ילדה שגנבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה שגנבה
    גלי
    15/03/2010

שלום רב, מבקשת עזרה בדבר שמטריד אותי מאוד.
    ביתי בת 11 עוד מעט, גנבה כסף ממני במשך השבוע האחרון 3 פעמים.פעם אחת מהתיק, יומים אח"כ מהשידה ויום אח"כ מהארנק.
    אחרי הפעם הראשונה ולאחר שחקרתי אותה כי הרי לא יצאתי מהבית כשהכסף נעלם, היא נעלבה, בכתה והכחישה. יום אח"כ היא "מצאה" את הכסף בחניה.
    אתמול, לאחר שבפעם הנוספת נעלם לי כסף מתוך הארנק וידעתי שזאת היא כי לא היתה אופציה אחרת, היא הודתה מתוך פחד שלא אלך למשטרה כי כך אמרתי. היא שלפה את הכסף מארנקה.
    שאלתי אותה למה היא עשתה את זה והיא אמרה שהיא לא יודעת מה עבר עליה באותו רגע והיא התכוונה להחזיר.
    באופן כללי אנו לא מחסירים ממנה כלום , יש לה מן הרגל בזמן האחרון ללכת למכולת שליד ביה"ס ולקנות לעצמה ממתקים . האמת היא שבסה"כ היא ילדה טובה,מצטיינת בלימודים ודי שקטה.
    הגבתי נורא בחריפות ואמרתי לה שכנראה אשלח אותה ל"פנימיית של ילדים עבריינים".
    אתמול בלילה היא כתבה לי מכתב בו התנצלה ואמרה שלא היו לה כוונות ושהיא יודעת שהיא
    ילדה רעה. כאב לי עליה.
    אין לי מושג מה לעשות בנדון , אם בכלל. עזרתך, בבקשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שגנבה

הוספת תגובה

• לרונית

אייל קנדינוף
    15/03/2010

שלום לך רונית
    אכן כן מצב לא נעים אך נראה שיצא מפרופורציה. בתך לא גנבת. היא בסך הכול ילדה שקשה לה מאוד לדחות סיפוקים ועוד לא הובהר לה בצורה חד משמעית וברורה המשמעות של רכוש של אחרים גם אם זה של אמא.
    יהיה כדאי לרכך את הטון ולייצר עדינות ורוך כלפי הקטנה כדי שלא תייצר רגשות אשמה ותבנה בתוכה זהות של אחת שגונבת!!!!!!!
    אני חוזר שנית- בתך לא גנבת - היא מעדה בשיקוליה הילדותיים בהערכה של מה מותר ומה אסור ואת זה יש להסביר ממקום שיחזק אותה לעתיד ולא יגרום לה להרגיש שהיא ילדה רעה.
    בטח לא ליצור אצלה את הפחד שהיא תורחק מביתה מאחר וזה יכול לפגוע בתחושת הביטחון שלה ביחס אליך- אמא מקור הבטחון האולטימטיבי.
    יהיה כדאי להשאיר סכום כסף במקום גלוי תוך עידכונה שיש שם כסף ולשם מה יש שם כסף, כדוגמה: כסף לקניות. כמובן לאחר שיחה רגועה וחמימה שמסבירה את המשמעות של רכוש של אנשים ומה קורה אם לוקחים משהו ששייך למישהו אחר. תארי סיטואציה שאחת החברות שלה לוקחת לה חפץ ללא רשותה וידיעתה.
    הידיעה שיש כסף והיא לא נוגעת בו מאחר והיא יודעת שאת סומכת עליה תייצר את התיקון הנידרש.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואוו.הרגעת אותי , תודה רבה רבה !

רונית
    15/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו