חוסר תקשורת עם מבוגרים.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר תקשורת עם מבוגרים.
    חגית
    03/05/2010

יש לי שתי בנות, האחת בת 13.5 והשנייה בת 9, שתיהן ילדות מאד טובות, שקטות ועדינות הבעיה העיקרית היא שבכל פעם שאנחנו נפגשים עם הסבא והסבתא משני הצדדים או בכלל במפגש עם אנשים מבוגרים או זרים הן בקושי מדברות ומתקשרות והמצב קצת יותר חמור עם הבת הגדולה. בסוף שבוע האחרון הן בילו במסעדה לבד עם חמתי וכל הערב בקושי החליפו איתה שתי מילים וחצי וגם זה אחרי שניסתה בכל הדרכים האפשריות לדובב אותן לדבר איתה. חמתי מאד פגועה מהבת הגדולה, היא טוענת שהיא עוינת כלפיה, משיבה לה בתשובות לקוניות יבשות, לא מחבקת או מנשקת, קרה משהו וזה קצת מדאיג אותי. בבית היא מדברת ואין לי בעיה איתה ואני רגילה שהיא כזאת מופנמת (הבת הקטנה קצת יותר חמה אבל היא מושפעת ממנה) אבל ככל שהשנים עוברות הבעיה הזאת משפיעה על הסביבה וכבר אין לי כח לשמוע ביקורות חוזרות ונישנות עליה מחמתי ומאמא שלי. מה אפשר לעשות? איך ניתן לגרום לה להיפתח יותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר תקשורת עם מבוגרים.

הוספת תגובה

• חוסר תקשורת עם מבוגרים

אייל קנדינוף
    03/05/2010

שלום לך
    דבר ראשון להעמיד את אימך וחמותך במקומן. בנותיך הן לא בידור והן לא חייבות להן כלום. הן ילדות קטנות שלא אמורות להנעים את זמנן של נשים מבוגרות שיפוטיות וביקורתיות. כנראה שהבת הגדולה יודעת טוב מאוד למה היא לא רוצה לתקשר, והעובדה היא שאיתך אין שום בעיה. הרפי וגונני עליהן מפני אנשים שמנסים לשכנע אותך שיש בעיה. אם היתה בעיה היא היתה באה לידי ביטוי איתך. יש וקורה שילדים הם מופנמים מטבעם ויש לכבד זאת. אם תלחצי עליהן הקושי יגבר. כדי להיות בטוחה ושקטה מעל לכל ספק את מוזמנת להתייעץ עם פסיכולוג ילדים דרך קופת החולים שלך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו