חוסר בטחון עצמי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר בטחון עצמי
    אור
    19/02/2010

כבר תקופה ארוכה אני מרגישה חסרת בטחון בעיקר במסגרת ביה"ס עם ילדי כיתתי,אני בכיתה ו והילדים בכיתתי לומדים איתי בכיתה מאז כיתה א.
    יש לי מגבלה פיסית קלה שהם מודעים לה ומאז ומתמיד הם צחקו וצוחקים על כך,חשוב לי לציין שבשנה האחרונה הקושי שלי להתמודד גבר מכיוון שהם מקשים עליי עוד יותר,אני מרגישה ממש התעללות רגשית מצידם,דברתי על כך עם הורי שדיברו עם ילדי הכיתה ולא הצליחו לעזור,עם המחנכת ועם יועצת ביה"ס שניסו לעזור ובנוסף אמרו ללא הפסקה שהם מאמינים שיש לי את הכוחות להתמודד (חשוב לציין שצוות ביה"ס ואנשים בכלל טוענים שאני חכמה ובעלת כוחות להתמודד) למרות שאני לא מרגישה כך,ובינתיים אני חסרת בטחון מהאמירות של ילדי כיתתי,ומרגישה שאני לא מצליחה למצוא את מקומי בכל מסגרת שהיא,הוריי,משפחתי,צוות ביה"ס שלי,המדריכים בתנועת הנוער ועוד אנשים מנסים להחזיר לי את הביטחון ולהראות לי את חוזקותי אך קשה לי לחזור לעצמי ולמצוא את מקומי,אני מרגישה חלשה וחסרת השפעה,מה עלי לעשות? ואיך להתמודד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בטחון עצמי

הוספת תגובה

• חוסר בטחון עצמי

אייל קנדינוף
    20/02/2010

שלום לך
    המכתב שלך מרגש ביותר ועלי לציין שגם את מתנסחת כמו משהי שהיא הרבה יותר גדולה מכיתה ו'.
    אני לא מתכוון להיות איש בשורות ולא נראה לי שיש לי משהוא חדש לחדש לך, אבל:
    אף אחד לא יכול להחזיר לך את הבטחון שלך. רק את.
    במקומך הייתי עושה עצירה קטנה ורושם רשימה של כל הדברים הטובים שיש בי ותולה את הרשימה על הקיר כדי שאני לא אשכח זאת בשום מצב.
    דבר שני, הייתי מחפש אפשרות להתנדב או לעזור לאנשים שצריכים עזרה כי לפי מה שאת מספרת, כנראה שיש לך אופי מאוד חזק ואת כרגע קצת התעייפת. ברגע שאנחנו שמים את עצמנו בעזרה לאנשים אחרים או אפילו לחיות שזקוקות לעזרה אז בין רגע הבעיות שלנו מתגמדות.
    נכון, חברי כיתתך, לצערי, לא שווים את נוככותך בכיתה, אך זה המצב. מעניין מה היה קורה אם הם היו במצבך? הא.....
    אלא אם יש באפשרותך להחליף מסגרת לימודית? אז עשי זאת.
    אשמח שתעדכני אותי
    בהצלחה רבה
    איל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות

אור
    28/02/2010

שלום איל,בקשתה שאני העדכן אותך בתהליך ותוצאותיו, אז אני עושה זאת ואולי גם תוכל לעזור לי, לצערי עדיין לא הצלחתי להחזיר לעצמי את הבטחון,ולעזוב את המסגרת הלימודית לא מתאפשר לי, ניסיתי לחפש מקום להתנדב בו ולצערי לא הצלחתי למצוא אך אני משתדלת לא להתיאש וממשיכה לחפש, חשבתי שאולי דווקא כאן אתה,שלי או אחד מן הגולשים יוכל להפנות אותי למקום מסוים או לתת לי כל מידע.
    תודה רבה מראש,
    אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אור

אייל קנדינוף
    02/03/2010

מאיזה אזור בארץ את? ומה היא המגבלה הפיזית שלך? אם לא קשה לך לספר כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אור
    02/03/2010

אני גרה במועצה האזורית גזר,המגבלה הפיזי שלי היא cp קל שכולל לקות ראייה ובעיה קלה ברגל (קושי בספורט ובראייה מרחוק)
    אשמח שתציע לי מקום התנדבות על פי מקום מגורי ותיאור הבעיה הפיזית
    תודה רבה מראש,
    אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאור

אייל קנדינוף
    04/03/2010

הי אור
    בכרמי יוסף יש מרפאת חיות. תבררי אולי הם ישמחו לקבל עזרה אחה"צ או בשישי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעבור בית ספר

חסויה
    16/04/2010

שלום איל,
    כתבתי לך כבר מזמן על חוסר הבטחון העצמי והבעיות החברתיות שלי והצעת לי בין השאר אם ניתן לעבור למסגרת לימודית אחרת ,למרות הכל יש צורך בדבר והכרתי מקום נפלא שאני עוברת בו פעילויות ללקויי ראייה ועוורים פעם בשבועיים ובחופשות החגים,הפעילות מתקיימת בבית חינוך עוורים בירושלים שמשמש לחלק מהחברים השותפים לפעילות גם כפנימיה,גם כביה"ס וגם לילדים לקויי ראייה כמוני שמגיעים רק לפעילויות,הכרתי את המקום לא מזמן ואני כל כך נהנת בו,למרות היותי ילדה רגילה לכל דבר עלתה בראשי המחשבה לבקש מהוריי להתחיל ללמוד שם בתור ביה"ס,אך בגלל שאני בדרך כלל לוחמת באופי שלי ולרוב משתלבת טוב בחברה הרגילה ומאז היותי ילדה קטנה אני נמצאת במסגרת לימודית רגילה,אני מפחדת מאד מתגובתם,
    שאלותי הן,
    איך לפנות להוריי?
    מה לומר להם?
    והאם כדאי בכלל שאני אדבר איתם
    או שאבקש מאחד המדריכים או מהמדריכה האחראית שאגב אני בקשר מצוין איתה,שהיא תדבר איתם?
    אם כן,מה כדאי שאבקש ממנה לומר להם?
    או האם יש לך עצה אחרת?
    אשמח לתשובה מפורטת ומהירה,
    תודה מראש,
    אור
    אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאור

אייל קנדינוף
    19/04/2010

שלום לך
    אני כל כך שמח בשבילך שמצאת מקום שבו את יכולה למצות את תכונותיך המופלאות.
    אל תתמהמהי.
    שלבי את המדריכים, התייעצי איתם לגבי האפשרות הזו לפני שאת פונה להוריך.
    והיה ואפשרות זו אפשרית, פשוט שבי עם הוריךוספרי להם עד כמה את מוצאת את עצמך במקום זה ולאחר מכן שאלי אותם אם הם יהיו מוכנים לתמוך בך בשינוי זה.
    זכרי שהמילה פחד היא גם המילה דחף, אז תני לדחף לשפר את מצבך לעבוד ממקום של פחד שתתקעי מאחור.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו