מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבא לא באמיטל22/04/2010
כבר כמה שנים אבא שלי מגיע הבייתה פעם בשבוע בנוסף לכך פעם בשנה הוא נוסע לחו''ל וחודש שלם אני לא רואה אותו. ההורים שלי נשואים אך אני לא מרגישה שאנו משפחה מאוחדת כמו פעם.
להורים שלי יש חשבון בנפרד, כאשר אבא שלי משלם סכום קבוע מדי חודש לאימי.
לאחרונה, נודע לי על כך שאני צריכה לעבור קורס פסיכומטרי שעולה לא מעט, אמא שלי לא מסוגלת לשלם אליו כי היא משלמת על מורים פרטיים ודברים אחרים שאני זקוקה להם לכן מצאתי לנכון לבקש מאבי לעזור לי עם זה.
בפעם האחרונה שהוא הגיעה הוא רק התלונן וניסה למצוא דרך כדי לחזור לביתו.
באותו רגע אספתי את ההורים לסלון והתחלתי לדבר על הקורס, כמה שהוא חשוב לי וכו'.
אבא שלי נורא התעצבן ואמר שזה מספיק מה שהוא משלם כל חודש ושאין לו כסף עכשיו לשטויות.
הוא הוסיף גם שאימו חולה ושהוא חייב לצאת אליה בחודש הקרוב( חשוב לציין שהיא גרה בחו''ל) דבר שיגבה ממנו הוצאות גדולות. לאחר השיחה הוא פשוט קם והלך,כאשר הוא כועס ואומר "אמא שלי חשובה לי מכל דבר אחר" והוא גם שאל אותי אם הוא צודק, אמרתי לו שהוא צריך לעמוד בחובות שלו בין אם זה לעזור לי כדי שאני אצליח בעתיד לבין לעזור לאימו וגם שאני צריכה להיות יותר חשובה לו מכל אחד אחר. כבר כמעט שבוע שהוא לא מתקשר ולא מגיעה.
כיצד עליי לנהוג? האם אני אשמה? האם אני דורשת יותר מדיי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל
אייל קנדינוף24/04/2010לא ולא. את בסדר גמור ואל לך לפתח רגשות אשמה בנושא.
אני מבין שהוריך חיים בנפרד?
האם יש לך עוד אחים?
ואיך היית מגדירה את מערכת היחסים שלך איתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיטל
שלי ורדי25/04/2010הי מיטל
נדמה לי שאת חייה באמת במשפחה מסובכת, ואפשר להבין בהחלט שלא קל לך במסגרת המשפחתית, ומהיחס של אביך. ההורים שלך מתנהגים כגרושים לכל דבר, בעצם פרודים, יש להם בית משלהם לכל אחד, והסדרי ממון. אני רק לא מבינה , האם לא הודיעו לכם, הילדים (אני מקווה שיש לך אחים..) שנפרדים? זה נראה לי הזוי, אם לא דיברו אתכם על שינוי הזה בחייכם...
מדברייך על הסיטואציה שתיארת אפשר להזדהות עם ההרגשה הכבדה שלך לגבי האנכויות של אביך והקושי לו לשים את הצרכים שלך מעל הצרכים האישיים שלו.
אני לא חושבת שעשית משהו לא בסדר או לא מקובל , כמו כל ילד ביקשת שיממן לך פסיכומטרי, זה לא מותרות, זה לצרכים לימודיים ולעתיד שלך. אביך אולי מעוצבן על אמא או על עצמו ואיכשהו לא מ ומתעל כעס עלייך.
יתכן שעם אביך כדאי לך להיות לבד, לבקש ממנו שיקח אותך מחוץ לבית, לדבר אתו ללא נוכחות אמך, לבלות אתו גם. יש לי הרגשה ששהותו בבית מלחיצה אותו. בנוסף, אם הם לא הסבירו על הפרידה ביניהם, הם חייבים לך הסבר.
אתם צריכים ייעוץ מפשחתי, ללא ספק, .
אם הרגשות שלך קשים למשך תקופה ארוכה, תפני ליועצת, תשתפי אותה ותבקשי ממנה לערב את הורייך ולהפנות אותם לטיפול משפחתי ך. באמת-באמת, מגיע לך יחס טוב יותר ותחושת וודאות על מה שהולך בבית ועל הסדרי הראיה עם אביך.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבא לא בא
מיטל28/04/2010שלום שוב!
אבא שלי עובד מחוץ לעיר דבר שמקשה אליו להגיע אחרי יום עבודה הביתה. זה לפחות מה שהוא אומר.
כמובן, שיש לו מקום מגורים נפרדים מאיתנו(ממני ומאמי).
אני כועסת על אמא שלי שנותנת לו אפשרות לעשות מה שבא לו ולפעמים מעודדת אותה להפרד
איתו בגלל שלפי דעתי מערכת יחסים כזו לא תחזיק הרבה מעמד, אמא שלי סה''כ בת 45 ואני רוצה שהיא תהיה מאושרת גם אם זה יהיה עם גבר אחר.
אני בת יחידה במשפחה ואולי קצת מפונקת אך בכל מקרה איני חושבת כלל שמימון פסיכומטרי זה
"ביג דיל" בשביל שני הורים עובדים. וכמו שאמרה שלי,כנראה שגורם הבעיה זה היחסים המתוחים בין הוריי ולא הכסף.
מערכת היחסים ביני לבין אבי זוהי מערכת הבנויה על הרבה דרישות מצד אחד.
מגיל צעיר אבא שלי מחנך אותי להיות "סופרוומן" מה שנקרא, כלומר, לדעת לבשל, להצליח בלימודים ולדעת לעשות כמה דברים בו זמנית.
כיוון שאני בת יחידה במשפחה כמו שכבר אמרתי אבא שלי מצפה ממני להכי הרבה שרק אפשר. בזמן שהוא כבר 5 שנים לא עוזר לי להגשים את הציפיות
שלו חוץ ממזונות ובגדים שזוהי מחוייבות שלו הוא לא נותן כלום, לא חום, לא כסף ללימודים וגם לא את הנוכחות שלו כשאני צריכה אותו.
הוא לא מדבר איתי קרוב לשבועיים, ואיני יודעת בכלל למה...
להתקשר אליו ראשונה? ואם כן מה להגיד?
אשמח לתשובה מהירה.
בתודה מראש
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבא לא בא
מיטל28/04/2010שלום שוב!
אבא שלי עובד מחוץ לעיר דבר שמקשה אליו להגיע אחרי יום עבודה הביתה. זה לפחות מה שהוא אומר.
כמובן, שיש לו מקום מגורים נפרדים מאיתנו(ממני ומאמי).
אני כועסת על אמא שלי שנותנת לו אפשרות לעשות מה שבא לו ולפעמים מעודדת אותה להפרד
איתו בגלל שלפי דעתי מערכת יחסים כזו לא תחזיק הרבה מעמד, אמא שלי סה''כ בת 45 ואני רוצה שהיא תהיה מאושרת גם אם זה יהיה עם גבר אחר.
אני בת יחידה במשפחה ואולי קצת מפונקת אך בכל מקרה איני חושבת כלל שמימון פסיכומטרי זה
"ביג דיל" בשביל שני הורים עובדים. וכמו שאמרה שלי,כנראה שגורם הבעיה זה היחסים המתוחים בין הוריי ולא הכסף.
מערכת היחסים ביני לבין אבי זוהי מערכת הבנויה על הרבה דרישות מצד אחד.
מגיל צעיר אבא שלי מחנך אותי להיות "סופרוומן" מה שנקרא, כלומר, לדעת לבשל, להצליח בלימודים ולדעת לעשות כמה דברים בו זמנית.
כיוון שאני בת יחידה במשפחה כמו שכבר אמרתי אבא שלי מצפה ממני להכי הרבה שרק אפשר. בזמן שהוא כבר 5 שנים לא עוזר לי להגשים את הציפיות
שלו חוץ ממזונות ובגדים שזוהי מחוייבות שלו הוא לא נותן כלום, לא חום, לא כסף ללימודים וגם לא את הנוכחות שלו כשאני צריכה אותו.
הוא לא מדבר איתי קרוב לשבועיים, ואיני יודעת בכלל למה...
להתקשר אליו ראשונה? ואם כן מה להגיד?
אשמח לתשובה מהירה.
בתודה מראש
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיטל
שלי ורדי28/04/2010היי מיטל,
קשה לפעמים להבין למה אביך מנוכר כל כך ועסוק בחייו, בעוד שיש לו רק בת אחת לגדל. נראה איכשהו שהוא מבלבל בין הקשר עם אמך לקשר אתך ומתרחק גם ממך. תנסי לא להזדהות יותר מדי עם אמא, כדי להשאר דמות מובחנת יותר במשפחה, לא להרגיש אליו רגשות דומות לאלו של אמך, ולצפות לקשר שונה בינך לבינו.
הוא רואה אותך בדרך מסוימת כמבוגרת טרם זמנך, מצפה ממך להרבה, קשה גם להבין למה דוקא לפסיכומטרי לא עוזר לך, הרי הוא רוצה שתצליחי. הוא מאד עסוק בחייו, ובכעסים על אמך ומתקשה להבין נכון להיום. הרבה דברים לא מדוברים במשפחה שלך..
.האם את יכולה לפנות לאמך ולבקש ייעוץ פסיכולוגי ובדרך הזו למצוא לך מטפל-בן ברית שיגייס את ההורים לשינוי הקשרים וההתנהלות במשפחה?
אם אמך מסרבת או חלשה, ניתן לפנות למישהו בבית הספר, יועצת או פסיכולוגית, אך צריך לספר להן חלק מהדברים שקורים במשפחה. אני חוששת יש הרבה סודות ודברים נסתרים שמחייבים אותך לפתוח ולספר אותם, בניגוד להתנהלות המשפחה היום. את נדרשת לאומץ רב (נראה לי שיש לך וגם את מספיק בוגרת לגילך ורואה דברים) כדי לעצור את אופן ההתנהלות של הורייך, כיזה הכי נכון מבחינת בריאות נפשית עבורך, ובסופו של הדבר גם עבורם.
לשאלתך האם צריך לפנות אליו אחרי זמן שלא יצר קשר , קשה לי לענות לך, נראה לי שכן, אולי להציע לאביך להיפגש לא בבית, אולי לומר לו שאת מבקשת שיתקשר אלייך ואת מתגעגעת אליו, לות לא מגיע אז שיתקשר לטלפון האישי שלך. אני מתקשה לנבא איזו תגובה תקבלי. נראה לי נכון לנסות ליצור איתו קשר עצמאי, דרך טלפונים או דרך פגישות מחוץ לבית, כי לבית לא יגיע הרבה בגלל האמא. אולי גם ללשתף אותו באופן פתוח במחשבותייך על היחסים ביניהם? האם אפשרית ויעילה שיחה כזו אתו? את יודעת יותר ממני בוודאי...
בהצלחה,
שלי ורדי
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)