בעית זוגיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעית זוגיות
    בת 13
    02/05/2010

שלום, אני כותבת פה בשם חברתי (היא מאוד נואשת ולכן אני כותבת בשמה).
    יש לי חברה בת 13 וחצי, שתינו באותה כיתה ואנחנו מכירות הרבה זמן.
    לפני שנה בערך החלה להתכתב עם בחור בן 18 במסנג'ר, אותו בחור הוא קרוב משפחה של עוד חברה שהכירה לה אותו. עם הזמן הם החלו להתקרב והם עכשיו מאוהבים (כל מערכת היחסים הזאת הייתה מלווה במשברים ודכאונות וכאלה..)
    גם אותי כחברה זה הטריד שלחברה הכי טובה שלי יש חבר בן 18, הוא יכול לנצל אותה...
    אבל הוא בחור טוב, פגשנו אותו מספר פעמים, ואותה חברה מתכתבת איתו בסמסים, במסנג'ר וניפגשת איתו על בסיס קבוע.
    היא שמרה את מערכת היחסים הזאת בסוד מההורים שלה, וכעת כשההורים שלה נכנסו למחשב שלה הם ראו את כל ההתכתבויות שלה איתו והם עכשיו יודעים הכל, הם רותחים מזעם...
    היא נסתה להסביר שהכל בסדר ושזה כבר בלתי אפשרי להפריד ביניהם, לא בשלב כזה אחרי שנה ביחד, לפי דבריה הם לא מוכנים להקשיב והיא 'ברחה מהבית' והלכה לישון אצל חברה כמה לילות.
    עכשיו היא מאוד עצובה ובוכה כל 5 שניות.
    אני מאוד דואגת לה בעניין הזה, שלא תעשה שומדבר שטותי...
    האם אתם יכולים לתת עצה בעניין?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעית זוגיות

הוספת תגובה

• לגבי החברה שיש לה קשר עם בן 18

שלי ורדי
    02/05/2010

שלום לך,
    קודם כל, אני רוצה לברך אותך על כך שאת חברה טובה, עושה לחברתך טובות, מעורבת באופן נכון, דואגת ומבקשת לעזור לה. כפי שאת כותבת, אין ממש סיבה לדאגה על ניצול במקרה של חברתך. באופן אובייקטיבי, אני מבינה שבגיל שתים-עשרה וחצי כבר היא התחילה בקשר רומנטי עם הנער, קצת מוקדם אפשר לומר בשביל קשר, אבל ייתכן כי חברתך בוגרת טרם זמנה. הנער כבר בוגר היום, אולי הוא מעט ילדותי ומתעניין בנערה בת 13 וחצי? אני לא יודעת כי אין לי מספיק מידע, אני מנסה למצוא התאמה כלשהי....
    מבחינה פיזית, שוב מוקדם למגע פיזי, אך ייתכן כי הקשר נותן לה הרבה מבחינה רגשית. אסתכן ואגיד כי נדמה לי שלחברתך חסר קשר רגשי קרוב עם בני משפחתה, לכן מחפשת למלא את הריק מגיל צעיר מאד.
    במצבי משבר כמו אלו שבהם ההורים נכנסים באגריסיביות מסוימת לתמונה ומתנקים קשר, הנזק יותר גדול מהתועלת,לכל הצדדים.
    הסכנה היא כי לחברה שלך לא יהיה כבר אמון בהוריה , תתרחק מהם, תרגיש בודדה, והמאורע הזה ישפיע לטווח ארוך בקשר שלה איתם. י שלי הרגשה שהארוע כולו נחווה כטראומטי עבורה וחבל שכך...
    זה מחייב תיווך של איש מקצוע מהתחום של הטיפול המשפחתי או טיפול במתבגרים ועבודה עם ההורים בו זמנית. מישהו שיתווך בינה לבין ההורים, יהיה הקול שלה, יסביר את רגשותיה ואת מה שעבר ועובר עליה, אולי ירכך אותם במידה מסויימת, יתן להם להסתכל על המצב מצדדים רבים להסתכל אחרת עליה, להכיר בה צדדים אישיותים שלא הכירו עד כה. זה מחייב מההורים שינוי כלשהו.
    היה טוב אם ההורים היו נרגעים מסערת הרגשות (כי בראש שלהם הם חושבים שהיא נוצלה בוודאי וניזוקה נפשית או פיזית ).זה היהי מאפשר להם להפעיל שיפוט נכון של המציאות ולחשוב על הצעדים שהם צריכים לנקוט עבור הבת שלהם, לבטחונה והגנתה אך גם כדי לא ללהזיק לה, לא לבייש אותה ולשמור על הדימוי העצמי שלה ועל הקשר ביניהם.
    אולי אחות או אח גדולים של חברתך יכולים לתווך במעט בינה לבין ההורים, אך עדיף ייעוץ משפחתי/אישי ועבודה אישית של ההורים עצמם, גם הם במשבר, בעצם כולם במשבר היום. ..
    תגידי לחברתך (רק אם את מאמינה בכך ),שהאמת הפנימית שלה היא חשובה, ואם היא חושבת שלא שלא עברה את הגבולות נכונים ולא פגעה באף אחד, שלא תרגיש אשמה, שהיא דם טוב, היא צריכה ברגעים אלה את חברותיה מאד.
    אני ממליצה גם ש תכתוב מכתב להוריה , מכתב מפורט בו היא תסביר להם מה הקשר נתן לה, מה היא מרגישה אליהם בעבר ובהווה, מה היא הסתירה את הקשר מהם , וגם כמה מילים על הבחור.. אולי זה יעזור..

בהצלחה
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו