איך להתנהג ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להתנהג ?
    ענת
    17/12/2009

שלום רב!
    רציתי להתייעץ איתך בנוגע לבני בין השש עשרה וחצי. מצבנו הכספי הוא לא מי יודע מה , אנחנו הורים לשלושה ילדים שאין גבולות לבקשות שלהם , הבעיה היא עם בני הבכור הוא חי עם חברה שכנראה הההורים שלהם פחות או יותר מבוססים שנותנים לילדים שלהם יותר דמי כיס והילדים יכולים להרשות לעצמם לבזבז , בני אפשר לומר יחסית לפי ראות שלי לא מבקש הרבה מבחינת דמי כיס נראה לי שהוא מוציא משהו כמו 100 ש"ח לחודש , הוא טוען שהוא כל הזמן יוצא עם חברים שלו והם קונים דברים והם משלמים עליו והם יוצאים למסיבות והוא לא , הוא משתדל לא לבקש כי הוא יודע שקשה לנו , אבל למשל בפעם האחרונה הוא ביקש 50 ש"ח שהם עושים מסיבה אצל אחד החברים והם קונים בשרים אני מדברת על 10 חברה , הוא בזבז הכל ובנוסף כנראה רצו לחסוך בכסף הם החליטו לקחת כל אחד מהבית שלו בקבוק שתיה קרה , שבעלי ראה אותו הוא השתולל ואמר לו שזה ממש מוגזם ושאין לו כסף והוא מבזבז , הילד התגונן שהוא לא מבזבז הרבה ושיראה את החברים שלו כמה הם מוציאים כמה ההורים שלהם נותנים ושבעלי קמצן , לי כאב מהצד לראות , אני מבינה לליבו של בני שהוא נמצא בלחץ חברתי מה הוא יגיד אני אתן רק 30 זה הסכום שהחברה קבעו וכמה הוא יכול לומר שאין לו , כעסתי על בעלי שהוא סתם נכנס איתו לעימות ובלאגן וצעקות , גם ככה אין בינהם קשר כי הוא לא מבין לליבו ,והילד בגיל ההתבגרות וגם ככה מתוסבך , לדעתי אפשר היה להבליג וזה לא נורא , האם אני צודקת? הוא טוען שהמצב הכספי הביא אותו לזה , בגלל שהוא לא מצליח לקנות לעצמו כלום , אבל אני לא חושבת שצריך לשפוך את זה על הילד , איך לדעתך צריך להתנהג האם בגלל שקשה לנו אנחנו צריכים לומר לילד כל הזמן שלא יצא ולא יבלה ואיך הוא אמור להתנהג עם חברים שלו ? איך אנחנו אמורים להתנהג
    מחכה לתשובה מהירה
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך להתנהג ?

הוספת תגובה

• תשובה לאמא

מיטל
    17/12/2009

שלום רב לך!
    קודם כל אני מבינה אותך, כסף לא נופלים משמיים ובנך חייב להבין זאת.
    אני ובנך כמעט ובאותו גיל ואני לא אשקר לך לפעמים גם אני מבזבזת כסף על כל מיני שטויות.
    אני חושבת שאת לא מספיק קשוחה איתו, אולי בעלך.. וזה לא טוב כי ההורים תמיד צריכים לשים גבולות לילד. לדעתי עד שבנך לא יתחיל לעבוד ולהרוויח דמי כיס הוא לא ידאג להוצאות שהוא עושה.

מיטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב כלכלי בעייתי והוצאות הבן

שלי ורדי
    17/12/2009

שלום ענת,
    מיד מרגשים לא נוח כשלא מצליחים לספק את הצרכים של הילדים שלנו. אני מבינה שאת היית רוצה לתת לו יותר,ובאיזה מקום גם בעלך. נראה שהבן סה"כ מבין את המצב ומשתדל, נראה לי שהוא ילד טוב, והריב היה מיותר ומזיק בסה"כ עבור הבן, אם כל זה עבור בקבוק שתיה...
    יכול להיות שיצטרך לצמצם את הבילוים שלו קצת, אין ברירה, אך חשוב להבהיר לו שלא עשה שום דבר רע. אולי אבא אחרי שנרגע יכול לדבר אתו, לומר לו משהו אחר חיובי יותר, שגם מבין לליבו ומבין שיש לחצים חברתיים, אך בכל זאת, הוא צריך להתחשב בכל פעם מחדש במצב הבית.
    אבא נראה לי שכעס גם על עצמו ועל המצב והוציא את זה כלפי הבן. חשוב להבהיר לבן שאת מעריכי ם את סה"כ התנהלותו -100 ש"ח לחודש זו לא הוצאה מאד גדולה, אם הוא יוצא לבלות הרבה, יש לו כנראה חברים טובים, זאת לזכותו, ועוזרים לו.
    האם חשב אולי לצאת לעבוד, עבודה קטנה שתתן לו דמי כיס? כך היה מרוויח התפתחות אישית -כמו בטחון ועצמאות- וגם היה מספק טוב יותר את צרכיו.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה אחרת..

חסויה
    20/12/2009

שלום.......גם לי יש ילד בגיל 16 אך כאשר הם עובדים.. הם מתחילים לזלזל בלימודים כי הכסף מעוור אותם !!!! וגם אנחנו כהורים לא יודעים על מה הם מוציאים כסף ברגע שהשליטה של הכסף אצלך אז את יודעת על מה הוא מבזבז..אצלי זה קצת שונה הילד עובד איתנו בעסק אך לא מקבל את כל הכסף אלא רק למה שהוא צריך..אנחנו משתדלים להיות מאוד מעורבים שיבין לא לבזבז בקלות כי הוא לא מרוויח אותו בקלות!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

נועה
    20/12/2009

הילד עבד בשנה שעברה שהיה בכיתה י, באמת שלא ביקש כסף וממן לעצמו אפילו מכון כושר , היה לו מאוד קשה ואחרי שפיטרו אותו שזה היה כבר בסוף הקיץ.
    הוא לא חיפש מאז עבודה כי הוא נכנס לתקופה של בגרויות והמון לימודים וראיתי גם שהוא לא מסתדר עם הזמן ומאוד לחוץ, ואמרתי לו שאני מעדיפה שלא יעבוד שישקיע יותר בלימודים
    אחרי הריב עם אבא שלו הוא כבר בא בהצהרה שהוא הולך לחפש עבודה והוא לא יצטרך את הכסף שלנו והוא רוצה לחפש באולם אירועים ששם החברים שלו אומרים לו שמקבלים טיפים והוא יוכל להרוויח יותר כסף , הוא אומר שנמאס לו כבר לבקש מאיתנו , אני ממש מרחמת עליו כי אני יודעת שבאולם אירועים מגיעים בשעות מאוחרות ואיך הוא יקום בבוקר , אני יודעת שהוא לחוץ כי הוא זקוק לכסף ואין ביכולתי לספק לו , האם זה נכון לתת לו לצאת לעבודה או להתעקש שיסתדר עם מה שיש יש לו בגרויות והמון מבחנים קשה לו מאוד .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנועה

אייל קנדינוף
    21/12/2009

הי נועה
    שביל הזהב!!!!
    לאפשר לו לעבוד תוך בדיקה מתמדת את מצב הלימודים.
    אפשר גם לערוך הסכם שיוביל לכך שעל כול סכום כסף שהוא מרויח אתם משלימים לו הכנסה כך שהלחץ יתחלק בינכם.
    יש לזכור שצריך לשמור על פרופורציות ולא ללכת לאיבוד עם המרוץ המטורף אחרי כסף.
    בתגובה להתנהלות בעלך, יהיה כדאי לבדוק האם הוא מרגיש אשם בכך שהוא לא מצליח "להרוויח" כמו שצריך ולעזור לו לנטרל את האשמה כדי שהתפרצויות כאלו לא יחזרו על עצמן.
    אשמה גוררת אשמה וזה ממש כמו מכונה שמתחזקת את עצמה. אחרי שהוא מתפרץ הוא מרגיש אשם עד הפעם הבאה-סינדרום ידוע מראש.
    תפקידך פה יהיה להעמיד את כולם במקום ולקבוע את הסדרים שיאפשרו לכולם לחיות בשלום אחד עם השני.
    לא לרחם, לא לוותר אלא להנהיג
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו