כואב לי מאוד שאני לא מצליחה להיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כואב לי מאוד שאני לא מצליחה להיות
    TCDSVUZJ
    20/03/2010

יש לי ילדה בת 16 וילדה בת 22 .שניהם בקושי עוזרים בבית .במיוחד שיש להם אמא חולה
    שקשה לה לעשות עבודות בית אומנם הם לא צריכים להיות העוזרות שלי .אבל לפחות שיתנו יד
    אני מתיאשת ממנה כי היא יודעת לסובב אותי .ואני מנסה לעמוד על המילה אבל מאוד קשה לי .

איך אני יכולה להתחיל להציב לה גבולות .נימאס לי שהיא מתחמקת מאוד.

ואם היא עושה משהו .אז למשל דבר אחד .לדוגמא לרוקן מדיח.

ואז יעברו ימים ואני ינסה לבקש ממנה לעזור .אז היא תגיד לי עזרתי לך .

היתי מתה להגיע למצב שאני לא יצטרך לדבר איתה לעשת דברים .שתדע שהיא צריכה לעשות לבד .

המכעיס אותי זה שבעלי היתרגל כאשר הבית לא מסודר אני זאת שצריכה לסדר .ובטח ברור לו נכן .

רגע למה אני צריכה לעשות אני הכל לבד .מה אני משרתת שלהם .האמת בעלי היתרגל לבית שמכינים להם הכל הכל בא בכפית בפה

ועד שלא חליתי לא אכפת לי היה לעשות . היום עם אני מסתכלת אחורנית חבל מאוד היום קשה מאוד .

מה עליי לעשות .אני יודעת שיש לנו בעיות במישפחה עם הקשרים .
    הגענו למצב שהילדים לא מסוגלים לשמוע את קול אימם .כי מוסרים לי שהכל שלי הוא חזק או תוקפני .
    לי לא ניראה כך . האמת היתרגלנו לדבר כולם בבית בטון גבוהה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בקשר לילדים שלא עוזרים בבית

שלי ורדי
    22/03/2010

שלום לך
    לא הרגלת את הבנות לעזור בבית, וליתר דיוק, את תמיד עשית הכל, לא ממש ביקשת, לא מהבנות ולא מבעלך עזרה. היום קשה לשנות הרגלים ודפוסים. כשאת חולה, את מצפה ובצדק להתחשבות, שיבינו את העייפות שלך ושיושיטו יד, אם לא מתוך תחושה שזה תפקדן לעזור, לפחות מתוך תהחשבות בך.
    אני חושבת שמעבר לכך שהכל עלייך, זה פוגע בך מאד שהן לא מתחשבות, לא הבנות ולא הבעל.
    אני לא יודעת במה חלית, ומקווה עבורך שתחלימי במהרה. כדאי שהבנות ילמדו לראות את הצרכים של האחר בבית, ולא להיות מרוכזות בעצמן, בעיקר ביתך הבוגרת, בת ה-22.
    אני תומכת בך ואומרת לך שהטענות שלך מוצדקות.
    לגבי שינוי, יש לי ספק שיקרה כי אין לך ברית והסכמה עם בעלך.
    את יכולה לנסות לא לעבוד קשה בבית, להשאיר כמה דברים לבנות, לנסות לא לצעוק ולדרוש בתוקפנות. נדמה לנו שקול תוקפני עוזר, אך ברוב המקרים משיג את ההיפך. תצמצמי את הדברים שאת עושה בבית, תעשי, אבל לא הכל, תשאירי חלק מהכלים ותגידי שאת מצפה שהבנות ירחצו אותם. אל תתפתי לנקות מהר וכמה שפחות תדברי, תני לדברים לקרות.
    חלק מהקושי שלך להציב גבולות אלה נובעמכך שאת לא שלמה עם הבקשות שלך. תבקשי דבר אחד בלבד מכל בת שתעשה בבית , אל תדרשי ותתלונני בכלליות שאת רוצה שיעזרו לך בכל.
    הכי נכון , אם את יכולה לשוחח עם הבנות ולקבל את הסכמתן על דבר אחד שכל אחת בוחרת ולוקחת תחת אחריותה בבית.
    אם את רוצה לשנות להן הרגלים, צריך סבלנות, וכמה ימים עם בית פחות נקי, אחרת לא ילמדו.
    ההתקדמות אם תהייה , תהייה איטית , תנסי לא להתאכזב מהר, מאד קשה לשנות בגיל הזה.
    בתקווה שתהיה הצלחה מסוימת,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו