מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבן המתבגר במשבר די קשה.רוני גולן26/03/2010
שלום.בני שהוא הצעיר,יש לו אחות חיילת,בן 15 וחצי. הוא בכיתה י ונמצא במשבר חברתי קשה.הוא מסתגר בבית .אין לו חברים.הוא לא מוזמן למסיבות וטוען שאינו סובל את הצביעות של חבריו ואת התנהגותם.הוא תלמיד טוב והמורים מפרגנים לו.תמיד היה ילד נוח וטוב שלא עומד על רצונו ולא אוהב לריב.איתי הוא פתוח ומשתף אותי.יש לציין שבעלי אינו עוזר לו כלל שכן הוא סובל כל חייו מרגשי נחיתות קשים ומסרב לטפל בעצמו.בתי לעומת זאת לא יושבת לרגע בבית וחובבת בילויים כפיתית.לאחרונה קבעתי פגישה עם מטפל בבעיות של נוער למרות אי רצונו של בני ולמורת רוחו של בעלי.קשה לי לראות את הילד עצוב.הוא אומר ששום דבר שמח לא קורה בחייו.מה אפשר לעשות?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונ י גולן
אייל קנדינוף27/03/2010שלום לך
על פניו, וזאת השערה בלבד, נראה שהקושי האמיתי נמצא בקשר שבין האב לבן. בנוסף, בנך גדל בצילה של אחות דומיננטית וחברתית, מה שהקשה עליו יותר.
"תמיד היה ילד נוח וטוב שלא עומד על רצונו ולא אוהב לריב." ציטוט מדבריך.
כך שנראה שהדבר הטוב ביותר יהיה לעבור תהליך בעצמכם שמאתר את הנקודות שבהם נוצרו ההתניות המעכבות אצל בנכם. ממקום זה ניתן לתת את הכוח הנידרש לצימצום הפער בדימויו הנמוך.
לך ולבן זוגך יש את היכולת המרבית לעזור לבן. לקחת אותו לטיפול יהיה כמו קיבוע הזהות של הדפוק. אל תעשו לו את זה. יתרה מכך, יש לו את חופש הבחירה להחליט אם כן או לא, ולעשות דברים מתוך כפייה לא תורמים.
לפי דבריך, נראה שלך יש פה יכולת מאחר והוא פתוח אליך, עם הידע הנכון יהיה אפשר לעזור לו.
אשמח להתעדכן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך אייל.ולגבי טיפול...
רוני גולן27/03/2010שוב שלום ותודה.הבעיה היא שקשה להשפיע על בעלי ולשנות עמדות שלו לגבי חייו ומה שדבריו עושים לילד.בעבר פניתי לפסיכולוגית נהדרת והיא המליצה שלאור הקשר הבעייתי וחוסר היכולת של בני להזדהות עם אביו, רצוי שיעבור טיפול אצל מטפל גבר,שכן יש דברים שאני כאישה ,לא יכולה להבין בהתנהגותו. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי טיפול
אייל קנדינוף30/03/2010שלום לך שוב
בגדול אני לא חסיד של טיפולים ואימונים לילדים (למעט מקרים פטולוגים)מהסיבה שבדר"כ הקושי או הבעיה נמצאת אצל ההורים.
אז זיהינו שהבעיה נמצאת בקשר בין הבן לאביו, זה לא אומר שאת לא יכולה לעשות את העבודה בשביל שניכם. יתרה מזאת, ברגע שיהיו לך את הידע והכלים המתאימים לעזור לבנך לצאת מהמצב הקיים תתאפשר ההזדמנות לבעלך לזוז מהעמדה שהוא נוקט לעבר שיתוף פעולה כזה או אחר. ואם לו, אז זה גם בסדר, רק שבמצב החדש הוא יפסיד את הקשר עם בנו וזה על אחריותו.
כל זה נאמר בתנאי שאת מוכנה לאתגר הנדרש, והוא לא פשוט.
לשלוח את הילד למטפל או מאמן יהיה כמו להדביק לו זהות של זה שיש לו בעיה ואת זה יהיה קשה למחוק בעתיד וזה ילווה אותו בהמשך. כמובן יש לזכור שאם לא תהיה בררה אחרת אז העדיפות היא למטפל זכר שבנך מסכים לפגוש.
והדגש הוא על כך שבנך מסכים ורוצה ללא כפייה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)

