בת 13 עם התפתחות מינית מאוחרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 13 עם התפתחות מינית מאוחרת
    נ
    28/02/2010

שלום,
    אני אוטוטו בת 13 ויש לי דימוי עצמי נמוך, והסיבה העיקרית לכך היא שהדימוי הגופני שלי מאוד מאוד
    נמוך. אני אובחנתי שיש לי איחור בהתפתחות המינית, כאשר יש לי רק ניצנים ושיערות בפות וכמה ספורות בבית השחי, בעוד כמעט כל הבנות בשכבה שלי (אני בכיתה ז') כבר סיימו את התפתחותן וקיבלו מחזור, אפשר לומר שאני גם ממש לא מקובלת.
    אני מאוד מתוסכלת מזה וכל הזמן מנסה לשכנע את עצמי שיש דברים אחרים שאני הרבה יותר טובה
    מאשר שאר הבנות, אך לבסוף התסכול מתעלה על נסיונותי העלובים..
    הבנים בכיתתי כל הזמן מדברים על "שטוחות" וכאלה ש"לא חסר להן", ואני כמובן נימנת עם "השטוחות". המצב יותר מטריד אותי חברתית מאשר פיזיולוגית, אף על פי שהלכתי מספר
    פעמים לאינדוקרינולוג וקצב ההתפתחות שלי מאוד איטי.
    כמובן שכל המצב לא מוסיף לבטחוני העצמי הרעוע גם ככה, וכל הדרכים שאני מנסה להרגיש כאילו
    אני באמת שווה משהו, פשוט לא עוזרות...
    חשוב לציין שכל התהליך התחיל כבר בכיתה ה' בה הפסקתי לצמוח לגובה, וגם כעת אני נמוכה
    יחסית לשאר הבנות (1.56). יש פעמים שפשוט אני מתחילה לבכות מרוב התיסכול.
    מה עלי לעשות?, כל דבר שניסיתי לא מועיל, אני מקווה שתצליחו לחדש לי משהו...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לבת 13

אייל קנדינוף
    02/03/2010

שלום לך
    כואב לי לקרוא את תגובתך אך להוסיף על מה שכתבת לא יועיל. אי אפשר לזרז תהליכים טבעיים וכמו שכרגע אין אף טביעת אצבע בעולם כולו כמו שלך, כך את בעצם יחידה ומיוחדת. כל אחד מאיתנו במהלך חייו חווה קשיים כאלו או אחרים. ולכן הדבר היחיד שאני יכול לומר לך זה להתעזר בסבלנות. יבוא היום שבו תסתכלי אחורה עם חיוך קטן ותגידי לעצמך שכל התקופה הזו שאת עוברת עכשיו והיא ללא ספק קשה ומתסכלת, עזרה לך לבנות בתוכך חוזק נפשי וסבלנות. יגיעו ימים טובים יותר, רק לפעמים צריך להמתין.
    שתפי חברות טובות בתיסכולך אך אל תתני לו להכתיב את מהלך חייך-זכרי שזה זמני ומהר מאוד כבר תהיי במקום חדש.....
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו