עזרה לחברה!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה לחברה!
    חסויה!!!!
    27/02/2010

שלום,אני בת 14 ויש לי חברה בגילי שאולי היא לא החברה הכי טובה אבל היא צריכה עזרה..
    היא הלכה למסיבה .. (אגב היא ילדה טובה מקיבוץ) והיא בפעם הראשונה בחייה שתתה קצת והשתכרה..
    והיא הלכה למישהו וביקשה ממנו סיגריה (היו שם המון ילדים מעשנים) והיא בפעם הראשונה ניסתה סיגריה...
    היא באה אליי בבקשה לעזרה שהיא לא רוצה להתדרדר לזה!!! אני אמרתי לה שאני לצידה לכל הדרך
    גם בזמן האחרון היא נורא דיכאונית וחושבת על מוות ומציירת חשפניות שמעשנות ואני מאוד רוצה לעזור לה..
    איזה דברים אני יכולה להגיד לה כדי לחזק אותה??
    ואיך אני יכולה להבהיר לה שסיגריות זה דבר מסוכן מבלי לדכא אותה ולהפחיד אותה...??
    תודה רבה מראש!!

נ.ב : היא אמרה לי שהסיבה לזה שהיא עישנה היא כדי לצבור ניסיון ומתוך סקרנות.

חסויה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לחברה!

הוספת תגובה

• לחסויה

שלי ורדי
    27/02/2010

שלום,
    קודם כל, אני מעריכה שאת חושבת על חברתך,
    האמת שהעישון נראה לי הדבר הפחות מדאיד אצלה, אם אכן לא תמשיך בזה, השתייה מדאיגה יותר כי כך היא מאבדת שליטה. קודם כל תייעצי לה לא לשתות מבקבוקים פתוחים.. אולי גם לחכות שתגדל קצת לפני כל ההתנסות הזאת שמבקשת? אני חושבת שלא זקוקה לצבור ניסיון כפי שהיא אומרת, אך יותר מנסה להיראות בוגרת מגילה, ונתונה ללחצים חברתיים, כדי להתקבל ולהיות שייכת ואהובה.
    מדאיד שהיא דכאונית וטיפוס דכאוני מחפש משהו להשען כדי להשכיח את הכאב שלו, ושתיה עלולה להיות לה לעוגן, וזה לא טוב, גם לחץ חברתי אצלה עלול להשפיע יותר מאשר בבת אחרת המרגישה טוב יות עם עצמה.
    את כחברה יכולה לחזק אותה בכך שתראי לה שהיא חשובה לך, ורוצה לעזור לה, תתקשרי , תתענייני בה לעיתים קרובות, זה עושה המון! כדאי לעודד אותה ללכת ליועצת, לגבי הדכאונות שלה, או לשתף את הוריה, תצטרך טיפול/תמיכה נפשית.
    בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לעזרה לחברה..

חסויה!!!!
    28/02/2010

תודה רבה .. אני אנסה לעזור לה..
    חשוב לי לציין שהיא דווקא לא מנסה כל כך להיות שייכת ואהובה ..היא אוהבת להיות שונה מכולם ולהיות מיוחדת..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו