ריב עם אמא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריב עם אמא
    yuval
    29/04/2010

אני בת 15, אמא שלי ,אני ואחי גרים ביחד [כי ההורים גרושים] ויש לי בעיה שכבר ממש מפריעה לי..
    לאמא שלי יש חבר ואני פשוט שונאת אותו. הוא לא גבר, הוא מפחד מג'וקים, מלחבר דברים לחשמל, הוא פשוט מעצבן והוא מדבר מלא ואי אפשר לתאר אותו אחרת - לא מועיל לא מזיק.
    אני יודעת שאני נשמעת ממש רעה, אבל גם כל המשפחה שלי חושבת ככה, אחי, דודה, סבא וסבתא, כולם כבר אמרו לה להתקדם הלאה, גם בהתחשב באישיות שלו וגם בהתחשב בזה שהוא לא מבוסס.
    הוא לא מתקשר איתי ועם אחי, הוא לא מתעניין והוא ממש מפריע לי בפרטיות שלי בבית ובכלל שמגיע לאמא שלי יותר ממנו.
    בזמן האחרון הוא בא אלינו כל יום, נמאס לי לראות אותו, הוא בא אלינו בשבתות כבר יותר משנה הוא מגיע ב6 בבוקר וכרגיל מדבר ומדבר בקול הבסי שלו ואני מתעוררת כל שבת ב7 גג!
    הם כל היום מדברים בטלפון ואפילו לה כבר נמאס. אמרתי לאמא שלי מלא פעמים שנמאס לי לראות אותם ביחד, שהוא מעכב אותה, היא אמרה שהיא בכלל לא אוהבת אותו ושהיא שומרת איתו על ה"זוגיות" המזויפת הזאת כי הוא מפרסם אותה בעסקים שלהם..
    אמא שלי מצפצפת עלי, היא בכלל לא מתייחסת למה שאמרתי לה, אני והיא כבר ממש מרוחקות, אני לא מספרת לה כלום, כי היא לא מקשיבה לי. באמת שנגמו לי הכוחות . כבר 3 ימים אני מתעלמת ממנה.. והיום היא צעקה עלי כי נמאס לה.
    מה לעשות? באמת שבא לי לבכות, אני לא מקבלת יחס. הלוואי שסופר נני הזאת היתה יכולה לבוא לפה ולדבר איתה.
    עצות? :[ וסליחה שזה כל כך ארוך.. אין לי למי לפנות יותר :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריב עם אמא

הוספת תגובה

• בקשר לאמא והחבר שלה

שלי ורדי
    29/04/2010

היי,
    לא נשמע טוב באמת, שמישהו שאת לא מחבבת מסתובב כל כך הרבה בבית שלך.. אולי הוא לא מספיק שווה להיות חבר של אמך אך היא בחרה אותו ודי קשה , אפילו בלתי אפשרי שתקבל עצות ממך, מהבת שלה,.צריך מבוגר אחר לייעץ לה. אני חושבת שמעל לכל מפריע לה חוסר היחס שלה לצרכים שלך, העובדה שאת תופסת אותה מקשיבה רק לעצמה ולא מוותרת למענך. חבל על הריחוק ביניכן, האם באמת נגמרו לך המילים או את לא רוצה להתפרץ עליה בכעס ובוחרת להתעלם ממנה? נראה כי ההתלעמות שלך נוגעת בה כי היא כועסת..
    אפשר לבקש ממנה, בעצה עם אחיך וסבתך, להיות אתו קצת פחות בתוך הבית שלכם. לפחות שתתאמץ לשמור מעט על הפרטיות שלך ושל אחיך. אל תבקשי ממנה להיפרד, היא תתגונן ואין סיכוי שתעשה את זה, אך להגביל את נוכחותו בבית היא כן יכולה. מה עם אביך? האם הוא יכול לעזור איכשהו, האם אפשר לבלות אצלו יותר זמן?
    בכל מקרה, נראה שאת ואמך צריכות איזה ייעוץ משפחתי,כי הניכור והאכזבה שלך ממנה גדולים. תבקשי זאת. תוכלי גם לכתוב לה מה את מרגישה , יש לי תחושה שבשיח פנים מול פנים ביניכן יש אטימות, אולי דרך מכתב תהיה יותר פתוחה להקשיב לך.

בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו