מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פסיכולוגאדווה29/04/2010
שלום,יש לי בעיה. נכון אומרים שמתבגרים מתחרקים מההורים ומתקרבים לחברים,יוצרים קבוצות,מחפשים אהבה?
אצלי זה לא ככה,אני מתרחקת מקבוצות,זהמלחיץ אותי,אני מתקרבת להורים שלי ומחכה להם שיחזרו מהעבודה בכל יום כדי לדבר איתם כי אין לי הרבה עם מי לדבר. בנוסך לכך,אני רוצה אהבה רק כדי להיגאל מהייסורים. לפי מה שאתם רואים אני אפילו מדברת בשפה גבוהה כי אני קוראת המון ספרים במקום לצאת לבלות כמו שאר המתבגרים,מרוב שהמצב בבית מסובך קצת אז התבגרתי הרבה יותר מהר ממה שהייתי צריכה. אני חושבת שאני בגיל שילדים לא אוהבים לעשות מה שאומרים להם,אוהבים למרוד,ודווקא אני זו שאוהבת לעשות מה שאומרים לי ולציית לפקודות.
בקיצור,אני חושבת שהאופי שלי דפוק ולכן הביטחון העצמי שלי שואף ל0,אני לא מעריכה את עצמי,אני מסתירה את עצמי מתחת לבגדים ומכסה את עצמי כמה שאפשר.
יחד עם זאת,כשאר אני נמצאת אם כבר עם מספר קטן של אנשים אני מרגישה יותר פתוחה ויותר משוחררת מאשר עם קבוצה גדולה. בחברה גדולה אני פשוט שותקת.
עוד דבר,אני לא יוצרת ולא יוזמת דברים כמה מעל לשנה ופעם הייתי יותר חברותית,לא תמיד הייתי כזו שקטה.את האמת,אני מאשימה את ההורים שלי בכלהמצבהנפשי שלי והרגשי,כי הכל בגללם.
ההורים שלי מגיל קטן ,אני לא יודעת בדיוק איך ולמה (אבל יש לזה הסברים פסיכולוגיים בוודאות), גרמו לי לא להאמין בעצמי כי מאז ומתמיד לא הייתי בטוחה בעצמי,בטח שלא בסביבה גדולה.
אני כ"כ רוצה ללכת לפסיכולוג אבל אני כ"כ ביישנית שאני אפילו לא מסוגלת לבקש מההורים שלי. לכן בחרתי לכתוב פה..ומקווה שתייעצו לי באמת.
אוהבת ומעריכה,נועם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועם
שלי ורדי29/04/2010שלום נועם,
אפשר להבין את הקושי שלך, כבד לך, המילים שלך כבדות ושקולות. התבגרת מהר מדי, קפצת כמה שלבים, אך בתוך תוכך מתנהל "קרב" בין המעצורים, התלות בהורים המתבטאת בעיקר בתפקיד האחראי שיש לך כלפיהם וכלפי המערכת המשפחתית (יש לזה בוודאי סיבות ...) , לבין הצורך להיפתח, להשתחרר,לא לשלוט ברוב הזמן במחשבות, דחפים, רגשות.
יש בך נאמנות רבה כלפי ההורים, לדעתי זה גם הצורך שלהם, אף פעם זה לא צורך חד צדדי. את צודקת בכך שהאחריות המירבית על תחושת הביטחון שלך היום היא עליהם, הרי הם גידלו אותך. הביישנות בקבוצה גדולה אינה מאד נדירה , את לא היחידה, אך העובדה שאת מרגישה את עצמך נהנית לפעמים בפורום קבוצתי קטן מעודדת, יש בך צרכים שאת חונקת אותם, ואת חשה לפעמים את ה"ניצנים" שלהם.
יש זמן שכדאי להסתכן ולהתמודד עם תחושת הביישנות, להיפתח על מנת להרוויח משהו חשוב. לבקש טיפול פסיכולוגי זה בשבילך אולי כמו להגיד להורים שלך שהם לא גידלו אותך טוב, אך מה לעשות שהחיים קשים מדי לפעמים,.... כולם עושים טעויות. מותר לך לכעוס גם לפעמים ומותר לך לא לסחוב את כל האחריות על מה שירגישו, אם תיפתחי אליהם.
בכך תאפשרי להם לתקן משהו , אם יתגייסו ליזום עבורך טיפול פסיכולוגי והדרכת הורים עבורם
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלי ורדי
אדווה30/04/2010אכן יש בי הרבה צרכים שאני חונקת,כמו לדבר עם אנשים,למשל אני רואה כמה בנות מהכיתה מדברות על דבר שאני מכירה ואני כ"כ רוצה להשתתף בשיחה ומשהו בי עוצר אותי,משהו שלעתים אני חושבת שרק גורם חיצוני יכול לעזור לי להשתחרר ממנו.
קלעת בול כשאמרת שאם אני מבקשת פסיכולוג זה כאילו אני אומרת להורים שלי שהם לא גידלו אותי טוב,אך זה נכון. יש מקרים שבהם אני יושבת עם עצמי ומגלה שגידלו אותי יותר בצורה חומרית ופחות גידלו אותי עם רגשות. מעולם לא פתחתי את הרגשות שלי בפני מישהו,אולי קצת דיברתי על זה אבל לעולם לא אמרתי לבן אדם שאני אוהבת אותו,אני מעדיפה לשבת עם עצמי ולהתפרק. זאת ההתבטאות שלי.
השאלה שלי היא האם הטעות שההורים שלי עשו היא בלתי הפיכה או שעדיין יש לי הזדמנות להפוך לאדם חופשי ומאושר?
נ.ב
בביה"ס יש לי סטיגמה כבר של ילדה לא מקובלת ואף אחד לא כ"כ אוהב להסתובב איתי,יש לי חברה אחת טובה שרק איתה אני מסתובבת,ואם היא לא באה אני לבד.
אני כ"כ רוצה לפתוח דף חדש בחיי ולהראות לכולם את נועם האמיתית,שגיבשה כבר זהות ויודעת מה היא רוצה ורק צריכה לפרוץ את כלה חומות.
השאלה שלי היא האם אני יכולה להמשיך לסחוב ככה את הבדידות והתחושה של ילדה לא מקובלת,שאין לה הרבה חברים והיא יושבת לרוב בבית במחשב ולחכות עד שיסתיימו הלימודים ואני אוכל לפתוח דף חדש בסביבה חדשה?האם זה מומלץ למצב שלי?כי זה הכיוון שלי נכון לעכשיו. לחכות לסביבה חדשה ושם להיות נועם שאני רוצה להיות.
תודה רבה על הייעוץ! מחכה לתשובה בקוצר רוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועם שוב
שלי ורדי30/04/2010היי,
למדת להתחשב מדי לרגשות של האחרים, וכך חונקת את שלך כאילו יפריעו לאחרים...ומה קרה אם ההורים שלך טעו?... כמעט כל ההורים טועים במשה לגבי גידול ילדים, רוב הטעויות לא מכוונות ורוב ההורים רוצים בעושרפ של ילדיהם. לא בהכרח הורייך יקבלו את בקשתך לטפול כהוכחה לחוסר מושלמות שלהם. הוריםפעילים הגנות רבות, יכולים לשער שבעיותייך אישיות ולא קשורות אליהם.
אני גם לא חושבת שגילדו אותך ממש לא טוב, את מצטיירת לי כאדם טוב מאד ומלא תובנות מהרבה בחינות,
לא כדאי לך לחכות חמודה, לסיים את בית הספר, אני מבינה את הצורך ב"לשנות מקום , לשנות מזל" ולצאת מהמקום חברתי שיש לך היום. אולי חוג או תחביב מסוים , או עבודה בקיץ, יעזרו לך להיכנס לחברה קטנה אחרת. המחשבות לדחות את השינוי נובעות מהקושי בשינוי ובאי הוודאות שטומן ...
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)