קושי להתעורר והסעת ביתי לבית הספר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי להתעורר והסעת ביתי לבית הספר
    רונית
    25/01/2010

אני חד הורית ויש לי שלושה ילדים בגילאי התבגרות, הבעייה בעיקר עם ביתי בת 15, לאחרונה היחסים ביננו בתנודות יש לה מצבי רוח רעים בעיקר והיא מתלוננת שלא טוב לה בבית ספר, לא טוב לה בבית היא לא מרוצה כמעט תמיד מהאוכל שאני מבשלת ומתלוננת שהאחים מציקים לה.
    אחת הבעיות שעולות הם קשיי התעוררות בבוקר לאחרונה התחלתי להסיע אותה לבית הספר אולם בגלל שקשה לה לקום אני עסוקה כל הבוקר בלהעיר אותה להסיע אותה וכך אני מגיעה ממש באיחור לעבודה. הגבלתי אותה לא לחזור מהחברות אחרי 11 בלילה כשלמחרת היא לומדת והיא בקושי עומדת בכך ומידי פעם היא מגיעה ממש מאוחר.
    לא יודעת מה עלי לעשות בבוקר, אם אני לוקחת אותה לבית הספר היום שלי בד"כ ממש מתקלקל בגלל שהיא לא משתפת פעולה ובגלל האיחור שלי (לפעמים כמעט שעה איחור), אם אני לא מעירה אותה היא מאחרת לבית הספר ולפעמים גם לא הולכת בכלל.
    אנא עצתכם... אני די אובדת. רונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לרונית

שלי ורדי
    25/01/2010

שלום רונית,
    את עושה הרבה עבור הבת שלה, ולזמן קצר זה הדבר הנכון , להקריב מעצמך על מנת לעזור לה להתארגן, ולעבור את התקופה הקשה שיש לה.
    אם התקופה היא זמנית, את הישגת את המטרות שלך, בכך שאת לא מאפשרת לבתך לעשות נסיגה רגשית ולרדת בתפקוד. הבעיה מתחילה, כפי שאת מתארת וכפי שקורה במקרים רבים, כאשר החולשה בתפקוד הילדנמשכת. כאן גורמים אחרים צריכים להיות מעורבים כדי לעזור לך ולעזור לה. הבעיה אינה זמנית, יש לבתך קושי רגשי, התלונות הרבות שלה מעידות על כך, אולי הלימודים קשים לה , אולי קשיים עם עצמה ועם החברה. תכניסי לתמונה את המחנכת, היועצת, והן יתייעצו עם קצינת ביקור סדיר של בית הספר(פונקציה בעירייה, האחראית לביקור סדיר של התלמידים). אל תחששי, הן נשיות מקצוע בעלות יכולות טובות וגם מכילות, אך מביאות גם את סמכות החוק של ביקור חובה בבית הספר. גורמים מקצועיים נוספים יכולים להיות העובדת הסוציאלית של הקהילה ופסיכולוג בית ספר. תני ליועצת ולמחנכת לדבר קודם עם הבת, לנסות להבין על מה הבעיות. קורה שלעיתים תכופות המחנכות עצמן מציעות להתקשר ולהעיר את התלמידים כדי לתת להם הרגשה שמתגייסות למענם. העיקר שאת לא תהיי לבד במערכה. תאפשרי למערכת לעזור לך.
    בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיתי

רונית
    25/01/2010

תודה על התשובה המהירה והמפורטת, עירבתי את קצינת הביקור מתחילת השנה והמורים והבת שלי עדיין מתקשה להתעורר. גם כשהמורה מתקשרת לביתי בבוקר ביתי לא עונה לה.
    אז מה עלי לעשות האם להעיר את ביתי ולקחת אותה לבית הספר ואז רוב הסיכוי שאני אתעצבן ואאחר לעבודה? (וגם נראה לי שאני בכך לא נותת לה להיות אחראית על מעשייה), או לתת לה להיות אחראית ואז בעצם לקחת את הסיכון שאולי היא לא תלך...אולי היא כן..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרונית

שלי ורדי
    25/01/2010

היי רונית,
    מה עם טיפול פסיכולוגי, כדי להערכיך את כוחותיה. אולי הבת שלך בדכאון, אוי נמנעת מהתמודדות עם קשיים לימודיים... וצריכה תגבור.
    האם אפשר לערב את האב, אם הוא נמצא בקשר כלשהו עם המשפחה?
    נדמה לי שכדאי באופן חלקי כן לקחת אותה לבית הספר עדיין, כי כך משתפת פעולה. היא משדרת שהיא צריכה את המשענת של אמא עדיין... אם יש ימים שקשה לך , תוותרי ותסעי לעבודה או לחילופין באותם ימים שמישהו אחר מבני המשפחה יקח את התפקיד להתקשר ולדרבן אתה לצאת לבית הספר. מבחינת בית הספר , נדמה לי שכדאי לזמן קצר לומר לה שכדאי לה להגיע, אפילו מאוחר אך העיקר שתגיע.
    אני גם יודעת שיש לעיתים שעות עזר מטעם העירייה, שעות תגבור לימודי בתוך בית הספר שנקראות:שעות למניעת נשירה. אולי תוכלי לבקש שעות אלה מקצינת ביקור הסדיר(תלוי כמובן בתקציבי המועצה, העירייה של מקום מגורייך..)

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יופי תודה

רונית
    25/01/2010

תודה על העצות המועילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו