מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוקה לעצתכםאחותו13/03/2010
שלום ,
אחי בן ה16.5 נמצא בכיתה קטנה בתיכון רגיל-יש לו בעיות בלימודים ובעיות רגשיות.
פסיכולוגית של העירייה נמצאת בקשר שוטף עם המורה שלו.
אנו חוששים לשתף את פסכולוגית באופן חופשי על מה שקורה עם אחי בבית,שמא היא תמליץ להוציא אותו מהמסגרת.
אנחנו בטוחים שהילד זקוק לעזרת פסיכולוג ,ביררתי בקופ"ח על טיפול אך אני חוששת שזה יפגע לו בעתיד.
שאלתי לגבי חיסיון רפואי ונאמר לי כי לבית הספר-חייבים שהאפוטרופוס יחתום על ויתור ובצבא אין חיסיון רפואי.
האם זה עלול לפגוע בעתידו הצבאי?
האם אמי יכולה שלא לחתום על ויתור סודיות לבית הספר או שזה עניין פורמלי ואם לא תעשה זאת זה יחשיד או שמא עושים זאת בכלל בתחילת שנה והיא כבר חתמה?
הייתי שמחה אם תוכלו להמליץ לי על פסיכולוג/ית פרטית לאחי הקטן,אני מעוניינת להגיע עם אמי לשיחות של אימון הורים תוך שילוב פגישות עם אחי הקטן,אשר מאוד מכונס בעצמו ולא נוהג לשתף אחרים בדרך כלל.
כמה עולה טיפול כזה וכמה (מבחינת כמות) פגישות יכולות לסייע למצבו?
אנחנו משפחה עם אמצעים מצומצמים,אך חוששים שעניין כספי לבסוף ישבש לו את המשך הדרך,
ממתינה לתשובתכם
תודה
אחות מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחותו.. האחראית והדואגת
שלי ורדי13/03/2010שלום לך,
אני מרגישה צורך להביע את הערכתי על כך שאת לוקחת חלק פעיל ומעורב כל כך בחינוך אחיך. יש לו מזל שיש לו אחות כמוך.
לא יודעת מהן התופעות שהוא מגלה בבית, אבל אני בטוחה שהן מדאיגות אותכם. לא הבנתי אם הבעיות הן שלו או של תנאי חייו, אך בטח לבטח את מבחינה. בדרך כלל ההחלטה לשנות מסגרת, להוציא תלמיד ממסגרת של חינוך מיוחדשבבית ספר רגיל למסגרת חלופית, קשורה ליכולת הלימודית או לבעיות התנהגות/ אי הופעה בבית הספר. אם עד כה המורים לא פנו אליכם, אז אין בעיה בנושא. האם החשש שלך כרוך בכך שייתכן שימליצו על מסגרת פנימייתית או על מסגרת אשפוז?
אענה לך באופן כללי כי אני לא יודעת מהי הבעיה. בעיות נפשיות קשות או תנאי חיים או סגנון חיים בעייתי עלולים להשפיע המון על הבן אדם ובטח לבטח בשלב ההתבגרות, עד כדי קבעון האישיות ויותר מאוחר יהיה קשה לשנות זאת.
לגבי חיסיון רפואי-לפסיכולוג פרטי יש חיסיון ולא מעביר שום דבר לבית הספר ללא רצון ההורים או האפוטרופוס. אך מצד שני יכול להיווצר מצב שהפסיכולוג הפרטי ירגיש שאינו מסוגל לטפל לבד באחיך ללא מעורבות ושינוי המערכת הבית, שינוי בתנאי חייו, או ייתכן שירצה להמליץ על מעורבות של אנשי מקצוע אחרים בתמונה.זכותו וחובתו לומר לכם זאת, ולהחליט החלטות ביחד אתכם.
אין זכות לפסיכולוגי פרטי (בהבדל מפסיכולוג בית הספר) להעביר מדע, לא עם בית הספר ולא עם הצבא. בעניין צבא, במקרים של חשש רציני לאובדנות או לאי אחריות באחזקת נשק, ופנה ויסביר למשפחה מה יותר נכון עבור אחיך, יפרט בפניכם את מאזן הסיכונים והסיכויים.
אני חושבת שההתמקדות צריכה להיות בטיפול שלו לשיפור בעיותיו, ובהפעלת שיקול דעת האם בכל מסגרת שיהיה בה בעתיד, יהיה מסוגל באתו הזמן לתפקד מבחינה נפשית, חברתית וכו'. לא תמיד זו חוכמה להתקבל למסגרות, החוכמה העיקרית הינה לא ליפול ולא להישבר כשאתה נמצא בהן. לגבי הצבא ראיתי לא מעט משברים קשים.
מקווה שתשקילו לקבל החלטות נכונות, לפעמים פשרות. באמת להרעיון שאת ואמך תהיו תשתתפו ותהיו חלק מהטיפול יכול להיות מאד נכון.
בהצלחה רבה רבה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)