נערה מתבגרת ויחסי מין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נערה מתבגרת ויחסי מין
    גלית
    25/02/2010

שלום רב,
    בתי חגגה 18 לפני כחודשיים. אציין שאני אם חד הורית.
    לבתי יש חבר מזה כ-8 חודשים. (הוא בן 19)
    החבר לא ישן אצלנו ובתי לא ישנה אצלו.
    היא ניסתה לדבר איתי על זה, בדרך אגב, ואמרתי לה שאני צריכה לחשוב על זה...

לאחרונה בתי פנתה אליי ואמרה לי שהיא והחבר שלה רוצים לנסוע לאילת בחופשת הפסח.
    בנוסף החבר שלה, יצר עימי קשר טלפוני וביקש לדעת אם אסכים שבתי והוא יסעו לאילת. (למעשה הוא רצה לקבל את ברכתי, ומאד הערכתי את שיחת הטלפון שלו אליי)
    באותו רגע, די גמגמתי ואמרתי לו שבתי שאלה אותי ואני אדבר איתה...
    מאז עברו מס' ימים ועדיין לא החזרתי לבתי תשובה.

בתי כל הזמן דואגת לציין שהיא כבר ילדה גדולה ואני אמורה להסכים שהיא תיסע. אני מצידי - דוחה את הקץ.

אני לא יודעת אם בתי מקיימת יחסי מין עם החבר שלה ואני נמנעת מלשאול אותה כדי לא לשמוע שזה נכון. קשה לי ההתמודדות העובדה שילדתי כבר בגרה ואיזשהו בחור נוגע בה (אני פוחדת שינצלו אותה). ברור לי שאם הם יסעו יחד לאילת הם יקיימו יחסי מין. מבחינה הגיונית אני מבינה שאני צריכה לדבר איתה ולהדריך אותה בעניין אמצעי מניעה, אבל כל פעם שאני רוצה לעשות זאת, משהו בתוכי עוצר אותי ואני לא מצליחה. אני פשוט פוחדת לשמוע שהיא כבר "עשתה" את זה. על אף שהיא בת 18 אני לא חושבת שיש מה למהר בעניין (אבל, מסתבר, שהנוער היום לא מייחס חשיבות יתרה לכך) לסיכום- מבחינה הגיונית אני מבינה את הדברים, אבל מעשית לא מצליחה לעשות כלום!! לא יכולה לדבר איתה על זה. (אציין שאני קיבלתי חינוך יחסית שמרני ואולי הבעיה נעוצה בכך).
    מה לעשות? איך לגשת אליה והאם בכלל להרשות לה לנסוע עם החבר לאילת? אני חוששת מתגובתי שאשמע שזה "קרה".... אודה להכוונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נערה מתבגרת ויחסי מין

הוספת תגובה

• לגלית

אייל קנדינוף
    27/02/2010

שלום לך גלית
    את כותבת: "נערה מתבגרת".
    בתך כבר לא נערה. היא בחורה צעירה שיש לה חבר כבר 9 חודשים ורומזת לך בעדינות שכדאי ותתחילי לראות את המצב כמו שהוא ולא כמו שאת מעדיפה.מבחינת הפרמטרים שמומלצים לקיום יחסי מין, בתך עומדת בהם בגבורה.
    היא מעל גיל 16.
    היא במערכת יחסים יציבה מעל 6 חודשים.
    יש לקוות שאם הם התחילו לקיים יחסי מין, אז הם משתמשים באמצעי מניעה, קנדום או גלולות.

כל מה שנותר לך לעשות יהיה ליזום שיחה שבה את מברכת את רצונה לנסוע לאילת עם בן זוגה ובמקביל לעשות את המאמץ הנדרש ולשאול אותה האם היא "מסודרת".
    היא כבר תבין למה את מתכוונת ומשם יהיה אפשר לפתוח בשיחה פתוחה.
    זכרי שבאחריותך לדאוג שבתך תיקח את ההחלטות הנבונות. ולכן את לא יכולה להתבסס באי נעימות שלך.
    את חייבת לדעת שבתך יודעת מה היא עושה וטעויות לא יקרו בדרך.
    כבדי את רצונותיה, אך במקביל היי לה למשענת ולמורת דרך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי מין

יעל
    09/03/2010

תראי, ככל שלבתך יהיה יותר ידע, הערכה עצמית ותמיכה היא לא תצטרך ללכת ולעשות 'שטויות'
    נראה שיש לה בן זוג נחמד, תומך וייתכן והם מקיימים יחסי מין
    אם את לא תדברי איתה על זה היא לא תקבל את כל התמיכה והמידע שהיא יכולה לקבל מהמקור הכי חשוב לה- את- האמא
    יש כיום כל כך הרבה בנות שחסר להן מידע על הגנה מהריון וממחלות והן יקיימו יחסי מין בכל זאת אבל ללא לקיחת אחריות על מעשיהן. מובן שזה לא קל לחשוב שהילדה גדולה והיא לוקחת החלטות בעצמה ועוד החלטה גדולה כמו יחסי מין אבל היא צריכה אותך כמקור ראשון לתמיכה, תנסי לשוחח איתה לאט לאט, בקצב שמתאים לשתיכן
    אני גם מאוד פחדתי מהשיחה הזאת אבל ייזמתי ואחר כך הלכנו לרופא נשים ביחד והיא התחילה לקחת פמינט ומאוד התקרבנו בעקבות כך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

אייל קנדינוף
    10/03/2010

מסכים ומגבה כל מה שכתבת
    ידע זה יעד- הידע הנכון מוביל אותנו ליעדים הנכונים הטבעיים והבריאים
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו