מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל ההתבגרותאמא09/12/2009
שלום
בני הבכור בן 15 ו-4 חודשים.
בשנה שעברה התחיל "בקטן" את גיל ההתבגרות וכרגע עובר "בגדול" את גיל ההתבגרות.
עלי לציין שבני אינו מקלל, אינו תוקפני ותמיד היה ילד טוב.
הבעיה העיקרית והגדולה ביותר היא זו שהוא לא רוצה ללמוד.
הוא אוהב את בית הספר ואוהב את החברים שלו, אבל לימודים זה ממנו והלאה.
נכון, יש לו קצת בעיות של ארגון, קצת קשב וריכוז, אבל לא משהו שמצריך טיפול תרופתי.
בית הספר בא לקראתו בכל מובן. אך הוא מסרב לקבל כל מה שנותנים לו.
הוא לא מכין שיעורים, מבריז משיעורים בטענה שאיחר להסעה (אנחנו יוצאיםלפניו לעבודה). לא מצליח במבחנים, כי לא לומד.
דברנו, הסברנו ואפילו אנחנו נותניםי לו שיעורים פרטיים במתמטיקה ולשון לקראת הבגרות. אך הוא מצידו לא נוקף אצבע, ולא מוכן להתאמץ.
בנוסף, הוא לא אוכל באופן מסודר. שני סנדויצ'ים לבית הספר ושהוא בא, הוא רק מנשנש. אני מציעה לו ארוחת צהרים, אך הוא טוען שלא רעב.
שיחק כדור מים במשך 4 שנים, אך גם אותם הפסיק, בטענה שמשעמם לו.
עם החברים שלו הוא שמח, נהנה. איך שהוא מגיע הביתה, כאילו הוא ילד אחר. פתאום נעשה רציני, קצת סגור (היה פעם פתוח איתי) ולפעמים מתיחס אלי כאילו אני אויר. מבטיח שיעשה שיעורים ולא עושה, מבטיח שיתאמץ בלימודים, ולא מתאמץ.
איך אפשר להגיע ללב הילד ולהסביר לו כמה חשוב לעשות עכשיו את הבגרות? איך אפשר לדבר עם הילד בלי לריב, בלי ברוגזים.האם לחכות שיבין לבד? איזה תנאים להציב לו? איזה גבולות? עונשים זה כבר לא רלוונטי לגביו, כי הוא מאד מעורב בתנועת הנוער, אז מה, אני לא אתן לו ללכת?
אשמח לעצות
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתבגר שאינו לומד
שלי ורדי09/12/2009שלום לך,
אני מבינה לליבך, דווקא בגיל שהורים מצפים שהילדים יהיו יותר אחראיים מבעבר, בנך מפסיק ללמוד ולהשקיע בעצמו. האמונה שצריכים להיות יותר בוגרים לא תמיד נכונה כי שוכחים שבגיל ההתבגרות חלק מהילדים מאבד כוחות תפקודיים, הדחפים והיצרים מתגברים עליהם והרצון לספק לעצמם הנאות מוריד את סף התסכול. ייתכן שבנך עובר תקופה כזו בה סף התסכול שלו נמוך וכל קושי בלימודים מבריח אותו מהתמודדות.
השערה נוספת הינה כזו הלוקחת בחשבון יש בו באמת קשיים גבוהים יותר ממה שאתם ההורים והמורים שלו חושבים. ההצלחה חשובה לו ובהשוואה לחבריו בכתה מרגיש שאינו מסוגל, אז עדיף לו לעשות את עצמו לו לומד כדי שלא יחשבו אותו כאדם לא חכם ומוצלח. אין לשער עד כמה גדול מספר התלמידים המפתחים איזושהי בעיית תפקוד בבית הספר (מבעיית התנהגות עד להעדרויות ואי למידה כדי שלא יחשבו עליהם כטיפשים).
ייתכן וחוסר האונים שלו גדול.
אפשרות נוספת הינה שקורה לו משבר כלשהו, אישי, משפחתי, המרחיק אותו ממך.
למה הוא סגור ועצוב מעט כשמגיע הביתה? יכול להיות כי אתם לוחצים עליו בבית ללמוד ומאוכזבים ממנו, ובצדק, או כי זה מצב רוחו האמיתי שמקורו בלבטים של זהות וגיבוש עצמי, ריקנות של וכו' . או שבדרך של אי למידה מבטא צורך באינדיווידואליות?
אם את לא יכולה לגשת עליו, תחשבי על אדם אחר במשפחה המורחבת שיכול לדבר אתו, לא בדברי תוכחה אלי בגובה העיניים. לשאול אותו איך היה רוצה לראות את העתיד הקרוב שלו, האם היה רוצה להמשיך באותה כתה , באותו בית ספר..גם שיחה עם יועצת יכולה להאיר קצת אור על מקורות ההתנהגות שלו. אני לא חושבת שצריך לתת לו עונשים ולא למנוע ממנו תנועת הנוער.,אלא לשבת אתו לשיחה משותפת -התייעצות על איך הוא מתכנן את עתידו הקרוב ואם יש משהו שאתם יכולים לעזור לו. אל תאפשרו לו הרבה שעות שהייה מחוך לבית , מעבר לנורמה, תתנהגו עליו כנער שאמור ללמוד, צריך בכל בוקר ללכת לבית הספר, גם כשלא לומד מספיק טוב. זה שבית הספר הוך לקראתו זה טוב, אך גם לחץ מתון לעיתים עוזר ו"מזעזע" יותר. ייתכן שהוא צריך אבחון , הוראה מתקנת, התאמות בבחינות, אולי בעיותיו הלימודיות גדולות יותר ממה שחשבתם.לי נראה לי דוקא שמשהו רגשי קורה לו בגלל מצב רוחו הקודר במידה מסוימת בבית. תמליצי ליועצת בית הספר לשוחח אתו, שיחת נפש , לא בהכרח בנושא המצומצם של הלימודים שלו.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)