מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ההשפעה של אמאאדווה02/05/2010
יש לי סיפור שיושב אצלי כבר למעלה מ6 שנים ופעם ראשונה שאני פורקת אותו..
אומרים שבנות מזדהות עם אמא שלהן,הן מחקות אותה ועושות הכל כדי להיות כמותה.
אמא שלי קצת חולה בנפשה,היא מוצפת ברגשות ובפחדים. אני,בתור ילדה קטנה העתקתי את ההתנהגות שלה.
היא לא יצרה לעצמה מעגל של חברים,אז גם אני לא. היא לא טורחת להתעניין בדברים ולהתערב בשיחות של אחרים,ואני בתור ילדה קטנה העתקתי אותה והפכתי להיות שטקה ומופנמת בצורה שהיא כבר חריגה.
בערך לפני שנה,כשכבר אמא שלי קלטה את האופי שלי היא התחילה להאשים אותי שאני דומה לה,שלמדתי ממנה את הדברים הלא טובים,כמו להיות הרבה בשקט,לריב עם אנשים,לדבר אפילו על דברים לא מעניינים (היא מאשימה אותי בכל זה). הבעיה שלה שהיא כנראה לא הבינה שילדות מחקות את אמא שלהן,היא לא חושבת על זה שילדים קטנים לא מבחינים בין טוב לרע,הם פשוט עושים מה שהדמות הראויה לחיקוי מבחינתם עושה.
יש לציין שאני ילדה מאוד חכמה,אבל אני מדכאת את הפוטנציאל שלי בגלל שהאופי שלי כבר נהרס,באמת,אין לי תחומי עניין ואין לי נושאים משותפים עם בני גילי (ולעתים אני מרגישה שאין לי נושאין משופתים עם אף אחד).
אני לא יודעת מה לעשות,אמא שלי לא יכולה להקשיב לי,היא פשוט מאשימה אותי במצב שהיא (בעקייפין) הביאה אותי אליו. אני לא מאשימה את אמא שלי רק,אני מאשימה גם את עצמי אבל זה לא יעזור,הייתי ילדה קטנה ופשוט עשיתי מה שחשבתי לנכון..לחקות את אמא.
אני מפחדת מהעתיד כי אני לא יודעת איך אוכל להסתדר בסביבה,אין לי אף אחד שיכוון אותי בחיים ויעזור לי לצאת מהמצב הנפשי שנכנסתי אליו!
מקווה שתבינו אותי ותעזרו לי..אדווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאדווה
שלי ורדי02/05/2010היי אדווה,
את נשמעת כואבת ובודדה, בטח ובטח לא קל לגדול ליד אמה עם בעיות נפשיות שלא לימדה ולא איפשרה לך לחוות תקשורת חברתית פתוחה, רגיעה, בטחון וסקרנות טבעית.היא לא בוטחת לאנשים ומסתגרת, ואת גם, הן כי חיקית אותה ,הן כי לא איפשרו לך משהו אחר.
אבל תזכרי שבכל זאת את אדם אחר, שונה, עם גנטיקה קצת שונה וחוויות שונות, ההבדל הזה יכול לעשות המן הבשינוי בדרך החיים שתיבחרי. איפה אבא?האם היה איתך בילדות, האם היום ניתן להתקרב אליו? יפה דמויות אחרות במשפחה כדי שתתקרבי ותקבלי תמיכה וגם דוגמא לקשר, וחיזוק לכך שאת מאובחנת מאמך כבן אדם?
את צריכה אנשים אחרים משמעותיים, כי ליד אמא יהיה קשה להתפתח, היא מוסיפה בזאת ומאשימה אותך וזה מזיק לך כיפליים.
יש לך רשות וזכות לבקש גם טיפול רגשי פרטני לעצמך, בקהילה,או באופן פרטי, עד כמה שמצבכם הכספי מרשה זאת. תתענייני דרך המשפחה או דרך היועצת או דרך עובדת סוציאלית, אם המשפחה קשורה לרווחה באיזשהו אופן. אל תוותרי, תחשבי על הפוטנצאיל המבוזבז שלך..העיקר להתחיל להיפרד מהאמא ברמה הרגשית, ולא לזהות את עצמך את הבאופן טוטאלי איתה, כפי שאת מביאה את עצמך כאן.
בהצלחה,
מקווה שתמצאי את הכוחות,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלי
אדווה02/05/2010אני כ"כ מעריכה את העזרה שלך את לא מבינה כמה..אבא שלי ג מושפע רבות מאמא שלי כי את האופי לקחתי ממנו אבל אמא השפיעה על כולנו,עליו עליי ועל אחי הקטן.
בגללה אנחנו לרוב מדוכאים כי אין את החופש,את השחרור,אין אצלנו שיחות פרטיות אלא רק שיחות כלליות שנוגעות לכולם. אף אחד מבני המשפחה לא יכול לדבר על נושאים שקשורים רק לעצמו כמו לימודים,זוגיות וכו'. לצערי אין לי עדיין את האומץ להשתחרר רגשית מאמא,והרבה המליצו לי על פסיכולוג אבל אני לא חושבת שאני יכולה להרשות את לעצמי מבחינה מנטלית,כי אני מכירה את עצמי אני אלך לפגישה שניים ואתייאש מזה.
לכן אני רוצה שתעזרו לי למצוא פתרון,שתתנו לי כוח ותקווה שזה לא מאוחר מדיי ושאני עדיין יכולה לצאת מהגבולות שהמצב בבית הציבו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלי
אדווה02/05/2010אני כ"כ מעריכה את העזרה שלך את לא מבינה כמה..אבא שלי ג מושפע רבות מאמא שלי כי את האופי לקחתי ממנו אבל אמא השפיעה על כולנו,עליו עליי ועל אחי הקטן.
בגללה אנחנו לרוב מדוכאים כי אין את החופש,את השחרור,אין אצלנו שיחות פרטיות אלא רק שיחות כלליות שנוגעות לכולם. אף אחד מבני המשפחה לא יכול לדבר על נושאים שקשורים רק לעצמו כמו לימודים,זוגיות וכו'. לצערי אין לי עדיין את האומץ להשתחרר רגשית מאמא,והרבה המליצו לי על פסיכולוג אבל אני לא חושבת שאני יכולה להרשות את לעצמי מבחינה מנטלית,כי אני מכירה את עצמי אני אלך לפגישה שניים ואתייאש מזה.
לכן אני רוצה שתעזרו לי למצוא פתרון,שתתנו לי כוח ותקווה שזה לא מאוחר מדיי ושאני עדיין יכולה לצאת מהגבולות שהמצב בבית הציבו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאדווה
שלי ורדי02/05/2010היי שוב,
תנסי להתרקח במעט מהבית, מהחיים בצל ההורים. אני לא יודעת בת כמה את , אך אולי חוגים, תנועת נוער, עבודה כלשהי, להיות עם אנשים אחרים, להתקרב לדמויות אחרות במשפחה. אם לא פסיכולוג אז אולי טיפול באומנות , בתנועה, אולי אימון וייעוץ כלשהו , אם את מרגישה נבוכה כל כך בטיפול פסיכולוגי.
בעיות כמו שלך, חשוב שתדעי ,אינן נקודותיות, כך שהפתרונות הקלים והמהירים כביכול רק מטעים ומייאשים כי לא יביאו לשינוי המיוחל ויאכזבו. צריך הרבה אורך רוח ועבודה עצמית, או בעזרת איש מקצוע, התנסויות חדשות מחוץ לבית, אפילו השתתפות בקבוצה כלשהי של מתבגרים /ות. משהו מכל זה יעזור לך לזוו קדימה בכמה צעדים.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)