מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני בת 12 ומפחדת מאוד בלילות עזריליאור17/01/2010
שלום אני ליאור ומגיל קטן מאוד יש לי פחדים גדולים בלילה.כשאני הולכת לישון לפעמים אני ממש מפחדת.וכשהייתי קצת יותר קטנה הייתי ממש בוכה ומתקשרת לאחותי בת ה-17 שתחזור הביתה ושתישן איתי.ואם לא הייתי לוקחת שמיכה עבה והולכת לישון לחדר של הוריי.והיום כשאני מפחדת אני יורדת למטה לסלון ורואה טלוויזיה או שאני הולכת לישון עם הוריי.מכשאני קטנה התרגלתי לישון במיטה של אימא שלי וכשאבא שלי חוזר מהעבודה יותר מאוחר בסביבות ה-12,1 בלילה הוא מעיר אותי ואני עולה לחדר שלי.כל הפחדים התווצרו מסרטים כשראיתי מתי שהייתי יותר קטנה ובלילה שאני מפחדת אני לא יכולה לשון מהפחד כי זה פשוט עובר לי בראש וזה לא סתם סרטים זה סרטי אימה כמו הצלצול והצעקה וכדומה...עכשיו קצת יותר קל כי אני יותר גדולה ואני משתדלת לא לראות סרטים אבל אני עדיין מאוד מפוחדת.עכשיו כשאחותי בצבא אז קצת קשה לי כי כשאני פוחדת אין לי לאן לפנות ואני מרגישה חוסר אונים עצום.וכשאני הולכת לישון אני לבד בקומה למרות שגם אחי הגדול בן-24 ישן בקומה אבל הוא הולך לישון מאוחר.אני באמת לא יודעת מה לעשות יותר אני כבר מיואשת.לא מזמן גילינו שיש לי בעיית קשב וריכוז שהתפתחה בסוף שנה שעברה.ולא מזמן עשיתי אבחון וגם עוד בדיקה של גלי המוח או משהו כזה.ויש לי גם פחדים עצומים ממוות של הוריי,כי אימי היא בת 52 ואבי בן 56 ויש לי פחדים קשים כי הם יחסית מבוגרים ואני קטנה ואני מאוד מחוברת אליהם בבקשה תעזרי לי!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאור שסובלת מפחדים
שלי ורדי17/01/2010היי ליאור,
אני מצטערת לשמוע עד כמה קשה לך, הפחדים שלך אולי הועצמו דרך הסרטים, אך כפי שאת אומרת ומבינה בעצם די נכון , הם קשורים לרגשות שונים שיש לך שגורמים לך להשליך אותם על פחדים. יכולים להיות כעסים ורגשות אחרים לא טובים, יכולים להיות פחדים מעצמאות, יכולות להיות חרדות מהעולם המצטייר בעינייך כעויין . אולי אפילו חוויות טראומטיות שאת לא זוכרת והתנתקת מהן אך הן באות לידי ביטוי רגשי דרך הפחדים. אני חושבת שי רגשות ודילמות שאת מתקשה לבטא ומבטאת אותן באמצעות הפחדים. כך אולי את משדרת באופן לא מודע לסביבה שקורה לך משהו שלא ניתן לעבור עליו בשקט.
מה שאני לא מבינה זאת למה פחדים שזמן רב כל כך, לא מטופלים על ידי איש מקצוע. את צריכה טיפול פרטני והמשפחה צריכה טיפולי משפחתית כדי להבין מה קרוה לך ואיך להקל עלייך . מוזר לי שאני צריכה לכתוב את זה כאן לבת 12 כמוך, הייתי מצפה מבמקומך שאמך הייתה כותבת ומתייעצת.. תראי לה את תשובתי ותגידי לה שאני ממליצה בחום על ייעוץ וטיפול מקצועי. פחדים וחרדות לא נעלמים כך סתם, חבל עלייך כי את סובלת.
כל הכבוד על היוזמה לכתוב ולהתייעץ..
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאור
אייל קנדינוף18/01/2010שלום לך
אני מרשה לעצמי להוסיף כמה מילים בנוסף לתשובה המעמיקה של שלי.
בינתיים עד אשר תאמצי את העצות החכמות ששלי נתנה לך אולי כדאי כשאת הולכת לישון להשאיר את האור דולק.
דבר נוסף,לשים מוסיקה שקטה ועדינה.
וכמובן להפסיק לראות סרטים מפחידים.
עוד דבר שאני עושה בעצמי כשקשה לי להרדם זה תהליך של שיחזור היום שהיה לי מהסוף להתחלה.
אז אני שוכב במיטה עם עיניים עצומות וחושב בתוך הראש מה עשיתי היום מהסוף להתחלה ובדרך כלל אני נרדם ממש מהר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)