מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הודעה שניה שאני שולחת ולא עונים לי.אמא14/12/2009
שלום
בני הבכור בן 15 ו-4 חודשים.
בשנה שעברה התחיל "בקטן" את גיל ההתבגרות וכרגע עובר "בגדול" את גיל ההתבגרות.
עלי לציין שבני אינו מקלל, אינו תוקפני ותמיד היה ילד טוב.
הבעיה העיקרית והגדולה ביותר היא זו שהוא לא רוצה ללמוד.
הוא אוהב את בית הספר ואוהב את החברים שלו, אבל לימודים זה ממנו והלאה.
נכון, יש לו קצת בעיות של ארגון, קצת קשב וריכוז, אבל לא משהו שמצריך טיפול תרופתי.
בית הספר בא לקראתו בכל מובן. אך הוא מסרב לקבל כל מה שנותנים לו.
הוא לא מכין שיעורים, מבריז משיעורים בטענה שאיחר להסעה (אנחנו יוצאיםלפניו לעבודה). לא מצליח במבחנים, כי לא לומד.
דברנו, הסברנו ואפילו אנחנו נותניםי לו שיעורים פרטיים במתמטיקה ולשון לקראת הבגרות. אך הוא מצידו לא נוקף אצבע, ולא מוכן להתאמץ.
בנוסף, הוא לא אוכל באופן מסודר. שני סנדויצ'ים לבית הספר ושהוא בא, הוא רק מנשנש. אני מציעה לו ארוחת צהרים, אך הוא טוען שלא רעב.
שיחק כדור מים במשך 4 שנים, אך גם אותם הפסיק, בטענה שמשעמם לו.
עם החברים שלו הוא שמח, נהנה. איך שהוא מגיע הביתה, כאילו הוא ילד אחר. פתאום נעשה רציני, קצת סגור (היה פעם פתוח איתי) ולפעמים מתיחס אלי כאילו אני אויר. מבטיח שיעשה שיעורים ולא עושה, מבטיח שיתאמץ בלימודים, ולא מתאמץ.
איך אפשר להגיע ללב הילד ולהסביר לו כמה חשוב לעשות עכשיו את הבגרות? איך אפשר לדבר עם הילד בלי לריב, בלי ברוגזים.האם לחכות שיבין לבד? איזה תנאים להציב לו? איזה גבולות? עונשים זה כבר לא רלוונטי לגביו, כי הוא מאד מעורב בתנועת הנוער, אז מה, אני לא אתן לו ללכת?
אשמח לעצות
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא
אייל קנדינוף16/12/2009שלום לך
הסכמים!!!!!!
אל תצפי ממנו ליחס.
אל תצפי ממנו שיעמוד בהבטחותיו.
אל תצפי ממנו שיהיה נחמד.
זה גיל ההתבגרות.
מזל שבסוף זה עובר.
ואת הציפיות יש להשאיר לכריות!!!!!
אז מה ניתן לעשות?
לשבת איתו לשיחה רצינית ולהציע לו לערוך הסכם שמסדיר את מערכת היחסים שלכם בבית.
מה הוא רוצה וצריך? לעומת מה אתם רוצים ממנו ?
כמובן שלכל דבר יש מחיר כמו בעולם האמיתי והוא יהיה צריך להבין שעם גיל ההתבגרות התבגרות אמיתית מגיעה.
האחריות למימוש ההסכם תשב כמובן על כתיפכם.
זה לא יהיה פשוט, אך זו הדרך היחידה שאפשרית אם מוציאים מכלל אפשרות עונשים וסנקציות שיכולות להעלות את רף המירמור והתיסכול.
במצב של הסכם הוא מחוייב להחלטה שהוא לקח ואם הוא לא עומד בה הוא יכול לבוא בטענות רק כלפי עצמו.
שימי לב שרף הדרישות שלכם יהיה כזה שיאפשר לו לקצור הצלחות מידיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)