פייסבוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פייסבוק
    גלית
    18/01/2010

שלום רב,
    בני בן 15.5,ילד מוכשר ביותר, עבר להתגורר אצל אביו בתחילת שנת הלימודים הנוכחית כדי להיות קרוב לבית ספר אליו התקבל. (אציין כי אנו ההורים גרושים)
    לבני יש כרטיס בפייסבוק וכך גם לי. אציין שאני בגיל 37.
    למיטב ידיעתי בני מתבייש שאני מופיעה אצלו כחברה בפייסבוק.
    לטענתו אני מבוגרת מדי בשביל שיהיה לי כרטיס בפייסבוק.לטענתו לאמהות של חברים שלו אין פייסבוק וגם אם יש הן אינן מופיעות "כחברות" אצל ילדיהן. (אני מניחה שזה תירוץ...). אם קורה שאני מגיבה אצלו בכרטיס (כאשר יש שרשרת תגובות) הוא מיד מוחק זאת- מהסיבה שזה עושה לו פדיחות שאמא שלו בכלל מגיבה קל וחומר שיש לה פייסבוק.
    אני מסבירה לו שלא רק לבני נוער יש כרטיס בפייסבוק ונותנת לו מס' דוגמאות לאנשים אפילו יותר מבוגרים שיש להם כרטיס, אך זה לא עוזר.
    אציין כי עד למעבר של הילד לאבא שלו הוא היה מאד קשור אליי. הוא ילד מחונך וטוב ולא היו ועדיין אין "בעיות מיוחדות" הקשורות לגיל ההתבגרות.

ביום שישי האחרון שוחחנו בערב בצ'אט דרך הפייסבוק והגבתי על הערה שאחת מהחברות שלו רשמה בכרטיס שלו. זה לא מצא חן בעיניו והוא טען שאני מחטטת. הסברתי שאני לא מחטטת וזה מופיע בדף הבית מיד שנכנסים. הוא הסביר שאין לו פרטיות וטען שהוא ימחק אותי וכך עשה בהפגנתיות.
    אני מודה שנעלבתי.
    אציין כי השיחה היתה פרטית ולא ראו אותה. את ההערה הבעתי בפניו ולא בפורום שכולם רואים ועצם האקט של המחיקה שלי (אמא שלו) מלהיות חברה שלו ממש פגע בי.
    לטענתו אין לו פרטיות והוא לא רוצה שאני אראה כל דבר שהוא כותב. ניסיתי להסביר כי בעידן האינטרנט ובמיוחד הפייסבוק אין מי יודע מה פרטיות ואם הוא כל כל רוצה פרטיות יש דרכים אחרות כי בפייסבוק כולם רואים הכל.... זה כמובן לא עזר.

אני חייבת לציין שלקחתי את זה קשה.
    עוד אצין כי חברות שלי מופיעות אצלו "כחברות" חלק מהמשפחה שלי מופיעים אצלו "כחברים" ואת אמא שלו הוא מחק.
    כרגע אני לא ממש מדברת איתו. האם אני מגזימה.
    אודה להכוונה.

גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פייסבוק

הוספת תגובה

• לגלית

אייל קנדינוף
    18/01/2010

שלום רב
    את מגזימה ובגדול.
    את לא חברה שלו, את האמא שלו.
    נראה לך נכון להעלב מנער בן 15 שנמצא בעיצומו של גיל ההתבגרות ואת בתך זוכרת איך זה היה?
    הכל מרגיז אותם, בעיקר כשזה בא מההורים. הסיבה לכך נעוצה בתהליך טבעי של התחלת ההתנתקות לעבר חיים בוגרים ועצמאיים. זה מתחיל בבניית זהות שהיא נפרדת ככול האפשר מההורים ואין מה לדאוג, אחרי שזה עובר הם חוזרים לרצות את קירבתנו.
    כך שאין מה לקחת ללב את התנהגותו, הוא בסך הכול מתבגר ויש לשמוח על כך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- פייסבוק

גלית
    18/01/2010

תודה על התשובה.

אני לא יודעת איך להסביר את זה ולהעביר את התחושה אבל אני באמת ובתמים נפגעתי במיוחד בגלל שמדובר בילד טוב שמכבד את הוריו.

קשה לי העובדה כי המשפחה שלי "חברים " שלו ואני לא.
    עוד יותר כואב לי -הדרך בה הוא מחק אותי- מיד אחרי שדברנו בצ'אט.

לאחר המחיקה היתה לנו שיחת טלפון והבעתי את מורת רוחי.
    הוא מצידו התעקש שהוא לא רוצה את אמא שלו בפייסבוק.

קשה לי!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגלית

אייל קנדינוף
    19/01/2010

ברור שקשה לך.
    היום כשבאתי לקחת את בתי הקטנה מהפעוטון שמתי לב שהיא כבר לא רצה אלי אלא ממשיכה במשחקה וזה בסך הכל אחרי שבועיים שבו התחילה ללכת למעון. לי זה היה מאוד קשה. פתאום הבנתי שאני מגדל אותה ותומך בה ואוהב אותה כדי שיום אחד תפרוס כנפיים ותעוף לדרכה. וזה מאוד מאוד קשה!!!!
    אבל אין מה לעשות אלה החיים.
    אז אני בוחר להסתכל על ההתקדמות שלה שאני מאפשר ועל כל הדברים שעוד יבואו בעתיד וכך אני לא מפתח כלפיה בעלות שהיא שלי. וזה קשה.. קשה..
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו