מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בבקשהמירי31/01/2010
שלום רב
אני גרושה בת 36 ואמא לשניים מאותו האב.
גרושה כבר 11 שנה.
הבן הגדול שלי בן 12 , לומד ויש לו חברים מאוד חברותי ומנומס.
הבעייה הגדולה היא כשהוא הולך לאביו לעיר אחרת לא רחוקה ממני הוא נשאר שם לאחרי השבת ולא מוכן לחזור הביתה. הבנתי שיש השפעה של אביו ושל המשפחה שם.
הוא מפסיד לימודיו בשל סירובו לחזור והוא קטין ואין לו זכות לעשות זאת.
אני מדברת אליו יפה ומבקשת שיחזור לשגרה למרות הקושי, לפעמים "קונה" אותו חומרית, בלית ברירה. החודש פינקתי אותו יתר על המידה (1700 שקל) על כל האביזרים למחשב שהוא צריך מסביב, רמקולים, פקס, סורק ופלאפון חדש.
שום דבר שאני עושה לא בסדר.
הוא מתחמק וטוען שמשעמם לו בבית שלנו יחד.
שם יש לו חברה וילדים בגילו, וכאן אצלי משעמם לו.
הוא לא בודד בביתי למרות שיש תינוק בן שנה, אני נותנת לו להיות חלק מאיתנו בכל, גם בארוחות יחד, גם בישיבה ליד הטלביזיה כולנו יחד, מצ'פרת אותו במתוקים כמו שהוא אוהב.
אבל שום דבר כלום לא עוזר.
עוזרת לו בלימודים, מדפיסה לו חומר, משקיעה שאין גבול לטמטום שלי כבר...
באפיסת כוחותיי, מגדלת אותם לבד.
אבל האנטי שלו גובר עלי ואני מרימה ידיים , אין לי כוחות לראש בראש.
חשבתי לערב פסיכולוגית של בית הספר אך שנה שעברה ביקשתי יועצת שתעזור והיא אפילו לא טרחה לחזור אלי.
אני משתתפת פעילה בכל תחום בבית ספרו, שבוע שעבר אפילו קיבלתי להחליף את המזכירה של בית הספר ביום המחנך הלאומי והכנסתי את תמונותינו לעיתון המקומי.
אך שום דבר לא נותן לו תחושת גאווה באימו.
מה אני עושה לא בסדר?
האם ההשקעה שלי בו היא מוגזמת ובגלל זה התוצאות?
האם המשפט תתנו לו חושך ייתן אור כל כך נכון ? כי אני מקבלת רק חושך למרות הנתינה שלי באור אוהב ומלא.
מה עושים?
אשמח לתשובה בהרחבה , אובדת עצות.
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי
אייל קנדינוף31/01/2010שלום לך מירי
את מתארת שתי בעיות שונות.
1. סידורי ראייה.
2. יחסים בינך לבין בנך.
לגבי הבעיה הראשונה ניתן לסדר זאת בצינורות המקובלים ולהעמיד את בן זוגך בפני החוק ולחייבו לקיימו..
לגבי הבעיה השניה: אין ספק שבזה שאת יוצאת מגדרך לספק את כל רצונותיו החומריים של בנך את לא תורמת להתבגרותו התקינה.
בנך לוקח אותך כמובן מאלי מאחר והוא מזהה את נקודות החולשה הרגשיות שלך ביחס אליו והוא מנצל זאת במודע או שלא.
נראה שיהיה כדאי לפנות ליועץ/מאמן הורים כדי לקבל את הכלים שיאפשרו לך להתאים את השפה הנדרשת להתמודדות עם ילד שניכנס לגיל ההתבגרות.
הורידי ציפיות לחמימות אנושית מצידו והתרכזי בחשיבה שמגדירה גבולות כדי שיוכל בעתיד להבין איך להסתדר בעולם של המבוגרים.
זאת תקופה לא פשוטה אך חייבים לעבור אותה. יש לך פה הזדמנות לאפשר לבנך להתבגר או להמשיך לקחת אותך כמובן מאליו, מאחר שהוא מקבל כל מה שהוא רוצה.
הוא לא צריך אמא חברה ונחמדה, הוא צריך אמא מנהיגה ועם עקרונות ועמדות ברורות שיכולות בבוא הזמן לשרת אותו לעתיד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על התשובה
מירי01/02/2010אני אקח אותה ברצינות ואנסה להעמיד גבולות בלי נתינה מוגזמת חומרית.
הבעיה כנראה נובעת מאצלי ולא ממנו, כמו שאתה אומר הוא מקבל אותי כמובן מאליו.
לצערי גיל ההתבגרות חל מאוד מוקדם היום שלי זה מאוד מוזר אני את שלי התחלתי רק בגיל 16
ועדיין הייתי ילדה מצייתת כמו חייל טוב. לא שאני מצפה שיתנהג כמוני זה טוב שהוא מתחיל להתבגר,
אבל אקח לתשומת ליבי
המון תודה על המענה המורחב וההכוונה.
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)