ילד שלא רוצה ללמוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שלא רוצה ללמוד
    חני
    31/01/2010

מה אפשר לעשות לילדשהחליט שהואלא לומד ,מדוברעל ילד בן 15 שסיים כיתה ח והחליט לא להיותבשום מסגרת ביום הואישן בלילה הוא חוגג עוה מה שבה לו וזהו שללתי ממנו את כל הזכויות והוא היגיע למצב שהוא לוקח לי כסף בלי רשות ומכחיש ,הוא משקר ,הפעלנו את חוק הנוער אבל זה יופעל בעוד כמה חודשים אני כאמא חסרת אונים אני גם חד הורית והוא החליט שהוא לא מדבר עם האבא שלו {כניראהבכוונה כדי שהאבא לא ילחץ עליו וגם האבא חסר אונים כי הילד בורח ממנו}ניסינו בטוב בהבטחות בהכל כלום לא עוזר
    אני שואלת לעצת המומחים מדובר בתלמיד שלמד בתלמוד תורה לא למד מעולם לימודי חול אז גם קשה לימצוא לו הלטרנתיבה מצד אחד הוא הנטלגנתי ויד טוב ומצדשני הוא לא למד אף פעם לימודי חול אז יש פער ,חשבתי למצוא משפחה שמחנכת חינוך ביתי ? חשבתי על קיבוץ ששם הוא יעבוד? מה שכואב הוא העט בכל הערכים ואני בכלל לא כפיתית עצה בבקשה עצה מעשית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד שלא רוצה ללמוד

הוספת תגובה

• לחני

שלי ורדי
    16/02/2010

שלום חיני,
    קודם כל אני מתנצלת שלא ענינו על השאלה שלך, איכשהו הלכה לאיבוד ודילגנו עליה.
    הבעיה של הבן שלך נשמעת מורכבת, זהו נער שלמד בתלמוד תורה. האם היום חלק מהקושי הגדול הינו להימצא להיחשף לתרבות חילונית, או ללמוד לימודים חילונים כאשר יש לו פער? לא מבינה מדברייך מה הרקע החינוכי של הילד...
    למרות שאת חד הורית, בהגדרה , עדיין יש לו אבא, ואת ואביו צריכים לאחד כוחות על מנת לתמוך אחד בשני ולטקס עצה. אם לאביו באמת במשל השנים היה איכםת לו ועדיין איכפת לו מהלימודים וההתפתחות של הילד. אנ לא חושבת שצרכים להשאיר לשיקולו של הילד האם אבא שלו צריך להיות מעורב בחייו, זו זכותו וחובתו של האב.
    הבן נמצא במשבר אין ספק, אולי רגשי, אולי חשיפה לתרבות חילונית ונעקב כך מצא בבילבול, תקחו את עצמכם להדרכה קודם, תנסו להבין לאט לאט מה קרה לבין, עם עצמו, ועם היחסים אתכם , העבודה שהוא גונב ממך כסף, מעידה על שבירת אמון ביניכם , מעידה אולי שחושב שת לא מבינה אותו, אי אפשר לבקש ולעשות שיחה אך צריך לעשות לעצמו בלי להתחשב באחרים.אני מקווה שאין לו השפעות שליליות מהחברה ונאלץ לקחת כסף לסיבה אחרת. את יודעת למה הוא לוקח כסף בלי רשות?
    כפי שאמרתי, הבעיה סבוכה כדי לפתר אותה מיידית. תבקשו אבחון פסיכולוגי רצינ דרך משרדי הרווחה, אם יש אפשרות להוצאתו לפנימיה, אז בדרכך כלל יש הכרח לאבחון. האבחון יראה לנו את מוקדי הקונפליקטים העיקריים של הבן, רמת כוחות האישיות שלו, יכולתו השכלית ומערכך היחסים המופנמים שלו עם ההורים. אין דרך קלה כרגע, רק דרך הבנה ועבודה רגשית שלו עצמו, של כל אחד מכן, ההורים וגם עבודה על טיב היחסים במשפחה,
    זכרי שלפעמים הקשיים נראים גדולים ועם מאמץ נכון קורים שינויים לטובה
    בברכה ובתקווה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו