מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוקה לעצה דחופהשפרה.אמא06/01/2010
בני בן 17 מורד בנו, מתווכח כל הזמן, מציק לאחים שלו, יוצר פרובוקציות רוב הזמן ונורא קשה לו לקבל את זה שבבית שלנו יש גבולות גם כשהוא עוד מעט בן 18. הוא טוען שבעלי (אביו) קשוח מדי ואנחנו בלתי נסבלים ושאני מספרת מה קורה לאבא ומתייעצת איתו. המצב נעשה כ"כ קטסטרופלי בבית שהחרמתי לו מחשב וטלויזיה. הוא כל התקופה האחרונה איים שבגיל 18 ויום הוא יעזוב את הבית, לא יצור קשר לעולם ולא נכיר את ילדיו לעתיד. יזמתי שיחה איתו עם בעלי ובעלי דיבר איתו ואמר לו שהוא אוהב אותו ורוצה שיהיה לו טוב ושתמיד נעזור לו אבל הוא חייב להבין שהוא הבן וצריך להקשיב להוריו ולא להציק לאחיו וחבל שהוא כל הזמן מסתובב כעוס וזועף כי הוא לא יודע כבר איך לפנות אליו. בגלל שהוא לא רצה לדבר עם אביו ואנו "הכרחנו" אותו לבוא ולשמוע את השיחה הנ"ל - הוא כועס מאוד עלי. טוען שנכשלתי, הוא יעשה מה שאנו אומרים לו אבל הוא יתעלם לגמרי מהאחים שלו ולא נזכה ממנו להכרת תודה או אהבה ויעזוב את הבית בגיל 18, ולא נשמע ממנו לעולם. יש עצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשפרה- קושי בתקשורת עם הבן
שלי ורדי06/01/2010שלום שפרה,
באמת את מתארת מצב קשה, של קושי להגיע לקרבה רצויה עם הבן שלכם. נדמה לי מדברייך כי הוא בכור ומקנא באחיו על היחס שלהם אליהם או על דברים אחרים, (בדרך כלל הקנאה היא על אהבה והעדפת ההורים). לא יודעת אם יש לו לחצים נוספים כמו לימודים, חברים וכו' ומנקז את הלחצים האלה אליכם. הו איותר קשור אלייך, מצפה ממך לברית אתו, וכועס כשאבא מתערב כי את משתפת אותו. אני חושבת שאת עושה נכון שמשתפת את בעלך, אתם כן צריכים לפעול כצוות עם מסר אחיד כלפיו. הייתי מציעה לקיים שיחות הבהרה או התקרבות אתו בנוכחות שניכם. נדמה לי שכהורים אתם מפרידים כוחות לפעמים והבן מתבלבל ומצפה לברית אישית איתך.
הקושי העיקרי של ילדים שמורדים ומצהירים הצהרות כאלה של ניתוק בעתיד מההורים, הוא דווקא הקושי להפרד רגשית מהקשר המאד קרוב המאפיין ילדים-הורים בילדות. למרות שהוא בן 17, ויינו מצפים כי בגיל הזה יצליח לשים את האובייקטים ההוריים יותר רחוק בחייו ולפנות אנרגיה רגשית לקשר לאנשים אחרים, הוא עדיין עסוק מאד אתכם, מתקשה לקבל את ההתפתחות הזו. זו אחת ההשערות בלי לדעת על פרטים נוספים בחייו. עוד אפשרות- אולי המרדנות באה לידי ביטוי בהתנהגות לא מקובלת עליכם, בנהנתנות יתר, באימפולבסיביות, ואז הבעיה היא יותר של שליטה בדחפים ושל חוסר יכולת לווסת רגשות.
אני כן חושבת שהמצב מספיק קשה כדי לפנות לייעוץ או להציע לו לבוא אתכם לטיפול משפחתי. אם מסרב להציע לו לקבל עזרה טיפולית פרטנית ואתם כהורים במקביל הדרכה.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)