותב את הודעה זו.
בבקשה תייעצו לי מה לעשות בשביל שהיא תחזיר לי את המחשב עד יום ראשון הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנונימי
אייל קנדינוף09/12/2009היי
איפוא אביך בסיפור?
בכל מקרה,הייתי מעתיק את כל מה שכתבת פה בפורום על דף ושם לה את המכתב על הכרית כך שהיא תקרא לפני השינה.
נראה לי שזה יכול לעזור כי אתה מדבר מהלב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה בחזרה
אנונימי09/12/2009בוא נגיד שאני לא ביחסים חמים כל כך עם אבא שלי
הוא מהבוקר עד הערב בעבודה, הוא לא כל כך משפיע על אמא שלי.
אף פעם גם לא דיברתי איתו שיחה רצינית כי אי אפשר פשוט.
לכתוב על דף את הבעיה ולשים מתחת לכרית זה נראה לי קצת מגוחך אתה לא חושב?
היא לא תצחק מכל העניין הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנונימי
אייל קנדינוף09/12/2009ממש לא
ההיפך, היא תבין את מה שעובר לך בלב, מה גם שאתה בפירוש אומר שאתה אוהב לעזור רק צריך להגיע להסכמה בקשר למינונים ולזמנים ולכך שלא מקובל עליך האיומים ושלילת המחשב בכל צעד ושעל.
לך על זה
אין לך מה להפסיד
בהצלחה
ועדכן אותנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנונימי
אמא09/12/2009ליבי, ליבי אליך.
הלוואי שהבן שלי היה עושה מה שאני מבקשת...
במקום אמא שלך, הייתי קונה לך עוד מחשב. רק בגלל העזרה הגדולה שלך.
איזו אמא? אלוהים.
היא כנראה לא יודעת מה שיש בבתים אחרים.
אתה ילד נהדר, מקסים ומתחשב...
אני מוכנה אפילו שתראה לה מה שכתבתי, כי זה כל כך לא פייר.
אמא שלא מבינה את אמא שלך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לילד שאמא לא מעריכה את מעשיו
עדי13/12/2009כשקראתי את אשר כתבת ליבי נצבט אני חשה אהדה רבה אליך ואיך אמא יכולה להיות אכזרית כל כך.אתה ילד נפלא הלוואי והילד שלי היה מתחשב ומושיט יד אני אמא לנער בן 15 וחצי שלא רק שלא מתחשב הוא גס רוח וחושב שחייבים לו. תאמין בעצמך ילד טוב לב נשמה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)