מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חברה שקרניתחן17/03/2010
יש לי בעיה , אך אני אתחיל את כל הסיפור מהתחלה .
רק אציין להתחלה שאני בכיתה ז'.
יש ילדה בכיתה שלי -מאיה, שבקושי היינו חברות , ובסוף כיתה ה' נהיינו החברות הכי טובות.
כל יום בחופש הגדול היינו נפגשות והולכות לכל מיני מקומות.
היא כל הזמן הייתה מספרת לי דברים כמו: דודה שלי היא המעצבת בגדים של כוכבי כמעט מלאכים , או דודים שלי גרים בקיסריה, ויש להם 4 קומות עם רחוב על שמם, ובקיצור המציאה לי כל מיני דברים.
ואני האמנתי לה.
לאט לאט שמתי לב שהיא משקרת , גם אם זה הדברים הכי קטנים , כמו למשל :
אני ומאיה באותו חוג עם עוד שתי בנות.
כשהסתיים החוג, הלכנו לקנות ברד, ואני קניתי ברד בטעם ענבים ואמרתי שזה הטעם האהוב עליי, היא אמרה שזה גם הטעם האהוב עליה.
לאחר כמה ימים, 2 חברותי האחרות קנו ברד בטעם אחר ואמרו שזה הטעם האהוב עליהן והיא אמרה שזה הטעם האהוב עליה.
היא כל הזמן אומרת דברים ומשקרת רק כדי שיאהבו אותה, ולא באמת אומרת את מה שהיא חושבת .
נגיד הייתי מספרת לה משהו שקרה, ושואלת אותה אם זה הדבר הנכון לעשות מה שעשיתי, היא תמיד הייתה אומרת לי שכן ולא מרחיבה, ואף פעם לא אומרת מה היא באמת חושבת על זה ומה היא מגרישה לגבי זה, אלא נותנת לי הרגשה שהיא תמיד לצידי ולא כנה איתי.
זה התחיל בדברים בקטנים האלה ונגמר בסכסוכים.
היא סכסכה ביני לבין החברה הכי טובה שלי-קרן ועוד חברה שלי-מיכל. אנחנו התרחקנו כל אחת מהשנייה, ולא דיברנו במשך זמן ממושך.
לאחר כמה ימים, החלטתי לפנות לקרן ולדבר איתה, הרגשתי שאני כבר לא יכולה להמשיך בריב הזה, ושאני ממש זקוקה לה, כי היא באמת החברה שיודעת להקשיב, והיא החברה הכי טובה שלי.
דיברתי איתה. התחלנו לעבור על הדברים שכל אחת כעסה על השנייה, כדי ליישר את הדברים.
לאחר שכל אחת סיפרה, גילינו שיותר מחצי מהדברים שכעסנו אחת על השנייה בכלל לא היו נכונים, ומאיה המציאה אותם. נגיד, מאיה אמרה לקרן שאני אמרתי על קרן שמאז שיש לה חבר היא מתנהגת מגעיל, ושאני לא רוצה להיות יותר חברה שלה, והיא סיפרה לקרן שקיללתי אותה קללות ממש נוראיות, ובחיים שלי לא אמרתי את הדברים האלה !
ואותו דבר להפך-היא אמרה לי שקרן אמרה עליי שאני ילדה מגעילה, שהיא שונאת אותי וכו'...
אותו דבר קרה בדיוק עם מיכל. היא סכסכה גם בין שתינו.
ורשימת הדברים שהיא עשתה עוד ארוכה ..
אני, קרן ומיכל השלמנו, אבל אנחנו לא יודעות מה לעשות בקשר למאיה, כי היא חברה כזאת שתמיד כייף להיות איתה, היא מצחיקה וכייפית כזאת , אבל מצד שני אנחנו לא רוצות לתת לה את ההרגשה שלא שמנו לב ושלמרות הכל אנחנו חברות שלה.
בתחילת השנה (כיתה ז'), עשינו איתה שיחה ואמרנו לה שזה מפריע לנו שהיא כל הזמן משקרת לנו.
היא ממש בכתה ונפגעה, והבטיחה לנו שלא תשקר לנו יותר. אבל לא קיימה את ההבטחה (כל הסכסוכים שהיא עשתה קרו גם בכיתה ז' וגם בכיתה ו').
אנחנו לא חושבות שזה יעזור אם נדבר איתה שוב, כי היא לא מקשיבה.
בבקשה תעזרו לנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היא גם מתנהגת לא בהתאם לגילה
חן17/03/2010אציין גם שהיא לא מתנהגת בהתאם לגילה.
אנחנו בנות 12 וקצת, והיא כבר בת 13, ויכול להיות שזה קשור לזה שהיא קצת יותר גדולה מאיתנו.
אבל נגיד, כשאנחנו מצטלמות, יש לה פוזות של יל'דה בת 18, והיא תמיד מתאפרת ובאה עם בגדים , כמו: מצאיות ממש קצרות וכאלה ..
היא תמיד נותנת לנו הרגשה שאנחנו פחות מקובלות ממנה, בגלל שאנחנו לא שומעות מזרחית וכאלה.
אבל אם לאמר את האמת, אנחנו יותר מקובלות ממנה. רק בזמן האחרון היא התחילה להיות מקובלת כי היא חברה של כל מיני ילדים ערסים ופרחות ופקאצות וכל אלה.
גם נפגשנו כמה ילדים בגינה, (גם בנים וגם בנות), (ויש לה חבר שהיא לא אוהבת אותו והוא לא אותה), ואיזה ילדה אחת אמרה להם תתנשקו צרפתית, והם התנשקו !
היא כל הזמן עושה מה שאומרים לה ונכנעת ללחץ חברתי.
היא וחבר שלה כל יום התנשקו בפה, ואז מיד אח"כ שאף אחד לא רואה, היא רצה לשתוף את הפה, ובבית שלה היא שמה וזלין.
ואני אמרתי לה שהיא לא חייבת להמשיך להתנשק איתו בפה אם היא לא רוצה, אף אחד לא מכריח אותה.
אבל היא אומרת שהיא לא רוצה להראות חננה.
אם אני הייתי במקומה, הייתי מתנשקת עם חבר שלי בפה אבל לא כל רגע, ואם הייתי מרגישה שזה מגעיל אותי, לא הייתי ממשיכה עם זה .
אם יש לי חבר והוא רוצה אותי רק בגלל הנשיקות, אז הוא בכלל לא אוהב אותי וכבר עדיף לזרוק אותו.
בת כמה היא חושבת שהיא ? אני חושבת שהיא משפיעה עלינו לרעה.
ושלא תבינו אותי לא נכון, אני וחברות שלי ממש לא חננות, אנחנ ו מקובלות ויש לנו הרבה חברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב לחן,
שלי ורדי17/03/2010קראתי את המשך דברייך,
במחשבה שנייה, כדאי להתרחק מעט ממנה, לפחות שתהיה עוד ידידה אך לא חברה קרובה,
נדמה לי שאת טיפוס עם אופי חזק ומגובש יותר ופחות מושפעת ,אך בכל זאת,את עדיין קטנה, לא כדאי שתסתובבי עם החברי םשלה. היא באמת רוצה להיות מקובלת בכל מחיר, לא מקשיבה לעצמה בכלל ולמה שהיא רוצה במאת . ישלה המון רגשות נחיתות וכדי להרגיש יותר חזקה, מקטינה אחרים.
אז בזהירות ..
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלי
חן17/03/2010את חושבת שכדאי לנו לדבר איתה שוב, ולאמר לה שאנחנו יודעות שהיא משקרת, ושזה מפריע לנו, או פשוט להתעלם, או לאמר לה את זה עדינות בדרך עקיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלי
חן17/03/2010את חושבת שכדאי לנו לדבר איתה שוב, ולאמר לה שאנחנו יודעות שהיא משקרת, ושזה מפריע לנו, או פשוט להתעלם, או לאמר לה את זה עדינות בדרך עקיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחן, בקשר לחברתה
שלי ורדי17/03/2010ההי חן,
את צודקת בהחלט שקשה לך להיות אתה, היא נערה לא אמינה, כי היא מונעת מהדחפים שלה והרצון שלה שתהיה אהובה וחשובה בכל מחיר בעינייך, על חשבון השמצת חברות אחרות. היא חושבת שאם תתרחקי מחברה אחרת, היא תתפוס מקום יותר חשוב בחיים שלך.
וב מאד שאת מבינה עם מי יש לך עסק, לגבי המשך החברות אתה ובאיזו דרך, נראית לי החלטה קשה כדי שאני אתן לך המלצה פסקנית. תשקלי את היתרונות שיש לחברתך, ויש לה כנראה, (כל שמחת החיים והכיף שתיארת), מול החסרונות , הקושי לסמוך עליה ועוגמת הנפש שהיא גורמת לך. אם ממש קשה לך, כדאי להתרחק בהדרגה. בכל מקרה, את דבריה צריך תמיד לקחת בערבון מוגבל, גם את וגם חברותייך האחרות,.תסכמו ביניכן שכשאתן שומעות משהו שהיא מספרת, מוודאות קודם ביניכן את אמיתות הדברים. היא לא אדם שאפשר להאמין לו במהירות, ואם מהיא חליטה להשתנות, תצטרך לעמוד בכמה מבחנים של אמינות, לאורך הזמן.
הצעה אחרת שלי אלייך - כשהיא מתחילה להשמיץ חברות אחרות שלך או פוגעת בך כי מספרת משהו רע שאמרו עלייך, תעצרי אותה, תגידי לה שאת לא רוצה לשמוע, ושהיא לא מגלה חברות טובה כלפייך כשהיא מספרת לך דברים שפוגעים בך. סה"כ חברות באמת טובה נמדדת בעד כמה חברה מגוננת על חברתה ולא חושפת אותה לרגשות לא נעימים. בכל מקרה, תבהירי לי שתמיד תבדקי עם עוד חברות את הדברים הקשים שהיא מספרת, זה יהיה מבחן האמינות שלה.
באמת לא יודעת עד כמה אפשר להשקיע בה, אולי תהיה עבורך חברה לבילויים בלבד ולא חברת נפש
עם הזמן תחליטי מה טוב לך יותר - אתה או בלעדיה,
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלי
חן17/03/2010בקשר למה שאמרת עם החברות שנודה אם זה באמת נכון, אנחנו באמת אמרנו את זה אחת לשנייה.
בדיוק כמו שאמרת, את רק חיזקת את הדברים שחשבנו.
אני ממש ממש מודה לך על זה כך שענית לי (:
תודה רבה, עזרת לי מאוד =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)