מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוי בפניםדוד27/01/2010
אני בן 15 בזמן האחרון שמתי לב לשינוי בפנים שלי
ואני עד הבר מצווה בערך תמיד חשבתי שאני בנאדם יפה וחתיך
ובגיל ה15 הפנים מצד ימין השתנו ולגמרי הצתמקו
ומצד שמאל הם עדיין מלאות
קשה לי להסביר את זה
אני נראה מוזר
אני לא יודע למה אני נראה כך
אני רואה שחברים שלי נראים נורמלי
ואני נראה שונה
אני מתבייש באיך שאני נראה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בחיצוניות
שלי ורדי27/01/2010היי דוד,
באמת מוזר מה שאתה מדווח, נראית לי שאלה לרופא יותר מאשר לפסיכולוג, לגבי השוני בין צידי הפנים.
אני סקרנית לדעת האם גם חבריך, משפחתך רואים את השינוי או רק אתה עצמך. טבעי שתשתנה עם ההתבגרות, והפנים בדרך כלל נהיות פחות מעוגלות ומלאות, בהשוואה להיותנו ילדים, אך מה שלא מובן זה האסימטריה שאתה מדווח עליה. אתה לא מזכיר שום דבר על מה האחרים חושבים עליך, מה שמביא אותי לשער שהרגשתך משקפת יותר את הקושי שלך לקבל את השינויים בך שמתחוללים במהירות כזו בך ובמתבגרים בכללף עדי כדי כך שאינם יודעים איך יתעוררו כל בוקר, באילו מידות גוף ועם אילו תוי פנים...(אני מקצינה בכוונה, אך זו הרגשה שכיחה אצל מתבגרים.. )
לגבי האסימטריה שאתה מדווח בין שני צידי הפנים, אין לי תשובה, תצטרך לבדוק את זה ולשאול לדעתם של האחרים גם.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי התשובה של שינוי בפנים
דוד28/01/2010אשמח לדעת ממך הפסיכולוגית מזה האסימטריה
ומזאת אומרת שאת מקצינה?
הפנים שלי עקומות לגמרי כן
מצד שמאל מאוד מלאה מצד שני הצתמקה
בני המשפחה העירו לי על זה
אך אין לי מושג מה יש לעשות עם זה
פניתי לרופא בפורום שונה
והוא אמר שמומלץ לעשות ניתוחים בפנים רק עד גיל 18
ואני מאוד סקרן לדעת מזאת המילה האסימטריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוד
שלי ורדי29/01/2010המושג אסימטריה משמעותו -חוסר שוייון בין שני חקים שהיו צריכים להיות זהים בצורה, במשקל בנפח וכו'.
מדבריך , כנראה המבעיה שלך רפואית ולא פסיכולוגית, אם עוד אנשים העירו לך על כך.
( אמרתי בתגובה הראשונה, שמתבגרים בגלל השינוים הגופניים המהירים שלהם, לא מספיקים לקלוט מהר כל כך, ברמה הרגשית את השינויים שקורים להם, כך שהגוף שלהם נראה בעיניהם משונה וזר להם לזמן מה.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)