אני בבעיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני בבעיה
    סיוון
    03/05/2010

אני ובין דוד שלי בני 13 , שנינו באותה שכבה באותו בצפר .
    בזמן האחרון היו שמועות שהוא מעשן , כמה ילדים אמרו לי שהם ראו אותו מעשן ביום העצמאות.
    בל"ג בעומר עשינו מדורה שכבתית והוא גם היה ,לקראת הלילה הוא ועוד בערך 8 חברים שלו (בנים) התרחקו לאזור חולות רחוק מהמדורה , אני ועוד כמה חברות לא ידענו לאן הם הלכו אבל לא רצינו ללכת לבדוק כי זה היה רחוק וחשוך .
    פתאום כמה ילדים התחילו להגיד שהם מעשנים שמה וחלק אמרו שהם עושים שם מדורה קטנה בנפרד ואף אחד לא ידע מה באמת הם עשו שם .
    אחרי משהו כמו חצי שעה הם חזרו וכל הבנות התחילו להגיד להם "מה הלכתם לעשן ?!" והם התחילו להכחיש ואז אחת החברות שלי הריחה להם את הפה כדי לבדוק אם הם עישנו ואז היא הריחה שיש להם ריח של תפוח , יום למחרת 2 חברות שלי שאלו את אחד מהילדים שהלך עם בין דוד שלי לחולות מה הם עשו שם , הוא אמר שהוא יכול לספר אבל בסוף הוא גילה להם , הוא אמר שבין דוד שלי הביא נרגילה והוא ועוד כמה ילדים שהיו שם התחילו לעשן והוא אמר שהם הביאו מי פה (בגלל זה היה להם ריח של תפוח כדי שלא נריח את העשן) מלא ילדים אמרו לי שבין דוד שלי מעשן אבל אני לא יודעת אם זה נכון למרות שכשהיינו בל"ג בעומר שמתי לב שהוא הסתובב עם תיק גב גדול והוא לא הסכים שאף אחד יגע בתיק והוא לא הניח אותו ליד שאר התיקים.
    כמה ילדים אמרו לי שהוא לא נתן לאף אחד לגעת בזה כי היה שמה נרגילה .
    אני לא יודעת מה לעשות .
    לספר לאמא שלי ?
    לברר איתו עוד פעם את העניין ? (כבר ניסיתי פעם אחת אבל הוא הכחיש..)
    וגם כל הילדים שאמרו לי שהוא מעשן אמרו לי לא לספר לאף אחד וגם בקושי אמרו לי את זה בשביל שאני לא ילשין ...
    מה אני צריכה לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני בבעיה

הוספת תגובה

• אני בבעיה

אייל קנדינוף
    04/05/2010

שלום לך
    את לא בבעיה אלא בן דודך שמתחיל לעשן נרגילה בגיל כל כך צעיר. אבל זה עניין שלו ולא הייתי ממליץ לך להתערב בחייו. מה שאת כן יכולה לעשות זה להפגש איתו ביחידות ולספר לו שאת יודעת בוודאות שהוא מעשן ולהסביר לו שמה שהוא עושה מאוד לא מומלץ. בנוסף לשים את הדגש על כך שאת דואגת לו ומסתכלת מהצד כול הזמן ואם הוא לא תופס את עצמו בידיים במהירות אז הוא לא משאיר לך בררה ותצטרכי לספר להוריו.
    בדרך זו את יוצאת גם חברה שלו ולא מלשינה וגם מאפשרת לו לקחת אחריות ולחזור אחורה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו