התעוררות בקר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעוררות בקר
    אור
    04/01/2010

שלום,
    בני בן 15.5 כיתה י, מתקשה לדבריו לקום בבוקר הוא הולך לישון בסביבות 10.30 יושב מול המחשב
    מספר שעות, מספר שעושה שעורי בית בסיפריה של בית הספר. כל בקר ישנה "מלחמה" הוא מתקשה
    להתעורר , אני נכנסת לחדרו ו מספר פעמים ומבקשת ממנו לקום,י מושכת ממנו את השמיכות כשהוא מסנן קללות הוא אומר לי שקשה לו לקום בבקר,
    אני אומרת לו נכון זה קשה , אבל צריך להתעורר ולהגיע לבית הספר, גם אחרי שהוא קם הוא חוזר
    למיטה או מתיישב עד שהוא מחליט שהוא מתלבש. הדבר גוזל ממני אנרגיות רבות מהבקר. אני
    מגדלת אותו לבד והוא בן יחיד. ניסיתי להעניש אותו ולמנוע ממנו מחשב אך לא תמיד זה עובד,או שאני מאיימת עליו שלא יהייה לו מחשב היום ,הוא מתעשט.עם כל זאת אני מסיעה אותו לבית הספר בבוקר, כי לא תמיד
    התחבורה היא סדירה. אני עובדת עצות .
    אודה על תשובתכם
    איר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התעוררות בקר

הוספת תגובה

• בן שלא מתעורר בבוקר

שלי ורדי
    04/01/2010

שלום לך אור,
    קשה לך מאד כי הכל עלייך אך בינתיים את עושה את הדבר הנכון, את מתאמצת ולא מוותרת בשבילו .כי אחרת הבן שלך יוותר לעצמו. הבעיה שאת לא יודעת עד כמה יהיה לך כוח.
    אני לא יודעת מהן הסיבות שמביאות את הבן שלך לא לרצות ללכת לבית הספר ולא לעשות למען עצמו, - אולי קשיים בלימודים, אולי אי שייכות חברתית, אולי דכדוך, או מרדנות לדרישות חיצוניות מצד בית הספר...
    כדאי לך להתייעץ עם הצוות של בית הספר, לשתף אותם בבעיה שלך. אולי המחנכת,או היועצת ידברו אתו, יבינו לעומק יותר את הסיבות לחוסר המוטיבציה שלו.
    אני מבינה אותך, לאורך זמן לא תוכלי לעשות זאת, זה מעייף, ואם ממשיך להיות אותו דבר ולא מעורר לו את המוטיבציה האישית שלו, אז אפילו עדיף להרפות, להביא את המצב למצב יותר משברי כך ש"יתעורר" ויעשה אולי שינוי. בסופו של דבר המטרה שירצה לבד ללכת וללמוד, את לא יכולה לשמש לו כמתווכת ותומכת לאורך זמן, כי זה מנציח מצב תלותי.
    אם הוא ממשיך לאחר או להעדר כאשר את פחות מתערבת ונלחמת אתו, ישנו בעל תפקיד בעירייה-קצין לביקור סדיר -שאפשר להזמינו לבית הספר, כד לדבר עם הבן ואתך. למעשה תפקידו להסביר לו את החוק, להפחיד אותו ולשדר לו שיש חוקים וגבולות להתנהגותו וגם סנקציות לאי ביקורו הסדיר.
    בבד בבד צריך לבדוק אופציות טיפוליות מקבילות כמו שיחות, כי אולי מצב רוחו לא טוב ויש לו בעיות שעליהן לא יכול היום לדבר, ומגיב בחוסר אנרגיה.
    מאחלת לך בהצלחה, ושבנך ימצא כוחות לצאת מזה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו