חוסר אונים לגבי ילדתי בת ה-15

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר אונים לגבי ילדתי בת ה-15
    מירב כהן
    13/04/2010

אני אמא לילדה בת 15 שעד לפני שנתיים היתה ילדה חייכנית כל הזמן ,מוצלחת ביותר בלימודים וילדה חיובית ביותר. בזמן האחרון הילדה שלי הפכה להיות חסרת סבלנות גם לאחותה בת ה-9 וגם לאחיה הקטן, גם איתנו ההורים היא הפכה להיות חסרת סבלנות וסובלנות ברוב הזמן היא קמה בבוקר עם פרצוףמסתובבת ברוב המקרים עם פרצוף חמוץורק עם יש לה משהו שקבוע עם החברים אז היא משתדלת לחייך ועל פניו משדרת עסקים כרגיל, הופכת לילדה אכפתית וחייכנית, אך כאשר היא מסיימת את שלה היא חוזרת להיות ילדה חמוצה שלא נעים להיות במחיצתה.בבית הספר אני מרגישה שהיא פחות משקיעה למרות שציוניה עדיין טובים, המורים אומרים שיש לה פוטנציאל גדול אך היא לא מפסיקה לפטפט בשיעורים. חשוב לי לציין שמה שמפחיד אותי יותר מכל זו העובדה שיש לה אופי חלש ואני מתרשמת ומפחדת שהיא יכולה להיגרר אחרי חברות לעשות דברים שלא מקובלים עלינו ועליה,למשל חברה שאובחנה כילדה שצריכה יותר זמן משאר התלמידים בכיתה למבחנים אז המורה של ביתי אמרה לי שילדתי אמרה לה שיש לה בעיות קשב וריכוז והיא לא מאובחנת.אבקש לציין שילדתי הייתה נערצת על כל הצצות החינוכי כל הזמן.אשמח אם תעזרו לי אני מפחדת לאבד את הילדה שלי.
    בתודה מראש ומצפה להתייחסות מהירה
    אמא מודאגת ביותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חוסר אונים

אייל קנדינוף
    13/04/2010

שלום לך
    בתך נמצאת בעיצומו של גיל ההתבגרות ,כשמוביל אותה מעל הכול החיפוש אחר שליטה ודומיננטיות. זה לכשעצמו נורמלי וטבעי. במקום להיות חסרת אונים ולפחד, קבעי בתוכך את אמות המידה של ההתנהלות במשפחה שלך והנהיגי את עצמך ביחס לאמות מידה אלו כנאה דורש נאה מקיים. ואם בתך מחליטה לא להיות "נחמדה" כלפיכם ואו בתיכם אז זה היחס שהיא תקבל בחזרה כולל חוסר שיתוף פעולה בתחומים שלה הם חשובים. זכרי שאת הכוח שמעצב את עמוד השדרה שלה מול הלחצים החברתיים היא סופגת בבית ובעיקר ממך. את האמא שלה!!!! אז אם את מפחדת עליה- היא תפחד בחוץ , אם את מרגישה חסרת אונים-תחושות אלו משודרות אליה. היי חזקה ושדרי לה חוזק זה ממקום שאומר שאת סומכת עליה אבל היא לא יכולה לקחת אתכם כמובן מאליו.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו