למממה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למממה?
    אורלי
    01/02/2010

לממממממממממממה החיייייייייייייים כ"כ קשששששים? למהההההההההה? אני לא חושבת שאנ י יכולה להתמודד עם כל מה שקורה בחיים האלה, קשה לי מידי קששששששששששהההההההה לללללייייייייי לא יכולה יותר פשוט לא!!!!!!!!!
    זה מטורף כל מה שהולך בחיים האלה, רק התחלתי אותם, את החיים האמיתיים ופשוט קשה לי,קשה לי עם הכל, קשה לי עם ההחלטות המכריעות שצריך לקבל,קשה לי עם זה שאני אומרה להתחתן עוד 6 שנים +- ואני מרגישה כולה ילדה קטנה,קשה לי עם כל הלימודים האלה,קשה לי עם המצב החברתי, קשה לי לחשוב מה אני יהיה בעתיד,מה מה מה , לא יודעת כלום על עצמי, אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי,קשה לי שאני מצפה ממשהו להיות וזה פשוט קורה ההפך ואני לא יודעת איך להתמודד עם הכל,קשה לי שצריך לקבל את כל מה שקורה בחיים כי "הכל לטובה" אני באמת מאמינה במשפט הזה ומנסה כמה שיותר אבל במצבים שמשהו קורה כ"כ קשה לי עם זה קשה קשה קשה קשה פשוט קשה החים קשים ואין מה לעשות!!!!
    אני מפחדת מהכל, יש לי פחדים בקשה להצלחות שלי, מה אני יהיה?.. אם בכלל? מתי יהיה לי חבר ועם מי אני יתחתן והכל פשוט בספקות,כלום לא יודעים על העתיד וזה פשוט מתסכל אותי,אני יודעת שצריך להנות מהרגע אבל קשה לי שלא לחשוב על זה,קשה לי להנות ממשהו ולשכוח ממה שיהיה בעתיד,הכלל כ"כ מהר לי, אני רק בת 17 הנה פתאום צבא/שירות ,לא רוצה לסיים בצפר למרות שלא הכי אהבתי את זה אבל לא רוצה,כל תהליך ההתבגרות כ"כ קשה לי,רק אתמול הייתי בשכונה משחקת גומי עם החברות שלי,פתאום בבום אחד את נחשפת לחיים האמיתיים,פתאום אין יותר מסגרת,פתאום את אחראית על עצמך והגורל שלך..למה צריך להתחתן,להקים משפחה בגיל כ"כ צעיר...הילדות צריכה להימשך יותר זמן לדעתי נגיד מגיל 30 מתחילים לצאת לחיים האמיתיים או משו'... אני אולי קצת הגזמתי אבל הכל מהר לי מדי,למה הכל צריך להיות מסובך כ"כ?!?!
    סליחה על החפירה...
    למישהו יש תשובות בשבילי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למממה?

הוספת תגובה

• לאורלי שקשה לה

שלי ורדי
    03/02/2010

היי,
    עוברת חזק דרך המילים שלך בהלה הגדולה שלך מהחיים, בעיקר מהלבד שלך בהם, כך נדמה לי , למרות שלא אמרת כלום בנושא זה..
    נשמע שמצפים ממך לעתיד שנכתב מראש, ואת עומדת בפני העתיד חסרת אונים וחסרת יוזמה , בלי שום כוח לבנות בעצמך את חייך. השינויינם לא עושים לך טוב, הגדילה באה טרם זמנה. קיימות ציפיות מוגזמות וקיצוניות ממך - לגדילה , לבגרות, עצמאות והחלטות . כולך בת 17, למה לצפו ולדרוש כל כך הרבה ממך?...
    היה טוב אם הייתי מוצאת תחום בו היית בוחרת והיית מתעניינת בו. תבדקי האם בצבא את יכולה לבחור את התפקיד שאת רוצה, הבחירה זה דבר חשוב בשבילך, תנסי להעיזר במשפחה לגבי הבחירות אך תהיי קשובה לעצמך קודם כל? אל תעשי דברים שממש לא רוצה בשביל האחרים.
    החיים לא תמיד צפויים, בדרך כלל לא צפויים... יש בהם הרבה הזדמנויות והרבה גוונים, תלוי בזווית הראיה האישית. אצלך יש השפעות סביבתיות חזקות באיך להסתכל בחיים.
    את לא רוצה לגדול עדיין (וזה בסדר...), את צריכה את ההורים, את המעשנת והכוונה שלהם, וביחד עם זאת, את החופש לבחור את מסלול חייך בלי לחצי חזקים מהסביבה.
    תבקשי בבקשה ייעוץ פסיכולוגי, חבל עלייך.
    תעמדי על זה, אם אים אפשרות לטיפול פרטי,אז אפשרי טיפול בקהילה, כמו אצל עובדים סוצאיליים לנוער.יש עוד זמן מה עד הצבא ותוכלי להיעזר. העיקר לא לוותר לצרכים שלך
    בהצלחה רבה, רבה
    תזכרי תמיד שרבות מה מחשבות והרגשות שלנו , זמניות, חולפות...בעוד חצי שנה את יכולה להיות במצב רגשע אחר.
    בהצלחה רבה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו