מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כבר לא יודעת מה לעשות!@!אחות מודאגת23/02/2010
יש לי שאלה בנוגע לאחי בן ה16,
אחי הוא בן זקונים בעל בעיות רגשיות ובעיות למידה(לומד בכיתה קטנה
בתחילת השנה הוא השקיע בלימודים והיה ילד טוב,עד שהחל להכיר כל מיני "ידידות" בנות גילו,כיום הוא משקיע את כל זמנו לשיחות טלפון ולמפגשים עם חברים וחברות,הוא לא ממשומע לא מגיע הביתה כפי שסוכם מולו,לא עונה לנו לטלפון ככשאנחנו מחפשים אותו,לא מתפקד בלימודים.
חשוב לי לציין כי אין לו חברה מדובר בידידות שלהן יש חבר,אם כי הוא ממש היה רוצה חברה,
אולי כדאי לציין שהרקע מעט בעייתי-אבי כבר יחסית מבוגר ואינו תופס חלק מחייו(אולי אף אחראי לחלק מהבעיות הרגשיות)ואמי תמיד הגנה עליו ואפשרה לו כל מה שרצה.
אני (24) ואחי (27) תמיד ניסינו "להתערב" לאמי בחינוך-דבר שהיום ברור לי כשגוי ביותר
תמיד הייתי חלק גדול מחייו הוא קשור אליי מאוד ואני ממש רוצה לעזור לו,וחוששת ממה שיכול להיות ובכלל איך צריך להתנהל על מנת להחזיר אותו למוטב?
ההתלבטות הגדולה היא שמצד אחד אם הוא מתנהג באופן לא בסדר-צריך להעניש
(גם אכיפת העונש בעייתית אם מדובר בלאסור עליו לצאת מהבית),מצד שני-אנחנו חוששים לפגוע בו עוד יותר(כפי שכבר ציינתי יש לו בעיות רגשיות והוא ילד מאוד סגור)
אשמח קבל עצה,
תודה
אחות מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחות מודאגת
אייל קנדינוף23/02/2010שלום לך
על פניו את מתארת מצב שבו הוריך לא כל כך מתפקדים כהורים ולחלל שנוצר את ואחיך נכנסתם וזה מצב שיכול ליצור בילבול גדול אצל הנער.
המלצתי היא לפנות בהקדם ליעוץ/אימון הורים לכולכם-לך אימך ואחיך וגם אביך כדי לתאם דרך פעולה ברוררה ומוסכמת שבמהלכה ישמע קול אחד אחיד מאימך ואו אביך שיגדיר מחדש את הגבולות הנדרשים שיאפשרו לאחיך הקטן למצוא שוב את דרכו.
הרבה פעמים אנחנו חוששים להכנס לעימות מפחד לפגיעה בגלל רגישות מוגברת וכיוצא בזה, זכרי שגבולות בראש ובראשונה מגינים מהחוץ ויוצרים תחושת בטחון פנימית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)