מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקשנות וריביםנוית13/12/2009
שלום וברכה,
יש לי ילדה בת 11 חרוצה בלימודים ומקובלת בכיתתה. יש לי ילדה נוספת בת 9 וכרגע אני בהריון צריכה ללדת בכל יום. הילדה הגדולה מאז ומתמיד לא מקשיבה.... לא מרימה אחריה דברים, לא מקשיבה, מציקה לאחותה, אינה מתעניינת כלל בהריון ונראה כי אכפת לה רק מעצמה. הילדה הקטנה יותר מתנהגת מאוד יפה דואגת לי מקשיבה לנו (לבעלי ואנכי) ילדה מאוד קלה. כל היום אני מוצאת את עצמי עם "המקל והגזר" אם היא לא עושה משהו טוב אז היא לא מקבלת משהו בתמורה...
אך זה לא עוזר. לפעמים אני מוותרת לה (כנ"ל גם בעלי). אני מרגישה עם זה רע למרות שאני חושבת שהאופי שלה פשוט קשה למדי...האם עליי להפסיק להעיר לה ולתת לה לחיות לפי כלליה ולאסוף אחריה כל היום או לא להעיר לה האם עליי כל היום להעיר לה שגם כך זה לא עוזר אולי יבוא יום וזה יעזור. מה עושים עם ילד בגיל זה שאין לו גבולות ולכאורה לא שם על הוריו?
אודה על התשובה נוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקשנות וריבים
אייל קנדינוף13/12/2009שלום לך
שימי לב שבתך הגדולה תלמידה חרוצה ומקובלת בחברה ש"מחוץ לבית".
זה לכשעצמו צריך להדליק נורה אדומה.
בגדול ילדים לא אמורים להתעניין בשום דבר חוץ מעצמם. זה שילדתך הקטנה מתעניינת קשור לכך שאת בעימותים עם הגדולה.
הרפי מצד אחד, וחפשי לתת חיזוקים על כל דבר חיובי שהיא עושה ומצד שני התעלמי לחלוטין ממנה כאשר היא שוברת את החוקים. ללא צעקות ללא גערות. תני לה את הזמן להבין שעדיף חיזוקים נשיקות וחיבוקים ע"פ התעלמות.
התעלמות היא הרבה יותר קשה מצעקות וגערות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)