ביישן ..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביישן ..
    דנה
    24/04/2010

שלום רב,
    יש לי ילד בן 11.5, ילד מקסים, יפה תואר עם חיצוניות מרשימה ובכל זאת ביישן....
    בבית הספר יש לו את קבוצת החברים שאיתם הוא משחק, אחר-הצהרים הוא מעדיף להיות בבית ולשחק במחשב,(יש לו הגבלת שעות מחשב) כאשר אני מציעה לו ללכת לחברים או להזמין הוא מסרב.
    מה שאני מרגישה שהוא לא נפתח חברתית כי אני יודעת שהחברים בכיתה כן נפגשים אחר הצהרים גם בנים וגם בנות.
    השנה היו הרבה בנות מצווה והוא לא רצה ללכת, הוא הלך לאחת ולשנייה התקשר ואמר שכואבת לו הבטן.
    גם כשהיה יום הולדת לחברו הוא התקשר ואמר שכואב לו הבטן.
    ביום העצמאות הוא קבע עם חבר ואז שעתיים לפני הוא טען שכואב לו הבטן, הוא ממש בכה שכואב לו ונשאר בסוף בבית.
    איך אני יכולה לעזור לו ? האם להניח לו?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביישן ..

הוספת תגובה

• לדנה

שלי ורדי
    24/04/2010

שלום דנה,
    נשמע מדברייך כי לבנך יש חרדה חברתית הבאה לידי ביטוי בעיקרבמסגררות לא פורמליות. בבית הספר יותר קל לו כשיש מסגרת ומעט הפסקות. יש לו כנראה מעצורים והוא לא משוחרר, עוצר את הדחפים שלו.
    יש להבין שבגיל הזהמתחיל תהליך הורמונאלי פנימי אצל הבנים ובדרך כלל הם מאד שובבים...
    ייתכן כי עדיין לא הגיע לבשלות הזאת או שתמיד הייתה לו חרדה חברתית כלשהי, שהייתה מוגנת ע"י נוכחות ההורים. היום, כשרוב חבריו מתחילים לבלות יותר מחוץ לבית, הואמתקשה לעשות זאת. ייתכן שהחרדה קשורה למידת העצמאות שלו מכם, ההורים. האם היה לו תמיד קושי עם בני גילו, היה לו קושי להרגיש שייך לחברת בני הגיל, לשחק כשווה, להתחלק, להשתובב?
    כדאי לדבר עם המורה שלו, אולי לה יש כמה רעיונות לאור זאז שהיא רואה אותו כל יום בכתה, אולי לחשוב על חוג כלשהו....
    להניח לגמרי, לא לחשוב ולהתכוונן איך לעזור לו , אני לא ממליצה, אך גם לא ללחוץ מדי בלי להבין ולטפל בסיבות לחרדה גם לא ממליצה. אם אתם לוחצים או נראים דואגים ביחס למצבו, זה ינמוך עוד יותר את הדימוי העצמי שלו, וזאת אתם לא רוצים. אם המצב לא ישתנה במשך תקופה, כדאי לחשוב על ייעוץ יותר מקצועי.

בברכה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו