"שק חבטות"

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• "שק חבטות"
    אור
    21/02/2010

שלום,
    ביתי בת 16, ילדה טובה ותלמידה טובה, אוהבת לעזור. יש לה פה ושם חברה, אך החברות
    תמיד מבוססת על ניצול ויחס משפיל בצורת הדיבור אליה, בזמן שכלפי אחרים חברות אלה מתייחסות
    בכבוד, כך זה היה גם שהכירה ידיד והוא אילץ אותה לדוגמא להסכים לכל דבריו או לדבר אליה
    בלשון בוטה. רק שרוצים ממנה דבר כלשהו מתייחסים אליה יפה. אמרתי לה שחברות מושטתת על כבוד הדדי ויחס הוגן והיא לא תמיד מעמידה אותם על מקומם מפחד ניתוק הקשר. לצערי כרגע
    דפוס התנהגות זה קורה לה בכל חברות.
    אודה לך כיצד להנחות או לכוון אותה שתשמור על כבודה.
    אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    "שק חבטות"

הוספת תגובה

• לאור

שלי ורדי
    21/02/2010

שלום אור,
    אני חושבת שביתך מרגישה בעלת ערך עצמי נמוך כל כך, שאינה מתרחקת או מעמידה במקום את החברים שמעליבים אותה. האחרים מרגישים זאת , את התלות שלה בהם, ואת ההנמכה העצמית, וכך היא קרקע פוריה לניקוז התסכולים של החברים.
    דפוס התקשורת שלה בעייתי, היא צריכה לעבור איזה תהליך נפשי על מנת להשתחרר מהתלות באחרים ומחוסר הכבוד העצמי שבראש וראשונה חשה כלפי עצמה.
    לא במקרה, הילדים שזקוקים ל"שעיר לעזאזל " נמשכים אליה ונהיים חברים שלה, בעוד שלילדים אחרים, המכבדים יותר את האחר, אינה מתקרבת כי לא חשה ראויה ליחס של כבוד אליה.

כדאי מאד לדבר אתה על טיפול פסיכולוגי.
    בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו