מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות חברתיות לילדה בת 9מיכל21/12/2009
שלום,
בתי בת ה- 9 ילדה מאוד חברותית בד"כ.
עד לאחרונה היו לה הרבה מאוד חברים וחברות בכיתה והיתה מאוד אהודה.
בנוסף היו לה שתי חברות מאוד מאוד טובות ושלושתן היו כל הזמן ביחד ונפגשות כמעט כל יום.
לאחרונה שתי החברות שלה התקרבו מאוד זו לזו והשאירו אותה בצד.
היא מנסה למצוא את מקומה בשלישיה הזו ועושה רושם שהן דוחקות אותה החוצה.
אני מציעה לה להזמין חברות אחרות אלינו הביתה אבל היא מסרבת וממשיכה לנסות להזמין כל פעם את אחת משתי החברות האלה אלינו - בחודשיים האחרונים היא מנסה להיפגש איתן אחה"צ כמעט כל יום ועושה רושם שהן מתחמקות (על אף ניסיונותיה הרבים, עד היום בחודשיים האחרונים לא נפגשו אחה"צ אף לא פעם אחת).
היום, סיפרה לי חברה, שהיא ראתה את שלושתן הולכות הביתה בדרך מבית ספר כשביתי סוחבת את הילקוט שלה ביד אחת ואת הילקוט של אחת החברות על גב.
חשוב לי לציין שבתי תמיד היתה ילדה מאוד דומיננטית ומאוד חזקה - לא פראיירית, ועושה רושם שהיום היא מוכנה לעשות הכל!! בשביל לקבל שוב יחס ואהבה מהחברות שלה.
כשאני רואה אותה בחברה של בנות אחרות מהכיתה נראה שבנות אוהבות אותה, אבל היא לא מעוניינת בחברתן של בנות אחרות כרגע, אלא רק בחברתן של אותן שתי חברות.
מצד אחד אני לא רוצה לפגוע בה ואני לא אוהבת את מה שהן עושות לה ומצד שני אני לא יודעת אם אני צריכה להתערב כאן - או איך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו...
מיכל21/12/2009עוד משהו חשוב...
בחודשיים האחרונים, היא לא נפגשת עם חברות בכלל.
היא הולכת לחוגים אחה"צ 3 פעמים בשבוע אבל מעבר לזה, כאמור - היא מנסה להיפגש עם אותן שתי בנות ללא הצלחה.
בזמן האחרון התחילה לדבר על זה שהיא רוצה לעבור דירה / בי"ס.
היא לא מרגישה כנראה נוח לשתף אותי במצוקה הנפשית שבה היא נמצאת - אבל נראה לי שרע לה... מילדה שמחה שנפגשה כל יום עם חברים ודיברה בטלפון כל הזמן, היא הפכה לילדה די מבודדת ואני לא יודעת איך אני יכולה לעזור לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
אייל קנדינוף21/12/2009היי מיכל
אפשר ממש להקרע מבפנים והתחושות שעולות הן ממש כואבות.
ילדים יכולים להיות ממש אכזריים אחד כלפי השני ולצערי זה מחזיר אותי כמה עשרות שנים אחורה.
נראה שהכי כדאי יהיה לבנות סיפור שבו את מספרת לה, בצורה עדינה מקרה שקרה לך שדי דומה לסיטואציה שבו היא נמצאת ואיך את מצאת את כבודך העצמי ע"י איתור ערכים מובילים בחייך.
את נאמנה
את עוזרת לאחרים
את לא גורמת סבל לחלשים ממך
ויש עוד הרבה דוגמאות
במקביל עיזרי לה להזכר במקרים דומים שבהם היא מימשה ערכים דומים ושאלי אותה אם היא היתה רוצה לוותר עליהם.
בנקודה זו הרפי ופשוט אהבי חבקי ותמכי ככול האפשר. היא כבר תבין.
זה יכול לקחת קצת זמן מאחר ובתך דומיננטית כפי שאת מתארת ולכן הויתור הוא לא פשוט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)