מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני מאוד מודאגתעעעעעעעעע22/02/2010
שלום
לאחרונה גיליתי שירים ומכתבים שכתבה בתי למישהי(איני יודעת למי). הדברים נשארו במסמכים אחרונים במחשב היחיד שיש לנו והתגלו לא בצורת חיטוט.התכנים בעלי אופי מיני.
אני ממש היסטרית האם בתי מגלה סימני לסביות היא רק בת 14.5 מה אני יכולה לעשו בעניין האם לפתח שיחה כלשהי סביב הנושא בכלליות? האם לתת לזמן לעבור ואז להישאר בלי יכולת למנוע את העניין? האם בגיל זה ניתן בכלל לשנות את ההעדפה המיני ? מה כהורה אני יכולה לעשות ו/או לסייע?
אני ממש ממש בחרדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא מודאגת
שלי ורדי24/02/2010שלום,
זה באמת גילוי מסעיר, לכם ההורים, אם זה נכוןאך עדיין יש סיכוי שהזהות המינית לא התגבשה מספיק.
העובדה היא שאין אפשר לשנות זהות מינית כי ברוב המקרים היא נטיה מולדת. יש ילדים /ות שמדווחים על כך שהרגישו את נטייתם מגיל צעיר מאד, הרבה לפני גיל ההתבגרות. אין לדעת לגבי ביתך.
העובדה שהיא משאירה את התכנים האלה פתוחים לעיני כל במחשב, אולי מרמזת על כך שהיא רוצה שתדעו, ברמה תת-מודעת. אני מציעה לנסות להתקרב אליה, לא דרך השאלות על הנטיה המינית, אלא להתקרב בכלל ולשפר את איכות הקשר והבטחון בינך לבינה.רצוי להתעניין איך היא מרגישה עם עצמה בחברה,לבלות אתה יותר, לקבל אותה כפי שהיא, לפרגן לה על הצלחות שלה ,לתת לה תחושת ערך עצמי כאדם.
רצוי שהיא תספר לך על הנטיה המינית בזמן שהיא בשלה, ופחות טוב שתעלי את הסוגיה. אם את מרגישה שיש לה מצוקה כלשהי ,תציעי לה תמיכה נפשית , כדי שיהיה לה אדם בו תוכל לבטוח ולדבר אתו בחופשיות על הנושא. תזכרי כי לרוב, מתבגרים מרגישים רע עם עצמם בגלל השונות שהם חווים כאשר מגלים נטיה מינית הומולסבית, חוששים מאד מדחיית ההורים מאד,שונאים את עצמם.
קבלת הורים מאד יכולה להגן מדכאונות ומשנאה עצמית. אם מאד קשה לך, תפני ביחד עם בעלך לייעוץ נפשי כדי למצוא דרך טובה להתקרב אליה, ולקבל אותה, לפנות אליה בלי לסכן את הקשר אתה ולגרום לה למצוקה.
כל זאת, אם יתגלה שהנטינה המינית נמשכת..
יידוע לי כי קיימות גם קבוצות תמיכה להורים בנושא.
מאד חשוב שתזכרי תמיד שילדים אלה מאד צריכים את הקבלה של ההורים, מאד חוששים מדחיה ומאד שבריריים.
בהצלחה רבה בכל מה שיהיה בדרך,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)