מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד מציקרונית (שם בדו17/01/2010
בני בן ה-13 לומד בחטיבת ביניים בכיתה ז'
בבית הספר היסודי בקושי היו לו חברים ואף פעם לא הבנתי את הסיבה, גם כשניסיתי לברר זאת הוא טען שבבית הספר יש לו חברים רבים ואינו אוהב להיפגש עימם בשעות אחר הצהריים.
לפני כחצי שנה נכנס בני לחטיבת ביניים וגם שם לא מצליח לרכוש חברים.
משיחה עם המורה התברר לי שבני מציק לכל הסובבים אותו מורים ותלמידים ולכן אינו רוכש חברים.
גם בבית נוהג להציג לאחיו הבכור (בן 17).
ניסיתי לדבר איתו אך לטענתו אינו מצליח לעצור את עצמו מהתנהגות זו. (כל הזמן בודק מה קורה סביבו וחייב להעיר, אם אין התרחשות מסביבו מוצא סיבה לעורר אותה).
ניסיתי להסביר לו שאין עליו להתעניין מה קורה מסביב אך שום דבר אינו עוזר.
דבר זה מפריע לו בלימודים ובחיים בכלל.
בעבר ניסינו לקבל עבורו טיפול פסיכולוגי אך שום דבר לא עזר.
אודה על קבלת תשובתכם בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
שלי ורדי17/01/2010שלום רונית,
אין לי הרבה מידע על הבן שלך, נדמה לי כי חסרות לי מיומנויות חברתיות ביחד עם קושי לווסת את הרגשות והדחפים שלו - עקב הקושי להזדהות וליצור רגש חיובי ואמפתי עם אחרים, בני גילו. הוא מתוסכל הקושי החברתי כי בתוכו יש לו צורך בחברה, ומבקש לקבל תשומת לב ולהיות נוכח דרך הצקות. הוא גם מחפש בדרך זו להביע את התיסכול והכעס שלו על כך שלא מתחבר באמת עם הילדים. הוא משליך את האחריות והכעס שמרגיש כלפי עצמו, אל האחרים, כי קשה לשאת כעס פנימה אל עצמך כל הזמן. יני לא יודעת איזה תלמיד הוא, אך אם יש לו קשיים לימודיים, אז זה מוסיף על הדימוי העצמי הנמוך. ייתכן ותדמית חלשה ונחותה יש לו גם בבית, כי גם פה מציק לאחיו הבכור, ייתכן על רקע שהוא מרגיש שבדרך יקבל תשומת לב של אמצליח לקבל בדרך אחרת, אולי מקנא בו. אפשר להתחיל מטיפול משפחתי, כדי לברר האם הדימוי שלו בתוך המפשחהצריך שיפור. בדרך פלא, אם משהו במשפחה ישתנה ויצליח לטובה, ישפיע גם על התנהגותו בכתה. דרך אחרת, היא קבוצה טיפולית לילדים עם בעיות דומות, אך לא קיימות קבוצות רבות מסוג זה. כדאי להתעניין באיזור שלך בקהילה שלך.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)