מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות חברתיותמיכל10/12/2009
אנו משפחה דתית מרובת ילדים עם אב חולה, ביתי הגדולה בת 14 מתקשה להתחבר לבנות גילה, כל המאמצים לשדלה לחברות על ידי ועל ידי המורים בביה"ס לא צלחו, הילדה לא רוצה להזמין חברות ולא להיות בחברתן וכשמדברים איתה על כך היא שותקת, את תיסכולה וזעמה היא מוציאה על אחיה הקטנים, מה אוכל לעשות כדי לעזור לה, היא לא מוכנה לקבל טיפול מקצועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה חברתית לבת
שלי ורדי10/12/2009שלום לך,
בעיות חברתיות תמיד מדאיגות ומכאיבות להורים עקב ההשלכות הקשות שיש להן על איכות החיים. של הילדים שלהם. אין לי הרבה מידע האם בתך הייתה תמיד לא חברותית, האם זה קורה לה בעיקר סביב גיל ההתבגרות, או האם התרחש שינוי של בית ספר והאווירה חברתית\. יכול להיות גם כי מחלת האב משפיעה עליה מאד. ייתכן מאד והיא בעלת אופי פאסיבי, ואם בנות אחרות לא יוזמות קשר אתה, היא מתביישת ליזום. ייתכן והיא קשורה מאד למשפחה, מעבר למידה לגילה - קושי להפרד רגשית מהמשפחה גורם להילדים להשאר תלותיים, ולא לחפש את המרחב החברתי של בני גיל.
בכל אופן, ראה לי שיכולים לעזור לה בבית הספר, המחנכת או היועצת או שתיהן , יכולים ליזום פעילויות חברתיות דרך עבודה /פרוייקט משותף שהיא צריכה לעשות עם בנות אחרות. יכולים לעודד אותה להגיע לבני עקיבא או לחוג בו מתעניינת.
דרך נוספת וגם הכרחית לדעתי, הינה שאתם ההורים תקבלו הדרכת הורים וכיוון מסוים על מנת להבין את המחסומים שלה ולהתנהג אליה בהתאם. עם הגיל יש סיכוי שתרצה לקבל ייעוץ פסיכולוגי כי הצרכים החברתיים שלה יתגברו.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)