מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיחה ראשונהנטלי03/03/2010
שלום רב:
אני אמא לילדה מקסימה חכמה וסקרנית בת 9 וחצי, יש בינינו קשר טוב היא משתפת ותי בהמון דברים ומרגישה בנוח לשוחח איתי. אני לא ממש בטוחה מתי צריך וכדאי לדבר איתה ולהסביר לה על מזה אהבה וכל המשתמע מכך. היא נורא צעירה ואני מפחדת מצד אחד להכניס לה דברים לראש אך מצד שני אני חוששת מהמידע הפרוץ שיש בכל מקום שממנו היא יכולה לשאוב אינפורציה מוטעית לגבי הרבה דברים. לאחרונה היא מבקשת שיהיה לה חבר כי לכל חברותיה מהכיתה יש (כיתה ג'!!!) . היא ילדה מאוד מקובלת סוג של מלכת הכיתה וכל הזמן יש אצלה חברות. משיחות ששמעתי הן מדברות על בנים, נשיקות, אהבה אפילו על אונס: מסתבר שחברתה ראתה בחדשות אחת מפרשית האונס המזעזעות והן דנו בזה.
בקיצור מה שאני מבקשת זה לדעת האם כדאי לי לשבת איתה לשיחה או לחכות עם זה מעט כי היא ממש תינוקת.....וכיצד לעשות זאת, כלומר, מה לומר כדי לא ליצור אצלה בלבול ומבוכה?
המון תודות
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
אייל קנדינוף04/03/2010הי נטלי
במקום לשים כל כך הרבה מתח על קיום שיחה ראשונה יהיה עדיף ליצור תהליך מתמשך של שיחות עם בתך שמתבססות על שאלות שלך אליה במטרה לאפשר לה לרכוש ידע בקשר לאהבה זוגיות כבוד הדדי כנות וכו'.....
שאלי אותה שאלות מנחות כך שתוכלי לדעת מה עובר עליה, רצונותיה, תפיסת עולמה בקשר לנושאים הבוערים, ומשם בעדינות וביחס ליכולות הרגשיות והמנטליות תני לה את הידע הדרוש לעיצוב תפיסת העולם שלה לעתיד.
עצם שאלת השאלות מאפשר לך להיות ממוקמת במה שהיא צריכה כרגע ולא לתת לה ידע שכרגע היא לא צריכה, ומעל הכול סמכי על האינטואיציות והאינסטינקטים האימהיים שלך, הם יודעים הכי טוב -מה טוב.......
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נטלי04/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)