מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חברה בסכנת התאבדות ?חסוי09/04/2010
יש לי חברה בבית ספר שהיא וואנאביז (~מנסה להיות אימואית~)
איך שהיא מגדירה אימו = אחד שבדיכאון , חותך ורידים , שומע רוק עם פוני ...
עכשיו שמתי לב שככל שהיא מנסה להיות ככה יותר - היא יותר דופקת לעצמה את החיים ואני מפחדת באיזה שהוא שלב שזה גם אמיתי
היא באה אליי ולעוד חברה (~נקרא לחברה השנייה יעל ~) ואומרת לנו שהיא רוצה להתאבד ..
היא מזכירה לי כל הזמן שפעם היא ניסתה לחתוך ווריד ושיש לה צלקת ...
היא בהפסקה מנסה להיכנס לדיכאון = היא יושבת עם פרצוף מבואס ולא מדברת עד סוף ההפסקה - ואחרי כמה זמן זה תופס והיא באמת בדיכאון כל היום ...
אני ויעל חושבות שהיא סתם עושה את זה בשביל להראות שהיא מגניבה (היא חושבת שכל מי שחותך וורידים ובדיכאון מגניב ) , אבל אני מפחדת באיזה שהוא שלב שה אמיתי
כי גם לי קרה שנה שעברה שאמרתי שאנירוצה להתאבד הרבה ואפחד לא לקח רציני ונכנסתי מזה ממש דיכאון עמוק של כמעט שנתיים ...
מה עושים עם זה ?
כדאי ללכת לדבר עם היועצת ?
ואיך אני יודעת אם היוצת תספר או לא ?
בבקשה תעזרו לי זה ממש דחוף /:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
חסוי09/04/2010אם היא בדיכאון ואני שואלת אותה מה קרה היא מתחילה לצעוק ולהתעצבן 'שום דבר לא קרה תעזבו אותי כבר !!!!!! '
אבל אחרי כמה זמן שאני שואלת אותה מה קורה היא עונה לי תשובה 'ממצוויייןןןןןןן ' (במסנג'ר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברה.
מישהי09/04/2010היי חסויה,
יכולות להיות הרבה אפשרויות ללמה החברה שלך מתנהגת כמו שהיא מתנהגת,אבל אני לא חושבת שמתפקידנו כחברים לדעת לזהות מה מסתתר מאחורי כל התנהגות ומה הפירוש האמיתי שלה.
אולי לפעמים כדאי להפנות מקום לדעה מקצועית של אדם מבוגר העוסק בתחום.
אני כן חושבת שמתפקידנו כחברים להקשיב לחברים שלנו,ולשמוע את קריאות המצוקה שלהם,וזה נראה שחברה שלך צועקת לעזרה.
בין אם זה נובע מתוך מצוקה 'אמיתית' ובין אם זה נובע מתוך רצון להשיג תשומת לב-ישנה בעיה.
אדם שמתנהג בצורה כזו על מנת לקבל תשומת לב,הוא אדם שקיבלת תגובות לא נכונות מהסביבה,שגרמו לו להרגיש שרק בדרכים הנ"ל ירגיש שמתייחסים אליו.
הסיבה שבגללה אדם במצוקה הוא בבעיה,היא מובנת מאליה..
אני חושבת שאת בתור חברה מילאת את התפקיד שלך בכך ששמעת את הצעקה שלה.
לדעתי,את צריכה לשוחח איתה,לבד.
בלי חברים בסביבה,ולא בבית הספר,אלא בבית שלה,בחדר שלה,כשאין סיכוי שאף אחד ישמע את מה שיש לכם לאמר,ולשתף אותה באמת ובתמים מדאגה שלך כלפיה.
בנוסף,
אני מציעה לך לגשת ליועצת בית הספר שלכם,ולהתייעץ איתה,ב-ל-י לתת לה את השם של החברה שלך.
תאפשרי לעצמך קודם כל לשמוע את התגובה שלה,
לראות מה היא מציעה,
אחרי זה תחליטי אם לחשוף את שמה.
בין כה וכה,נראה לי שכדאי שהפנייה ליועצת תהיה אחרי שאת מדברת עם חברה שלך,כי יכול להיות שבעקבות השיחה העניינים יתבהרו ובכלל לא תצטרכי את היועצת יותר.
חוץ מזה,
נראה לי שזה יהיה הרבה יותר טוב אם היא בעצמה תפנה ליועצת.
כעיקרון,
אם את מרגישה מודאגת בגללה,
נראה לי סביר ביותר שתציבי לה אולטימטום:
אני מאד אוהבת אותך ודואגת לך,ובגלל זה אני מבקשת שתפני ליועצת(או כל אדם מבוגר אחר)ותספרי לו מה קורה,
במידה ולא תעשי את זה,אני אעשה את זה.
בהצלחה,
מישהי.
(ד"א הייתי בסיטואציות כאלו,והקטע של האוליטימטום ממש טוב חח,עשיתי את זה לחברה וזה עזר.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוד רבה ^ ^
חסויה10/04/2010אממ אני לא אדבר איתה אני אגיד לחברה אחרת כי אנחנו לא כזה חברות טובות ..
ותודה באמת שמעתי בעצתך ואני מקווה שהיא טיפה תתעשת
ט'נקס (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה מותק:)
מישהי10/04/2010אל תקחו על עצמכן יותר מדי אחריות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
חסויה12/04/2010כן ..
אני אלך מחר לדבר עם היועצת ונראה מה יהיה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקההה
מישהי13/04/2010לפני שאתן מערבות את היועצת והולך להיות בלגאן,
חברה שלך דיברה איתה?
מה היא אמרה?
היא הציבה לה את האולטימטום הזה?
מחכה לשמוע ממך.
מישהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישלך אייסיפייס או מסנ ? O:
חסויה13/04/2010יואו תגידי ישלך פייסבוק אייסי או מסנג'ר ?
יותר נוח לדבר שם /:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)