ביטחון עצמי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביטחון עצמי
    נועם
    08/02/2010

היי,אני לא מאמינה שאני מספרת את זה סוף סוף.
    במשך זמן רב אני עוקבת אחר עצמי ואחר הזהות שלי,כמתבגרת שרוצה לדעת מי היא,בפירוש ככה.
    לאחר חשבון נפש ארוך עם עצמי,שבמהלכו ניסיתי לברר למה הביטחון העצמי שלי כ"כ נמוך,נזכרתי שכשהייתי קטנה,בגיל 5-6 בערך,אמא שלי הייתה יורדת עליי,לא כי היא רצתה לפגוע בי אלא מסיבות אישיות שלה,היא הייתה אומרת לי דברים שכ"כ היו פוגעים בי בקשר למראה החיצוני שלי ובקשר לאופי שלי,למרות שהייתי ילדה כ"כ קטנה. את הדברים האלה,כמובן,הדחקתי לתת מודע שלי (אני מבינה את זה כי יש לנו מגמת פסיכולוגיה בבית הספר).
    בקיצור,אני לאט לאט מצליחה להוציא את הכאב מהתת מודע שלי,וכך אני בעצם מבינה שהביטחון העצמי שלי היה ירוד עוד משהייתי קטנה,ואני לא יודעת,אם בכלל,אפשר לטפל בזה.
    הייתי רוצה לשמוע קצת מחוות הדעת שלכם,ובבקשה אל תגידו לי ללכת לייעוץ,השיחות נפש שלי עם עצמי מספיקות לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביטחון עצמי

הוספת תגובה

• בטחון עצמי

אייל קנדינוף
    08/02/2010

שלום לך
    נראה שעלית על דרך ההצלחה. בטחון עצמי הוא דבר שאפשר לגדל ואישית אני יודע זאת.
    אין ספק שעלית פה על משהוא גדול והוא היכולת להסתכל על עצמך ממיקום גבוה כך שיצאת ממעורבות רגשית עם עצמך והצלחת לזהות איך דפוס החשיבה, שהולך עם חוסר בטחון עצמי, בכלל נובע ממקור חיצוני ולא ממך.
    על כך נאמר שאת נמצאת במצב של זיהוי ולא הזדהות. רגישה ולא רגשנית. את מתחילה לבנות בתוכך עקרונות מושלים שמאפשרים לך לבחור את דרכך ממקום של שקט והשלמה חיובית של מי שאת, תוך שימת דגש על כך שיש עוד עבודה לעשות וזה בסדר.
    שיהיה המון בהצלחה וזיכרי שהצלחה קוראת להצלחה............

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאייל

נועם
    08/02/2010

אבל אני לא באמת משלימה באופן חיובי עם מי שאני,כי אני לא חושבת על עצמי דברים רעים. להפך,הדברים שגורמים לי להסתגר זה דברים שהסביבה שלי,אמא שלי,גרמו לי לחשוב על עצמי.
    אני רוצה להיות מאושרת ובטוחה בעצמי,לא להתבייש,לא להסתגר..אני רוצה להצליח! אבל איך אפשר להיות בטוח בעצמך לאחר שהורידו לך את הבטיחון מגיל כ"כ צעיר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנועם

אייל קנדינוף
    09/02/2010

הי שוב
    את שואלת " איך אפשר להיות בטוח בעצמך לאחר שהורידו לך את הביטחון מגיל כ"כ צעיר?
    ואני עונה לך:
    1. לקחת החלטה אמיצה שתהליך זה יכול לקחת הרבה הרבה זמן.
    2.להשתמש ביכולת הזו, של לזהות את חוסר הביטחון, כמנוף וכאמצעי לשינוי שמתבסס על ההבנה שכבר הגעת אליה שאומרת שאת חוסר הביטחון קיבלת מבקורתיות ושפיטה בגיל צעיר במקום הערכה ונתינת מקום חופשי לטעויות שמהן אפשר לגדול.
    אז נכון, זה לא פשוט, זה אפילו מאוד קשה, אך איזה בררה אחרת יש לך?
    הרי לא תסכימי להתפשר על פחות מאשר להיות כנה עם עצמך?!
    לכן כל פעם שמתעורר בך החוסר בטחון הזכירי לעצמך שזה לא שלך, ואין לך שום רצון לשתף אם זה פעולה, ואם תעשי זאת מספיק פעמים לאורך זמן, תייצרי בתוכך דפוס חשיבה חדש שאומר "אני יכולה" אני מצליחה.
    אם את מרגישה צורך להסתגר, תמרור הזהרה צריך לעלות והוא אומר: לא. להסתגר, זה אומר לתת מקום לחוסר בטחון וזה לא מי שאני במקור, הרי לא נולדתי עם חוסר בטחון!!!
    ומשם לקחת על עצמך משימה של לצאת ולפגוש אנשים גם אם זה הדבר האחרון שבה לך לעשות.
    וגם אם זה לא מצליח בפעמים הראשונות, לא נורא, זה כמו שלומדים לעשות משהו חדש. זה לא מצליח ישר על הפעם הראשונה, צריך לתת לזה עוד הזדמנויות וניסיונות ומתוך כך נבנית משמעת עצמית, אומץ, סבלנות, ובטחון עצמי בעצמך.
    מקווה שזה עוזר, קחי לעצמך שבועיים של ניסוי וטעייה עם התרגולים החדשים ותראי איך זה מתקדם.
    שיהיה בהצלחה, ואשמח להתעדכן
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו