bgrv c, 16

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• bgrv c, 16
    חנה טויטו
    01/04/2010

לא אני ולא בעלי מצליחים למנוע מבתנו בת ה 17 לצאת בכל ערב שלמחרת יש חופש (כשיש לימודים למחרת היא לא נוהגת לצאת) היא חוזרת בשעות מאוד מאוחרות לפעמים לקראת הבוקר וכבר קרה פעמיים שאני ואח שלה הינו צריכים ללכת לאסוף אותה ממסיבה כשהי שתוייה.
    ניסיתי להעניש ולקרקע אבל כשנגמר העונש היא חוזרת לסורה.
    ניסיתי לדבר איתה ולהסביר לה שזה לא בריא ומסוכן כי כשהיא שתויה היא לא ערנית מספיק לסכנות אבל אני נתקלת בקיר או שהיא אומרת שלא יקרה אבל זה קרה שוב (כאמור פעמיים) אמנם עבר זמן בין שני המקרים שנה אך בשני המקרים היא לא זכרה כלום בבוקר וכמובן שהקיאה את נשמתה.

בני הגדול מאוד עוזר בריסון שלה אך הוא חייל קרבי ולא נמצא כמעט בבית ואני ובעלי די תלויים בעזרתו כי שנינו לקויי ראיה ולא ניידים ולא יכולים ללכת להביא אותה מכל מקום אלא רק עם מוניות

אנא הנחו אותי איך לדבר איתה איזה ספר לקרוא על הגיל הזה או תקשורת עם הגיל הזה.

ביתי היתה מאז ומתמיד מרדנית ומנצלת לטובתה את לקות הראיה שלנו (זה פוגע אבל אני מנסה לא להראות לה) בעלי בוחר לא להתנגח איתה כי זה תמיד מביא אותו לרתיחה ולא פעם זה היה מלווה בכך שהיכה אותא
    אנא עצתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    bgrv c, 16

הוספת תגובה

• בקשר לבת המרדנית

שלי ורדי
    01/04/2010

שלום לך, אכן מצב מסובך,
    העובדה שאת ובעלך לא אחידים בעמדה מולה, משאיר אותכם ללא כוח, כך את זקוקה לבנך. מצד הבת, כש"שלושה הורים" על הראש שלה, אז עלולה להתמרד עוד יותר. לבעלך יש קושי עם הההתנהגות שלו והריסון שלו כלפי הבת, פעם נגרר לתוקפנות כלפיה ופעם נמנע. תוקפנות זו לבטח השאירה אצל הבת הרבה פגיעה וכעס.
    אין לי הרבה מידע, עד כמה המצב של לקות ראיה של שניכם השפיע על החינוך שלה
    הגיע זמן שתקבלו הדרכה, ובתחושות שלי נראה שהדרכה הורים קבוצתית הייתה עדיפה, כך הייתם לומדים מהורים נוספים.
    גם הדרכת הורים פרטנית מומלצת. וטיפול משפחתי אם הבת הייתה מסכימה להצטרף. תתענייני במקום מגורייך, באופן פרטי או במקום ציבורי, במשרדי הרווחה.
    דרך אחרת, הינה לשתף את יועצת בית הספר כדי שתקרא לבת לשיחה ולהתקרב אליה, להבין את המניעים להתנהגות ולנטייה להתפרקות כזאת דרך השתיה.
    אני מסכימה איתך שהמצב של השתיה שלה מסוכן עבורה, מעיד על מצוקה,על שיקול דעת מוטעה מצידה ועלצורך גדול למצוא פורקן. אין דרך כרגע אלא לשמור עליה כפי שאת עושה, למרות הקושי של נסיעה במוניות עד המצב יתברר וישתפר בדרך של הדרכה או ייעוץ משפחתי.

בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו