מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חבר?!?נטלי30/03/2010
שלום רב:
לא בטוחה שזה הפורום הנכון אך בכל זאת אשמח לחוות דעת.
הגדולה שלי בכיתה ג' מאוד מקובלת ודומיננטית בכיתה ותלמידה מצטיינת ויש קטע כזה שכמה בנים מהכיתה הציעו חברות לכמה בנות. אני הסכמתי כי הגיוני שבגיל כזה חבר זה תמים לחלוטין רק שבזמן האחרון היא מתחילה לספר שהוא ביקש ממנה נשיקה והיא לא הסכימה ואחר כך היא שאלה אם אני מסכימה לה בלחי..\ כמובן ששוחחנו רבות על כך שהיא קטנה מדי וזה לא בא בחשבון אך נראה לי שהיא מושפעת מחברותיה.
בקיצור הבעיה שלי זה שאני מפחדת להיות יותר מדי נחושה וקשוחה בתשובה שלי (שהיא כמובן שלילית!!!) כך שבסוף היא תסתיר ממני ולא תספר לי עוד דברים ותעשה מאחורי הגב.
איך כדאי לי להתמודד עם כל העינין הזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא
שלי ורדי31/03/2010שלום,
אני מסכימה אתך, הלחץ וההשפעה החברתית גורמים לילדים לעשות דברים שלא רוצים אותם. את מפחדת להיות קשוחה, אך חד-משמעית את יכולה להיות בלי לתת לבתך הרגשה שהיא על תנאי אצלך. מה יעזור קשיחות או איומים למיניהם? הכי נכון להישמר מלקלקל את הקשר, אך ה לא אומר להסכים אתה. כדאי לתת לה הרגשה שאת בעדה, בעד עצמאות החשיבה שלה, בעד שתעשה מעשים שתואמים את הרצון שלה, ובייחוד שתשקול את היתרונות והחסרונות של כל דבר. נשיקה בלחי זה לכאורה תמים, ולא מזיק, אך תלוי עד כמה פעמים ה"חבר" הקטן של הבת שלך יבקש ותלוי אם זה יהיה מנוף לעוד דברים שיבקש מתוך סקרנות להתנסות. תדברי עם ביתך על הצורך שלה בלרצות
תבררי אתה אם קיימים דברים שהיא רוצה אך היא לא שלמה עד הסוף אתם, עלהרצון שלה להתנסות, ועל החסרונות של התנסויות אלה אם תלך צעד אחד קדימה מדי ותצטער מאוחר יותר.תדברי אתה על התדמית שלה בעיני החברה ובעיני עצמה. אל תלחצי מדי כדי שלא תפסיק לשתף אותך, עצם השיתוף מראה שהיא מחשיבה את דעתך ורוצה הכוונה ממך. זה מאד חיובי ואומא משהו על בסיס הטוב של הקשר ביניכן. לא נראה לי שאת צריכה לחשוש מאד, רוב הסיכויים שהיא תקשיב לך בסוף.
כל טוב
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבר?!?
נטלי31/03/2010אלפי תודות על התשובה הכנה והמפורטת. לוקחת את עצתך ואקווה לטוב!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)