הילדים לא מפסיקים לריב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הילדים לא מפסיקים לריב
    איתי
    21/02/2010

איך עלי להתמודד עם שני מתבגרים אשר לא מצליחים להסתדר זה עם זה?
    מוקד החיכוך ביניהם (כנראה) הוא בכך שהבכור אוהב לחשוב שהכל שלו ואילו לצעיר יש נטיה להתנשא, מה שמכעיס את הבכור כפליים. אני מתעקש על כך שילמדו לחיות ביחד. (לכל אחד החדר שלו).

אנחנו מנסים תמיד להישאר נייטראלים אך קשה מאוד שלא לראות את חוסר הצדק שיוצרת התנהגות הבכור וכך יוצא שלרוב נראה שאנחנו לטובת הצעיר.

איך ניתן לגרום להם לחיות בשלום?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הילדים לא מפסיקים לריב

הוספת תגובה

• ריב בין אחים

שלי ורדי
    22/02/2010

שלום לך ,
    ריב בין אחים די שכיח, אפילו רצוי כי מעיד על בריאות נפשית ( כן,כן... מעיד על ה חופש והאומץ להתעמת, להתחרות לבטא חפים, להיות אתה עצמך, להגן על אגו, ללמוד תוך התנסות גם להתפייס ולתקן),
    זאת, למרות אי נוחות שהריב יוצר אצל ההורים. במקרה שלכם ייתכן ןהריב בין תבגרים - גיל יחסית בוגר - אולי עובר את גבול הטעם הטוב ודורש התערבות ,אולי אומר משהו על המערכת המשפחתית כולה, אך זה נסתר מעיניי, אין לי מספיק מידע.
    תנסו לא להתערב כלל, למרות האגויזם של הבן הגדול שמדליק גם אותכם. נראה שההתנשאות של הצעיר הינה הגנתית-תגובתית ליחס של הבכור, ופחות תכונת אופי קבועה ומשמעותית. אם זה מאד מפריע לכן, תנסו לומר לשניהים להפסיק את הריב כי עצם הריב והרעש מפריע לכם ,אך כאן באותה מידה תהיו אסרטיביים כלפי שניהם. נדמה לי שההתערבות לטובת הצעיר גורם לבכור להיקבע בעמדות שלו, למרות שאינו צודק ברכושנות שלו.
    עם הבן הבכור תוכלו בזמן שמתאים לכם, זמן רגוע, לקרוא לו לשיחה על נושא הרכושנות שלו, להסביר לו מה אתם חושבים, לנסות לעשות ביקורת בונה ולא ביקורת קטלנית,(להזכיר לו גם דברים טובים באופי ובהתנהגותו כדי שלא יתגוננן מדי) , כל זאת לא בנוכחות אחיו.
    תנו מעט זמן , ואם לא מסתדר תפנו לטיפול משפחתי, ותפעילו את כל השפתכם שיבואו אתכן. אני מניחה שבכמה פגישות משפחתיות יהיה שיפור.
    בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו