מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צביעת השיעריעל11/01/2010
שלום , שמי יעל ואני בת 15 עוד מעט , ואני רוצה לצבוע את הפוני בבלונדיני , או לעשות פסים בלונדיניים בכל השיער ..
הבעיה שאמא שלי לא מרשה כי היא אומרת שזה 'של פרחות'' , וזה הורס את השיער ..
אמרתי לה שאני אצבע רק פעם אחת , ואמרתי לה שכולם עכשיו צובעים את השיער והיא אמרה שזה לא מעניין אותה ..
אמרתי לה שאני אעזור יותר בבית אבל היא עדיין לא רוצה ..
ומה גם שהיה לי לא מזמן מבחני 'אדם מילוא' , וחודש לפני אמא שלי הבטיחה לי שאם אני אעבור ואקבל ציונים טובים אני יכולה לצבוע את השיער , ועכשיו ששאלתי אותה שוב היא אמרה לא ..
איך אני אוכל לשכנע אותה בכל זאת לתת לי לצבוע את השיער ?
אני רוצה את זה יותר משנתיים ...
ואותו דבר לגבי פנימייה - שנה הבאה אני בתיכון והיא הבטיחה לרשום אותי לפנימייה , אבל עכשיו היא לא רוצה ..
בבקשה תעזרו לי , אני לא רוצה להישאר בבית ...
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
שלי ורדי11/01/2010שלום לך,
יהיה לי קשה לתת לך עצות איך לשכנע את אמא שלך. את יודעת איך הן אמהות... אם הן לא רוצות משהו קשה להזיז אותן,.אך אם היא הבטיחה לך פעם ,ייתכן שכרגע מסרבת כי אתן לא מסתדרות? הנקודה החיובית פה היא שככל שתגדלי, היא תרשה לך יותר יותר דברים.
מה אם תבקשי גוונים ולא פסים? אולי לגוונים היא תסכים.
צביעת שער בגיל שלך, אומרת משהו על הרצון להשתנות, להרגיש אחרת, קצת ייחודית, קצת יותר אישה ולא ילדה. אך נדמה מדברייך המעטים שיש לכן בעיות גדולות יותר בבית מאי הסכמה על צביעת השער.
את לא אוהבת להיות בבית וזה אומר משהו מאד חשוב על התחושה שלך שם,אנ בטוחה שיש לך סיבות טובות למה לצאת לפנימיה, הרי אף אחד לא עוזב בית עבור פנימיה אם טוב לו.
אם אמך לא מסכימה שתצאי לפנימיה אולי היא תהיה מוכנה לשבת אתך , לדבר אתך , ללכת אתך לייעוץ משפחתי, ולנסות להקל על מצבך בבית? אין לי מושג מהי הבעיה , האם היא קשורה רק אלייך ואליה או לאווירה הכללית בבית או לשאר בני המשפחה...
יהיה טוב אם תמצאי את הדרך לתת לה להבין שאת לא מרגישה טוב, בלי טענות ובלי ריבים, אלא מתוך הבעה כנה של הכאב שלך, בדרך טובה (זה קשה מאד, אני יודעת.. ולזה צריך ייועץ שיתווך ביניכן)
מקווה שתצליחי בכל המטרות שלך,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
יעל12/01/2010אינלי כל כך על מה לדבר איתה ..
אני גם לא אוהבת את כל הקטע הזה של לדבר...
אנחנו רבות הרבה , ואני לא רואה אותה כל כך הרבה - היא כל יום בעבודה עד 5 , כשהיא באה אני לא רואה אותה , כי אני בחדר , ואחרי שעה וחצי אני יוצאת להסתובב ..
אמרתי לה על העיניין של הפנימייה והיא אמרה שלא , כששאלתי אותה למה, לא הייתה לה סיבה , היא פשוט אמרה 'שתיהיי יתומה תלכי לפנימייה' ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
יעל12/01/2010אינלי כל כך על מה לדבר איתה ..
אני גם לא אוהבת את כל הקטע הזה של לדבר...
אנחנו רבות הרבה , ואני לא רואה אותה כל כך הרבה - היא כל יום בעבודה עד 5 , כשהיא באה אני לא רואה אותה , כי אני בחדר , ואחרי שעה וחצי אני יוצאת להסתובב ..
אמרתי לה על העיניין של הפנימייה והיא אמרה שלא , כששאלתי אותה למה, לא הייתה לה סיבה , היא פשוט אמרה 'שתיהיי יתומה תלכי לפנימייה' ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)