מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פסיכולוגיהאדווה06/05/2010
שלום,אני לומדת פסיכולוגיה ברמה של 5 יחידות אז ככה שיצא לי לחשוב על עצמי בקשר לזה ,ויש לי סוג של בעיה שאין לי דרך לפתור אותה עם עצמי.
יש האומרים (פסיכולוגים-אריקסון) שתינוק שיוצר חשד במקום אמון בגיל קטן יתקשה ליצור אינטימיות בעתיד..וזה אכן מה שקורה אצלי.
אמא שלי לא דאגה לטפל בי בעקביות כך שלמדתי מגיל קטן לא לבטוח באנשים,לסמוך רק על עצמי ולהסתכל על התמונה הכוללת ולמצוא ישר חסרונות.
עכשיו,כשאני נכנסת לתוך מערכות יחסים קשה לי ליצור אינטימיות,קשה לי להיות לבד עם בן הזוג,אני מחפשת לצאת עם עוד זוגות כי מפחיד אותי השקט שנוצר לפעמים כשאין על מה לדבר.
רציתי לדעת איך אני יכולה לפתור את זה והאם אני חייבת טיפול אצל פסיכולוג?
יש לציין שאני מאוד רוצה להיות במערכת יחסים רצינית אך אינני מסוגלת עדייןץ
מחכה בקוצר רוח לתשובתכם,בתודה..עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי , בקשר לאינטימיות
שלי ורדי06/05/2010היי עדי,
טוב שאת בודקת את עצמך, יש לך דיאלוג פנימי, את מזהה את בעיה ביחסים עם אמך. מודעות זו יוצרת את הדרך להתפתחות וליציאה מבעיות.
אכן, אמון בסיסי מתחיל (מן הסתם) מגיל הרך ביותר ומשפיע מאד על הכמיהה, היכולת והנינוחות שלנו במערכות יחסים אינטימיות. בדרך כלל קורה כך שלאנשים עם בעיה בתחום יש אמביוולנטיות לגבי אינטימיות: רוצים ופוחדים, מתקרבים וך ברגע קריטי של קרבה אמיתית,בורחים. זאת משום שאינם מאמינים שמישהו יכול לאהוב ולקבל אותם כפי שהם באמת. כן, טיפול פסיכולוגי זה השקעה טובה ונכונה לגבי בנית אמון בסיסי. באחר משמעותי. לא פלא שאת מרגישה זאת ביחסים עם בנים, יחסים בהם הפגיעות לנטישה גדולה כל כך... אני מייעצת לך לנסות להבין את היחסים עם האמא ואת עצמך דרך טיפול, עכשיו שאת צעירה כי זה יחסוך לך אכזבות בעתיד וזה המפתח לאושר...
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלי ורדי
אדווה06/05/2010את יכולה לפרט כיצד אני יכולה לבדוק את הבעיה עם אמא שלי ,ואיך פסיכולוג יעזור לי ליצור אמון בסיסי.
זה אכן משפיע עליי בקשר עם בנים,אני מדברת,צוחקת והכל,אבל כשזה נוגע למחויבות אני בורחת כל עוד נפשי בי.
אני מתעסקת בזה המון כי אני חושבת שסבלתי כבר מספיק בחיים בגלל שאני חושדת באנשים המון,אני פרנואידית ברמות שאין לתאר ואני בסה"כ בת 17. לכן פניתי אליכם כדי לשאול האם אני עדיין יכולה ליצור אמון ולהאמין ולבטוח באנשים כי יש לי ציפיות רבות בחיים ברוך ה'\.
מקווה לשמוע ממך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי
שלי ורדי06/05/2010היי שוב,
קודם כל הבהרה, לא הכל קשור לאמא, גם עוד אנשים משמעותיים בחייך יכולים להשפיע כמו הקשר עם אביך, אחים, המקום שלך במשפחה, שני ההורים במיוחד משפיעים על האמון הבסיסי, כמו גם התפיסות של ההורים שלך על החיים האמון שלהם עצמם באנשים גם משפיע ומחלחל בילדים.
מאד קשה לי לפרט ולנתח תהליכים של טיפול פסיכולוגי. אך דבר אחד אגיד: הקשר שתיצרי עם המטפל/ת יקבע משמעותית את הקשרים האינטימיים שלך בחיים. התהליך שאמא שלך אולי תעבור במקביל אתך, בהדרכת הורים גם יעזור. אפשר גם לחשוב על טפול משפחתי, שיעזור לתפיסה יותר נכונה ואמיתית של אמך אותך ולהיפך.
מהשאלות שלך נראה שאת כל כך חוששת...זה גם מוצדק לאור חוסר האמון שיש לך לאנשים אך צריך לקפוץ למים ולהסתכן גם.
כל טוב,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)