מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובדת עצותליאור21/02/2010
שלום רב,
אני אם חד הורית ויש לי בת בת 17 ובן בן 14.5 בשנתיים האחרונות במערכת יחסים חדשה ובסוף הריון.
איבדתי את הכיוון עם בני שעושה מה שהוא רוצה, התחיל לעשן נרגילה לא הולך לבית ספר יותר נכון הולך אבל לא נכנס לכיתה. מקלל ומדבר בצורה מזלזלת ופוגע. ביום שישי שעבר גיליתי כי נאלם לי כסף מהארנק ביום בו רק בוא היה בבית וכאשר האשמתי אותו התחיל להשתולל והבטיח לי כי אני אצטער על כך כי האשמתי ועוד אמרות שפר למיניהן, וכן כי אני עוד אצטער כל כך שהאשמתי אותו.
מאז כמעט ולא היה בבית למעט כניסה ללקיחת אוכל או לשימוש בשירותים. ואתמול הודיע לבתי שתמסור לי שהוא לא מתכוון ללכת בכלל כדי להראות לי מה זה.
עכשיו הפתרון שלו לכל הבעיות זה שהחבר שלי אשם בכל הבעיות ולכן הוא מתנהג בצורה כזו.
אני פשוט אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות.
בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאור
שלי ורדי22/02/2010שלום לך,
מבינה לליבך, את מנהלת ו
משפחה מורכבת, בה הילדים צריכיים להסתגל לבי זוג חדש, ויש להם כמו לבנך במקרה הזה, יריבויות ומאבקי רכושנות עלייך בין בנך לבין זוגך, ומאבקים על שליטה בבית והתנגדות לחינוך מצד אדם שאינו אביהם. גם כהורים בילוגים יש היום המון קשיים בסמכות הורית, ופי כמה וכמה כאשר המשפחה הינה מורכבת.
איפה אביו הביולוגי.?האם לוקח חלק בחינוך והאם אפשר לגייס אותו, אם את והוא תגיעו למצב של תמימות דעים, לגבי כמה צעדים חינוכיים כלפי בנך, היה לזה סיכוי שיגיב טוב יותר לבקשותיכם.
אני ממליצה לך על גיוס אנשי מקצוע מתחום החינוך כמו קצין ביקור סדיר של העירייה, סנקציות וגם טיפול מצד בית הספר בבעיות ההתנהגות של הבן ובאי ביקור סדיר שלו בבית הספר (יש לו נשירה סמויה, כלומר הולך לבית הספר אך לא תמיד נכנס לכתה..) בד בבד, יש מקום לטיפול משפחתי/הדרכת הורים,
אל תדלגו טיפול זה, זה חשוב, חשוב יותר מטיפול פרטני במקרה שלו. להערכתי, יש סיכוי שאת מנוהלת בקשר לבן מרגשות אשמה כלשהן, וכך תגובותייך הנכונות כלפיו ,פחות אסרטיביות. אם זה נכון, את צריכה לעשות עבודה גם עם עצמך כדי להפחית אותן .
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליאור22/02/2010הצלחת להבין בדיוק את מה שהולך פה בבית, האב הביולוגי בקשר מאוד מינימלי עם הילדים, הם לא רוצים לראות אותו בכלל ובמידה והם לא מגיעים אליו גם לתקופות של חודשים הוא לא יטרח להגיע לראותם (לא גרים בקרבת מקום) ובכל מקרה הוא דואג להאשים את בן זוגי בכל הבלגן וכן דואג להגיד כל הזמן שאני אשמה כי הוא עובר להתגורר עמנו וכן "את אשמה כי עשית עוד ילד וזה לא בסדר לילדים", עירבתי את בית ספר כבר מזמן ושום דבר לא יוצא מזה, ובנוסף הוא התחיל לשקר על עימותים עם בן הזוג שלי שלא היו.
מה עלי לעשות באופן הכי דחוף מכיוון שאני כבר בסוף חודש שביעי ולא רוצה להגיע ללידה כשלא התחלתי לפתור חלק מהבלגן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות
ליאור23/02/2010הצלחת להבין בדיוק את מה שהולך פה בבית, האב הביולוגי בקשר מאוד מינימלי עם הילדים, הם לא רוצים לראות אותו בכלל ובמידה והם לא מגיעים אליו גם לתקופות של חודשים הוא לא יטרח להגיע לראותם (לא גרים בקרבת מקום) ובכל מקרה הוא דואג להאשים את בן זוגי בכל הבלגן וכן דואג להגיד כל הזמן שאני אשמה כי הוא עובר להתגורר עמנו וכן "את אשמה כי עשית עוד ילד וזה לא בסדר לילדים", עירבתי את בית ספר כבר מזמן ושום דבר לא יוצא מזה, ובנוסף הוא התחיל לשקר על עימותים עם בן הזוג שלי שלא היו.
מה עלי לעשות באופן הכי דחוף מכיוון שאני כבר בסוף חודש שביעי ולא רוצה להגיע ללידה כשלא התחלתי לפתור חלק מהבלגן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאור
שלי ורדי23/02/2010שלום,
אם יש במקום מגורייך תחנה לייעוץ משפחתי, לעיתים יש להם התמחות במה שנקרא: תאום הורי, זאת ואומרת, מפגש שלך עם הגרוש שלך על המסרים שמועברים לילדים. אם נוח לך להיות אתו לפתור מולו את הבעיות כי הוא מקור להסתה מדברייך. דרך אחרת היא פנייה לקבלת טיפול משפחתי ביחד עם הילדים. אני מציעה לך ליזום ולקחת את הילדים לייעוץ כזה,כמ שאפשר באופן דחוף. כמו כן, ישנם מכונים פרטיים לטיפל משפחתי כמו כן מטפלים משפחתיים עצמאיים.
דרך אחרת יותר מהירה אך מאד מסובכת היא ליזום מפגש אישי עם הגרוש שלך ולנסות להרגיע אותו, אך אין לדעת אם יעזור, כנרא שלא.
בהצלחה,
שלי ורדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)